REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Decebal Făgădău: ‘Ne bucurăm că Japonia a înţeles potenţialul pe care îl are Constanța’

Decebal Făgădău: ‘Ne bucurăm că Japonia a înţeles potenţialul pe care îl are Constanța’

Replica API 13 iulie 2018 | 00:55 343

O echipă de experți japonezi în urbanism și planificare urbană împreună cu reprezentaţi ai Băncii Mondiale au organizat joi, 12 iulie a.c., la Constanţa, un seminar cu tema “Calitate în Infrastructură”. La întâlnire au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, reprezentanţi ai Zonei Metropolitane Constanţa, dar şi operatori de servicii publice din municipiu.

„Ne bucurăm că Japonia, alături de multe alte state, a înţeles potenţialul pe care îl are Constanţa, se observă o apropiere din ce în ce mai mare între municipiul nostru şi acest popor minunat, deşi distanţa geografică este mare. Sunt foate mulţumit de parteneriatul dintre municipiul Constanţa şi Banca Mondială, iar astfel de întâlniri vor genera, în timp, efecte spectaculoase din punct de vedere al dezvoltării economice şi sociale.”, a declarat primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.

În cadrul schimbului de bune practici, specialiştii niponi au împărtăşit din experienţa acumulată în dezvoltarea conceptului de „oraș compact“ al localităţii Toyama. De asemenea, au fost prezentate concepte de design urban aplicate în transformarea orașului Yokohama, și, de asemenea au fost dezbătute idei referitoare la o mai bună planificare spațială şi incluziune socială.

“Prezenţa experţilor japonezi la Constanţa vine după ce, în luna octombrie a anului trecut, o delegaţie a Zonei Metropolitane Constanţa s-a deplasat în Japonia pentru a învăţa mai mult din experienţa de dezvoltare urbană a oraşelor nipone. Astăzi, cinci experţi japonezi din Yokohama, Tokyo şi Osaka au sosit aici, pentru a discuta în detaliu, modul în care aceste oraşe au rezolvat o serie de probleme cu care Constanţa se confruntă în momentul de faţă”, a declarat Marcel Ionescu-Heroiu, specialist senior dezvolatare urbană din cadrul Băncii Mondiale.

Potrivit autorităţilor, întâlnirea face parte din Programul de Asistență Tehnică pentru Dezvoltare Urbană Sustenabilă dintre România și Japonia, desfășurat cu sprijinul Centrului de Dezvoltare a Schimbului de Bune Practici din Tokyo, centru înființat de Banca Mondială.

“Sperăm că această întâlnire se va concretiza printr-un sprijin efectiv din partea partenerilor japonezi, prin accesarea unor programe de finanţare, în special în ceea ce priveşte elaborarea unor studii şi expertize tehnice, dar şi a unor proiecte în domeniul incluziunii sociale”- a declarat Ani Merlă, directorul executiv al Direcţiei Programe şi Dezvoltare din cadrul Primăriei Muncipiului Constanţa. Delegaţia japoneză a vizitat joi, 12 iulie a.c., împreună cu autorităţile locale, mai multe zone din oraş, iar experţii niponi au văzut la faţa locului proiectele deja realizate din fonduri europene şi de la bugetul local. Aceştia au văzut, în teren, problemele cu care oraşul Constanţa se confruntă, mai ales în ceea ce priveşte regenerarea urbană şi incluziunea socială.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un machedon hotz ca toti machedonii de altfel,spera sa se aciueze pe langa oamenii astia care mor la propriu de munca si corectitudine.Bai fagadau tu stii ca in Japonia e o cu totul alta realitate?Cand cheltui banii ca un inutil,cum sa speri ca altii sa-ti dea tie moka?
2
0
Dar Japonia a inteles potentialul lui Fagadau?
5
0
merla director la Programw?dar ea e analfabeta,a invatat doar "limba moldoveneasca".Fura in continuare pt.mazare?
5
1
Japonia a inteles potentialul pe care il are Constanta, Fadagau nu.
8
1
bai fecalau japonia s-a bagat cu terminalul de containere,ocean trade,adica un srl pentru certificatele verzi,adica romanica ceausita producea multe noxe dupa care nu mai tragea nici basini,asa ca in 2002 japonezii au construit terminalul pentru certificate verzi,dar acuma a zburat puiul cu ata
3
1
Ai rupt pisica in doua fagabou. Te ai caca t in sus si a cazut pe tine . Ti ai dreaq de incapabili si hoti
7
1
primarul inutil al constantei nu scapa niciun prilej sa abureasca idiotii
8
1
a reusit hotul de fagadau sa le arate japonezilor ce au facut hotii din primarie in ultimi 30 de ani ? Vorbeam de infrastruttura nu de hotii.Muie fagadau,muie pesede !!!
8
1
Fagadau, isi imagineaza ca daca cineva locuieste la capatul lumii, habar nu are cum este aici. Noroc ca asii informaticii, "au inteles" sa vina la noi, ca sa-i lumineze primarul. Dupa 89 si pina in prezent, constanteni au avut parte numai de "efecte spectaculoase ".
8
1
Te doare mintea : Japonia, alaturi de multe alte state !!! Au venit sa ne invete cum au facut ei cu Yokohama... Spera Merla sa ne dea astia niste bani pentru studii de fezabilitate.. Asa.. Deci, copii, daca vreti sa invatati de la japonezi cum se fac parcuri, canalizari, cosuri de gunoi, fatade, parcari, copaci etc invatati mai intai sepuku. E singura noastra sansa... Cu voi niciodata nu se va face ceva bun..
10
1
Aprobati odata bugetul Ssc Farul,echipa si-a indeplinit obiectivul!La urma urmei sunt banii comunitatii pentru capitolul ,sport'din buget.Fiti corect si nu urmariti alte interese daca bineinteles mai doriti un mandat!
0
4
Bai fagadau sper din toata inima ca le ai promis ca ii inveti care e treaba cu canalizarile .sper ca le ai explicat faptul ca sunt amplasate strategic sa circulam cu viteza redusa.si presupun ca i ai invatat cum sa repare un pod ba baiatule saracii nu prea stiu si au de la cine invata.
6
1
Va bucurati pe draqu! Nu se poate concretiza pt ca japonezii nu au notiunea de "a fura" !
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614