REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° ConstanÈ›a Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° ConstanÈ›a MarÈ›i, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Decebal Făgădău a semnat contractul pentru îmbunătățirea mobilității în Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia

Decebal Făgădău a semnat contractul pentru îmbunătățirea mobilității în Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia

Replica API 17 februarie 2020 | 16:01 387

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a semnat luni, 17 februarie, cel mai mare contract de finanțare pentru lucrări de infrastructură din ultimii 30 de ani!

Este vorba despre proiectul „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia“,a cărui valoare se ridică la suma de 91.361.614 lei, adică aproximativ 20 milioane de euro din fonduri europene.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport corespunzătoare arterelor rutiere Bd. 1 Decembrie 1918 și Bd. Alexandru Lăpușneanu, în vederea încurajării utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul, prin creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă.

Obiective specifice sunt creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, precum și creșterea eficienței serviciului, prin realizarea de benzi de circulație dedicate transportului public, cu o lungime totală de 11.174 m, îmbunătățirea condițiilor de transport public, respectiv creșterea confortului și siguranței deplasărilor cu transportul public, prin reabilitarea suprafeței carosabile, pe o suprafață de 142.956 mp, creșterea atractivității și siguranței deplasărilor cu bicicleta, prin realizarea de piste pentru biciclete cu o lungime de 7.787 m, creșterea atractivității și siguranței deplasărilor pietonale prin reabilitarea trotuarelor pe o suprafață de 44.940,0 mp, dar şi Reducerea emisiilor GES cu 1,4% pentru primul an după finalizarea implementării proiectului.

Durata de implementare a proiectului după semnarea contractului de finanțare este de 28 luni.

A.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A terminat piata Tomis 3 cumva, sau sala polivalenta, sau toate proiectele pe care le-am vazut doar macheta in poze.
2
0
ma pregatesc de ultimile tunuri. acum fac repede jafurile. ca dupa ce zbor primar, fac foamea. acum sa vo trag de tot. hahahaha va distrug daca nu ies primar. oricum autorizatii am semnat sa se construiasca peste tot. daca ma suparati o sa vedeti blocuri si in lac. hai pa. am facut loveaua. pot sa ma car
2
0
O sa-ti vina cam greu cand astia care te pupa-n cur pe la hotel Parc, o sa trateze ca inainte de afi primar, un sclavete. Asta ai fost, asta o sa ajungi. Un palmas. Nu ai pedigree, bai baiatule.
6
0
Gara trenu linie e prea distrusa cine osa mai vina cu trenu
4
2
incerci sa te pui bine cu serviciile, acum, pe plecare. Toata lumea stie ca la toate lucrarile astea de "smart city", in spate, banii se strang la servicii. Poate-ti ajuta la libertados, dar Mazare ti-a pregatit, preventiv, un pat la el in celula. Ce lule mea?
13
2
nenorocitul asta de Fatalau. Stie ca va fi dat afara ca o masea stricata si in razbunarea lui de idiot ne leaga cu un contact de 20 de milioane de euro in ultimele luni de mandat. Dupa tine potopul ? Sper ca te vede Dumnezeu si te prapdeste si pe tine si pe nevasta si pe ma-ta aia borfasa.
18
3
4 ani nu a facut NIMIC si acu s a apucat de treaba! CAMPANIE ELECTORALA!
15
0
Aia care se duc in mamaia se duc cu X5-ul, nu cu trenul, sa fim seriosi. O sa distruga lapusneanu, o sa-l ingusteze, o sa faca benzi pentru ozn-uri si biciclisti in locul benzii intai pe care parcau masinile. Evident ca nu are vreo solutie pentru masinile parcate, iar cum majoritatea blocurilor de pe lapusneanu nu au parcari, o sa le parcam la ma-sa-n hizda.
15
2
in cati zeci de ani terminati voi de reabilitat 44.940 mp de trotuar????? gata cu gluma de la capitol la lupoaica ati avut 1km si putin de reabilitat si v-au trebuit 2 ani de zile,acum vezi blvd Mamaia care face 1n de cand e in reabilitare si m-ai are mult pana termina,blvd Tomis de la Victoria la spital la fel,lucrarile merg foarte incet,....orasul asta v-a deveni un mare santier si atat
15
0
Hahaha 3 ani ai frecat-o, acum ultimile luni te-ai apucat ee pus borduri si stalpi da ne arati ca multe faci tu, esti praf adio mandat
18
2
Vreau inca un mandat va rog. Draq de secatura aroganta. Muye fagabou muye psd
16
2
Jungla urbana de pe Stefan Cel Mare este gata.. Promisiuni ca mai vrea un mandat..
21
2
Felicitari domnului Fagadau! Un om de exceptie!!
2
29
Sa faca ca in piata ovidiu bataie de joc pe banii europeni !!!
22
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218