REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Decan de la Ovidius, ŞANTAJAT de un agent de la Poarta Albă, care s-a dat drept ofiţer SRI

Decan de la Ovidius, ŞANTAJAT de un agent de la Poarta Albă, care s-a dat drept ofiţer SRI

Replica API 4 noiembrie 2015 | 16:06 722

Facultatea de Matematică şi Informatică

Facultatea de Matematică şi Informatică

Un agent de la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, respectiv Sorin Pelelungă, a fost reţinut de oamenii legii, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj în formă agravată. Pe 3 noiembrie, acesta a fost propus spre arestare. Mai exact, individul s-a dat drept ofiţer SRI şi a şantajat un decan al Universităţii Ovidius - Fcultatea de Matematică şi Informatică.

Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut faptul că în perioada mai - septembrie 2015, Sorin Pelelungă, având funcţia de agent de penitenciar în cadrul Spitalului Penitenciarului Poarta Albă, s-a prezentat sub calitatea mincinoasă de angajat al Serviciului Român de Informaţii şi l-a constrâns, potrivit informaţiilor noastre, pe decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Unversităţii Ovidius Constanţa, la acea dată conf. univ. dr. Eugen Zaharescu, cu instrumentarea unor dosare aflate în lucru la serviciul de informaţii menţionat şi care îl priveau, cu scopul de a obţine în mod injust soluţionarea favorabilă a unor cereri în legătură cu situaţia universitară a fiului său, student acum în anul 3, Cosmin Pelelungă, sau a altor persoane.

În cauză urmărirea penală a fost efectuată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa împreună cu organele de cercetare penală din cadrul IPJ Constanţa - Serviciul de Investigaţii Criminale şi cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. Potrivit rectorului Universităţii Ovidius, Sorin Rugină, Eugen Zaharescu a fost suspendat din funcţie pe la finele lunii iulie anul curent. Totodată, se pare că Pelelungă ar fi umblat şi pe la alte facultăţi. „Se pare că omul a umblat pe la mai mute facultăţi.

Auzisem că şi pe la Facultatea de Litere au fost audiaţi nişte colegi, acum vreo trei săptămâni. Probabil e aceeaşi procedură. Se pare că de mult tot umblă omul (Pelelungă - n.r.) pe aici. Dar nu avem date concrete. O să vorbesc cu Eugen Zaharescu. E un semnal că circulă cine vrea prin universitate. Dar n-ai cum să-i legitimezi pe toţi.

Acum, decan interimar este Alex Bobe, nu mai este Zaharescu. A fost suspendat din funcţie, pentru că are nişte probleme pe aici. E suspendat din iulie. A fost obicetul unor analize, a avut probleme cu un concurs anulat. E o temă internă. Analiza a arătat că a produs nişte erori manageriale”, a declarat, pentru „Replica”, Sorin Rugină, rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa.

UPDATE

Pe 18 decembrie, pe site-ul Judecătoriei, parte vătămată a apărut Bobe Alexandru.

Liliana CHIRU, Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218