rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Podul de la Butelii, PROMISIUNE: VA FI GATA până la sfârşitul anului

Decebal Făgădău: ‘Sunt primarul care a asfaltat cele mai multe străzi în 3 ani de zile’

Reporterii cotidianului „Replica” de Constanţa au fost invitaţi marţi, 13 august, pe scena festivalului care se desfăşoară preţ de patru week-enduri în Piaţa Ovidiu. Interlocutorul unei discuţii libere despre urbe a fost primarul Constanţei, Decebal Făgădău, care a ţinut să sublinieze că a încercat şi a reuşit, după părerea sa, să redea zonei peninsulare importanţa cuvenită. „Dacă la Constanţa lumea era obişnuită ca evenimentele să se desfăşoare în staţiunea Mamaia, iar ele să fie legate de fashion, de carnaval, după 3 ani de mandat, plus un mandat de primar interimar, am mutat, dacă vreţi, polul în Constanţa, în inima oraşului. Numai anul acesta, în această zonă: CaZino, parcarea de la Poarta 1, Faleză, începând din luna mai şi până acum s-au desfăşurat 21 de evenimente (...) Întrucât oraşul nostru este destul de sărăcăcios în infrastructură culturală, am ieşit în spaţiul public şi am adus filarmonici, evenimente legate de Anul Centenar (...) Mă bucur că, după 3 ani de mandat, Piaţa Ovidiu a redevenit centrul Constanţei”, a declarat Făgădău. „Eu trăiesc pe pământ, nu într-un glob de sticlă, aşa cum le place unora să îmi pună eticheta”, a mai afirmat, pe parcursul interviului, Decebal Făgădău.

În continuare, Făgădău a declarat că turiştii au început să viziteze oraşul Constanţa şi pentru că există şi autobuzele etajate care fac ture permanent între oraş şi staţiune. Însă, există o problemă, şi anume curăţenia, mai exact lipsa ei, fapt sesizat şi de turiştii care ne vizitează oraşul! La această întrebare, edilul a precizat: „Da, pe anumite artere trebuie să recunosc faptul că este murdar. Avem nu doar turişti şi locuitori care locuiesc abuziv în această zonă (zona peninsulară – n.r.), dar chiar şi operatori economici care aruncă gunoiul în toate locurile, mai puţin în cele pe care le amenajăm noi (...)”.

Chiar dacă toate declaraţiile au condus la convingerea că primarul s-a lansat în campanie electorală, Decebal Făgădău nu a dorit să facă un anunţ în acest sens. „În funcţie de cum vor evolua lucrurile, în momentul în care voi hotărî dacă voi candida sau nu şi voi anunţa aceste lucruri public. În momentul de faţă sunt primar şi nu mă gândesc la ce voi face în următorul mandat, pentru că am acum o grămadă de lucruri de făcut şi le fac”, a declarat edilul.

În ceea ce priveşte asfaltările promise încă din campania din 2016, Decebal Făgădău a afirmat: „Bineînţeles că nu am cum să fac toate lucrurile deodată, în situaţia în care am avut 10 mii de provocări şi nu încerc să caut scuze, pentru că nu ăsta e rolul meu. Eu mă mândresc că sunt primarul care a asfaltat cele mai multe străzi în 3 ani de zile. Nu vă dau o situaţie completă acum, dar vă spun că sunt peste 120 de străzi acum (...) am avut sincope din cauza DNA. Ştiţi bine că au fost nişte anchete la societatea Confort Urban, legate de contractele vechi, cu compania Shapir, legate de activitatea fostei conduceri. Deci au fost multe situaţii care au dus la acest blocaj (...)”.

Legat de promisiunea pieţelor moderne, prezentate în 2016, Făgădău a declarat: „Absolut toate pieţele, nu doar cele promise în campania electorală, ci şi pieţe pe care nu le-am avut în programul electoral, avem în plus piaţa de la Tic-Tac, piaţa Pescăruş din Faleză Nord, avem bazarul de la cimitir, toate aceste proiecte sunt în diverse etape: studii de fezabilitate, obţinere de avize, decizii ale Consiliului de Administraţie al RAEDPP... Toate aceste pieţe sunt în diferite etape”.

În cadrul aceluiaşi interviu, Decebal Făgădău a făcut şi marele anunţ: „Podul de la Butelii cu siguranţă va fi gata până la sfârşitul acestui an”.

'Dacă proprietarul clădirii din Portul Tomis nu se apucă de lucru până la sfârşitul anului, voi demara procedură de expropriere pentru utilitate publică'

O altă declaraţie interesantă s-a referit la clădirea abandonată în Portul Tomis. „În momentul în care am ajuns primar al Constanţei, aveam 5 scheleţi pe domeniul public, în inima oraşului: era o clădire începută şi neterminată, la Zorile, care azi este finalizată şi funcţională; aveam o clădire lângă hotelul Ibis, care astăzi este închisă, pentru că mai sunt lucruri de remediat acolo; aveam o clădire la Poarta 1 care astăzi este terminată, iluminată şi este gata pentru a funcţiona; mai avem o clădire (în vecinătatea Pieţei Ovidius) unde proprietarii au fost chemaţi, notificaţi, sancţionaţi şi s-au apucat să demonteze elementele de suprastructură şi vor interveni astfel încât să nu mai avem acest chelet, care datează din anii ’90. Aceeaşi situaţie este şi cu clădirea din Portul Tomis şi vreau să înţelegeţi că, în situaţia în care, până la sfârşitul anului, nu se apucă de lucru la acea clădire, eu voi demara procedură de expropriere pentru utilitate publică (...) Şi aşa avem nevoie de multe spaţii... Nu contează că predăm la RAEDPP, că o socatem la licitaţie după ce facem exproprierea... găsim noi soluţii! În orice caz, nu voi mai tolera să rămână aşa lucrurile”, a declarat Decebal Făgădău.

Mai multe declaraţii, despre parcarea prin SMS, despre situaţia străzii Traian ori datoria municipalităţii, AICI:

Alexandra CUCU

miercuri, 14 august 20195615
Comentarii

00Ma racoreste gandul ...(22 aug 12:50)
... ca nu mai pupi alt mandat. Oricine ar veni dupa tine, mai prost nu poate sa fie.
00Cand asfaltati cart compozitor(22 aug 10:57)
Stam de 10 ani in cartierul compozitorilor si abia anu asta s au asfaltat doua strazi importante bobescu si caudella. Restul de strazi si alei au ramas ca la tara. De ce nu asfaltati tot cartierul ca banii pe taxe platim ca in zona 1 a orasului dar strazi si trotuare nu avem!!
00Cititor(22 aug 08:23)
Un zambet fals si prostie multa.Nu ti-ai meritat functia niciodata.sa speram ca vom vota un altul mai bun.cine stie.Ai distrus totul . Daca taceai filozof ramaneai. dar nici asa .fata de da de gol.
00Cetateanul turnentat(22 aug 08:20)
PE STR CONSTANTIN BOBESCU CE ASFALT AI FOLOSIT?
00Dr Justice(22 aug 03:59)
Intr-o lume normala acest dobitoc nu ar fi ajuns nici macar portar la primarie daramite primar.
02Mazare and co(21 aug 19:24)
Constanteni voi nu va mai treziti odata ? Ca sa i dati viteza lui maimutzoiu asta care a transformat orasul asta intr un bilci fara spatii verzi cu blocuri care mai de care mai oribile, cu statiunea mamaia care era inainte perla litoralului si acum e plina de gunoaie, shaormerii, tarabe, tiganie. Fagadaule sper sa ajungi in curand o amintire trista si daca DNA ul isi face treaba sper sa i tii companie sefului tau la Rahova ca sa nu l lasi la greu.
01Popic(21 aug 18:00)
La muie fagabou sa te duci dracului cu comisioanele tale pe bordurile fara trotuar si popicii tai primarul sens unic ...!
12Mokanelul Decebalus(21 aug 15:46)
Numele lui este Decebalus Fagadau Fagaduiala. Deci este mokan get beget si are si fata de dobitoc arogant exact ca popo ala de mazare. Fi miar scarba Ti ai draq cu
03cezara(20 aug 16:35)
pe strazile alea sta cine trebuie
01LAURENTIU(20 aug 10:26)
Locuim pe strada Stefan Darascu, cartier Palazu Mare din anul 2005 si nici pana acum nu a fost asfaltata de Primaria Constanta si nici macar luata in calcul intr-un viitor proiect. intrebarea este de ce unele strazi sunt asfaltate de 2,3,4,5 ori iar altele niciodata?
09Vai de stalpisorii mei(19 aug 05:12)
Vai de viata si de stalpisorii tai! Cine draq te o mai alege pe tine la anu? Dupa ce ai facut din Cta cel mai oribil oras din Ro. Poate ca dupa 20 ani la anul constantenii or sa voteze schimbarea si o sa ramai o amintire trista cu stalpisorii tai !
05Aaa(19 aug 02:01)
Bai asta este nebun , DE CE dreq ai asfaltat str Soveja portiunea aia ??? Trec zilnic pe strada si singurul inconvient erau canalizarile la interesectia cu str Baba Novac , de ce nu faci ceva cu canalizarile si cheltui mil .. pe asfaltari alandala, sunt atatea cartiere care inca sunt netinse de asflat ....
05Ptr Vasile(18 aug 20:41)
Ptr ca i a prostit pe unii si altii
010Fakakau(18 aug 20:24)
Dom primar a facut totu pe dos si se lauda pentru asta ! A asfaltat ce nu trebuia asfaltat,a pus borduri si popici unde nu era nevoie, a bagat in bezna marile bulevarde cu sistemul ala de iluminat de tot kkt ul, a dotat parcurile cu cutii ptr pungi de plastic pentru kkt de catei pe care nici dracu nu le foloseste, in loc sa faca dezinsectia parcurilor unde seara te mananca tantarii.Mamaia e un mare balci iar noi abia asteptam sa vina alegerile sa dam viteza ca a facut din Cta un mare kkt
212Arogant(17 aug 10:35)
Arogant ... superior pe bani nostri.Se vede ca la crescut Mazare, dar nu mai are mult... .Parcuri zero camere video zero.Pune panselute si becuri cu firmele de acum 20 de ani.Pacat de bani orasului ca sunt furati asa...
014Fagaduim in liniste(16 aug 20:32)
Pe mine ma mira tupeul lu dom primar. Nu i e frica ca si ia niste oua sau rosii in cap la urmatoarea baie de multime? Constantenii dorm in pace ptr ca lor le place ca orasul are popici pe trotuare desi e o mare groapa de gunoi, tantarii te mananca de viu in parc desi acuma avem toilete mobile ale firmei lui madam merla din primaria cta ,etc etc. Cartiere intregi au ramas neasfaltate deja de 10 ani : cartierul compozitorilor, aleile din faleza nord, tomis nord, etc. Constanteni mai mergeti prin Cluj, Timisoara sa vedeti ce rahat a ajuns orasul vostru si dupa votati cu cine trebuie!
153Fagadau(16 aug 14:38)
Sunteti niste nerecunoscatori...dupa cate am facut pentru voi.....
015klaus(16 aug 13:27)
Timp de 20 de ani , Constanta a fost prostita cu ulei , zahar , conserve . Totu s-a concentrat spre cluburi , smechereala , aroganta . Iar orasu , ca viata si spirit , a stagnat si apoi involuat total . Iar orase de aceeasi marime , dar cu potential financiar redus : Arad , Oradea , Timisoara , Cluj ....au ajuns sa arate , ca-n vest . O urbanizare deosebit de placuta , in armonie cu arhitectura veche restaurata , total . Revenind la satu Constanta , locuiesc in Tomis Nord si turbez cand vad tiganimea , mutata in HC .
015marian(16 aug 11:39)
Ai umplut constanta cu stalpisori, "bravo", pa!
018Primar(16 aug 10:31)
Mediocru!Arogant si bun de NIMIC!
017Vai mama lui(16 aug 09:46)
Nu stie pe ce planeta este. Este zero barat. Totul este distrus in jurul lui si el se lauda. Cu ce oare? Se numeste paranoia. Si mai e si arogant. Cum sta el cu piciorul, ca la bar. Jenant dar si trist.
018Ady(16 aug 09:41)
Tot orasul e o mizerie si tu te lauzi cu cateva strazi asfaltate ? Nerusinatule , coboara pe pamant!
021Esti un idiot(15 aug 17:50)
...draga primar .....
021Mache constanteanu(15 aug 10:58)
Nu am ce sa comentez ...draga Mache Faga ...pregatesteti bocceluta ptr Penitenciar ... ai multe de povestit Constantenilor unde sunt banii din spagi , cate apartamente ai si cum justifici averea !
022Ionut(15 aug 09:17)
Cladirea din portul tomis trebuie demolata nu sa se apuce de lucru borfasule.
116iveta(15 aug 07:37)
Sa te ia dracu, mi-ai stricat vata, ai adus lepre cu dube galbene, ne-ai prins cainii cu un contract ILEGAL, i-ai tinut flamanzi, i-ai dat in adoptii fictive catre hingheri, ca sa nu apara morti pe statistici. Vei da inapoi pana la ultimul leu! si o sa te mai aleaga fix hingherii din Bucuresti!
125dervis elvis(15 aug 06:44)
baaaa esti primarul care a distrus Constanta ... dracu te mai alege are te o fi ales ... la anu adio Cta
232Fagajavra(14 aug 23:01)
esti cel mai jegos primar, sa vezi cand pierzi alegerile cu o sa iasa tot poporul in strada si o bea sampnie, o sa te scuipe lumea.
020Vasile(14 aug 22:22)
D c nu in chinuie nimeni pe asta ?
030Simi(14 aug 21:34)
Le-ai asfaltat din buzunarul tau ? Asa ar trebui sa fie normalitatea nu sa te lauzi cu ea....si da ai asfaltat multe strazi care nu trebuiau asfaltate in loc sa scoti Constanta din noroi....
042Adi(14 aug 19:19)
Esti prost de bubui ...dar prost de ala de e si fudul. Doamne ...iar mi-am adus aminte cat de prost esti ...un faker ..un sclav de-a lui Mazare
217Palazu(14 aug 18:57)
Asfaltati si in Palazu Mare str Salviei
234Nae(14 aug 18:39)
Mars ma de aici
025Cunoscator(14 aug 18:33)
Dar de societatea de Transport Sc N&A a lui Stanca Nelu care mulge milioane de euro de la Confort Urban ai auzit domnule Primar ? Societatea are disar penal de laAnaf si lucreaza la Confort cu dir Andrei de milioane de euro !! Pai DNA la tidicat peDaf Trans care lucra corect pe asta cat il mai tine ! O sa va trimit o scrisoare cu toate tampeniile de la Confort cu Stanca Nelu zis Nelutu !! Atentie nepot cu Stanca de la PSD !!! Hopa milioanele
131Nedumerit(14 aug 18:25)
Dar cat ai betonat din oras, campionule..
027Opozitia(14 aug 18:14)
Hai sa te vedem candidat la primaria Constanta cu sigla PSD deasupra capului. Lumea stie ca Dragnea si Vasilica exista datorita tie.
125Petre(14 aug 18:03)
Cu acesti bani se puteau face lucruri folositoare orasului.
021ptr Gheorghe(14 aug 18:03)
Mai ,mai,mai, succesurii in rest esenta cea ce ai vrut sa spui da faptele vorbesc.
024gheorghe(14 aug 17:55)
Vino in saligny ,stefan cel mare,chiar si in cernavoda cum se lucreaza,ca mai exista si circotasi apartinatori ai unuia dintre partide care nu sufera sucesul altora ,OK ,BOALA ROMANEASCA.
330EstiProst(14 aug 17:53)
Esti un gunoi de omu ai incurcat traficu in constanta stalpi si strazile cu sens unic sa tile bagi in cur
029Gogu(14 aug 17:43)
S-a asfaltat strazile si bulevardele la misto caci nu necesitau lucrari .Receptia a fost pe suprafata dubla cu bani ptr. Partid la pusculita Confort Urban.Srazile din cartierele pe cand domn Fagaduiala
140FAGABOULE(14 aug 17:05)
NU MAI BEA APA DE LA ROBINET CA DELIREZI
236are(14 aug 16:31)
retard.........cipane.....praf
136Pintilii(14 aug 16:25)
Ti-ai batut joc de constanteni blocand Grivitei ,zona peninsulara,ai pun 1mil.de popici fara sa fie cazul cheltuind bani aiurea,pavelele de pe Pandurului misuna de turisti iar turismele incurca traficul pe carosabil,parcarile prin sms pe carosabilul facut de Ceao cand trebuie doar la subterane ori supraetajate.Deci mu13 de cate buletine a furat ma-ta!
131Loco(14 aug 16:11)
Asta nici de cioban nu era bun! Sigur pierdea oile! Domnule primar, in toti anii astia, in care ati tot vorbit de blocaje, daca faceti o statistica pe net, este cuvantul favorit si cel mai folosit de dumnealui, nu v ati gandit ca poate dumneavoastra sunteti blocat, poate depasit de cerintele functiei? Onorabil si firesc ar fi fost sa va depuneti demisia, la primele semne clare, ca sunteti varza ca primar! Ati continuat haosul pentru ca onoarea si constiinta sunt doua lucruri pe care le ati pierdut demult! Definitiv!
031POPA(14 aug 16:04)
Parcarea de la Delfinariu este numai gropi iar trotuarele din fata blocurilor de pe bulervardul Mamaia nu au mai fost asfaltate de 36 de ani. Despre ce vorbim.?
234Esti un CACAT(14 aug 15:29)
Bai muistule aifost si estiun mitoman cacatule, lepra, jigodie.
246replica,(14 aug 14:27)
trimiteti comentariile si prostului hot fagadau. Sa vada si el ce parere au oamenii !!! Muie cu cacat fagadau !!!
242Traim intr-un oras(14 aug 14:13)
de care ne-am batut joc cu totii. Suntem vinovati ca nu am iesit la vot. Suntem vinovati de halul in care arata orasul nostru. Nivelul nostru de educatie este precar si a facut din Constanta o ghena de gunoi. Noi nu ne respectam. Poluarea si haosul urbanistic a facut din noi niste fiinte bolnave si nesimtite. Puiul orezul uleiul au stat la baza dezastrului. Au trecut 19 ani urati peste noi. Cine sa salveze Constanta noastra?...
342tindi(14 aug 13:52)
cred ca ai uitat de "milioanele" de borduri...iar acum ai impanzit orasul cu parcari prin sms... s-a golitbugetul dupa cumpararea bordurilor?
mai mult...VIDEO
21 aug 00:04VideoMAȘINĂ în FLĂCĂRI pe A2! Video

Un autovehicul a luat foc, miercuri, 21 august, pe A2, în zona Valu lui Traian, pe sensul de mers București -...1756

21 aug 00:03VideoINCENDIU la un DEPOZIT de MATERIALE de CONSTRUCȚII din Constanța! Video3464
20 aug 01:58VideoPlaja din Costinești, transformată în ghenă de gunoi. Câtă nesimțire! VIDEO850
16 aug 01:06VideoIMAGINI de la SCANDALUL cu focuri de ARMĂ din Mamaia! VIDEO

În urma scandalului din Mamaia, acolo unde s-a lăsat cu focuri de armă, oamenii legii au declanșat o anchetă. Mai...13557

13 aug 02:18VideoO persoană și-a prins mâna la motorul unui autoturism. VIDEO1271
11 aug 00:28VideoCopilul din Tulcea căutat de scafandri în lacul Ciuperca, găsit. A fost declarat decedat1776
11 aug 00:40VideoANPC a confiscat sute de produse contrafăcute în capitală și la Constanța. VIDEO

Autoritatea pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a întreprins o acțiune de trasabilitate a produselor periculoase...1050

10 aug 00:31VideoVIDEO: IMAGINI APOCALIPTICE ÎN LUXEMBURG! O tornadă a făcut prăpăd!1632
9 aug 02:37VideoAccident rutier în zona Far. Un biciclist a fost rănit. VIDEO1218
3 aug 01:51VideoConstanța: S-a format tornadă pe mare! VIDEO

Constănțenii și turiștii avut parte de un fenomen inedit, sâmbătă, 3 august a.c., Vremea capricioasă și...5536

29 iul 00:00VideoRUPT DE BEAT LA VOLAN! IATĂ CUM L-AU SCOS POLIŢIŞTII DIN MAŞINĂ!2898
26 iul 00:36VideoFLĂCĂRI URIAȘE: ACCIDENT RUTIER TERIBIL pe A2! Video4326
Vremea
34.1°34.1° - 34.6° joi, 22 august 2019
ConstantaUmiditate: 21%
Vânt: 8.34 m/s
Presiune: 1018.14 milibari

Loto
6/495820242740
5/408132730343
joker14613283
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 aug 00:00SportSimona Halep, povești emoționante legate de fani: „Nu înțeleg de ce plâng când mă văd, nu sunt un extraterestru”

...255

22 aug 00:00SportCiprian Marica și-a criticat jucătorii de la Farul: „Păi, fratele meu, eu îmi legam glezna ca să joc, ca să nu pierd echipa”

Ciprian Marica (33 de ani), fostul atacant al echipei naționale, s-a arătat profund deranjat de atitudinea tinerilor...431

22 aug 00:00SportFlorin Răducioiu, dezamăgit de FCSB și Dinamo: „Două foste mari echipe ale României. Mă uit în clasament și nu-mi vine să cred!”

Florin Răducioiu (49 de ani) a vorbit despre situația dificilă prin care trec în acest moment FCSB (locul 11 în...213

22 aug 00:00SportIon Țiriac are un nou pariu pentru tenisul românesc: „Are un forehand de nota 12, nu de 10!”

Ion Țiriac (80 de ani) a pus ochii pe un puști-teribil al tenisului românesc. Alexandru Coman (14 ani) a avut șansa...493

Local
22 aug 00:00LocalTURIȘTII preferă ȘEZLONGURILE pentru că “SUNT la MODĂ”. Dai un ban, dar stai... la umbră!

Sezonul estival pe litoral devine din ce în ce mai “aristocrat”. Şezlongurile fac furori pe plajele de pe Marea...339

22 aug 02:05LocalBAC, sesiunea toamnă 2019. 133 de CONSTĂNȚENI ÎNSCRIȘI au preferat să RENUNȚE în ziua EXAMENULUI

Cei care nu au reușit până acum să promoveze examenul de bacalaureat, au avut posibilitatea de a se înscrie pentru...422

22 aug 01:53LocalPolițiștii locali, RAZII în Mamaia: MAȘINI RIDICATE, operatori economici, 'ARȘI'!

Polițiștii locali din Constanța au desfășurat activități de control în stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță,...794

22 aug 02:03LocalAccident rutier în municipiul Constanța: implicată o motocicletă

Un accident rutier a avut loc miercuri, 21 august, pe strada Ion Ursu din municipiul Constanța. Potrivit primelor...634

22 aug 02:02LocalAtenție, șoferi: din octombrie intră in vigoare schimbările la Codul Rutier!

Polițiștii au intervenit la peste 3.200 de evenimente, marți, 21 august, iar pe lângă sancțiunile...1442

22 aug 02:01LocalAccident rutier cu mai multe mașini, în zona Far!

Un accident rutier a avut loc, miercuri, 21 august, în zona Far. Trei autovehicule au fost implicate, o persoană fiind...888

22 aug 01:57LocalReprezentanții DGASPC, CONTROALE în Satul de Vacanță și Mamaia!

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, în colaborare cu instituțiile...460

22 aug 00:02LocalUn tânăr din Medgidia și-a dat foc în mașină! A publicat un VIDEO cu explicația teribilului gest

Caz șocant la Medgidia! Un tânăr de 26 de ani și-a dat foc în mașină, lângă Murfatlar, sătul de jignirile...5407

22 aug 01:53LocalCopii înfometați, desculți, nespălați, trimiși la cerșit până la extenuare al Costinești. Polițiștii au întocmit DOSARE PENALE

Dosare penale după imagini incredibile surprinse pe străzile Costineștiului, publicate de jurnalista Andreea...498

22 aug 01:49LocalUn bărbat a DISPĂRUT în apele canalului Midia-Năvodari: A fost scos MORT!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, în noaptea de marți spre miercuri, 20 spre 21...1502

Politică
22 aug 02:07PoliticăALDE stabilește în septembrie dacă iese de la guvernare: Dăncilă a refuzat în coaliție restructurarea Guvernului

ALDE a transmis un comunicat de presă după ședința coaliției, în care atrage atenția că nu s-a ajuns la un acord...214

22 aug 02:06PoliticăGuvernul a aprobat cheltuielile pentru Sistemul Naţional de Management privind Dizabilitatea

Guvernul a adoptat o hotărâre privind cheltuielile necesare pentru implementarea Sistemului Naţional de Management...226

22 aug 02:03PoliticăDăncilă: Cifrele INS şi Eurostat arată că economia României înregistrează o evoluţie peste aşteptări

Economia României înregistrează o evoluţie peste aşteptări, cu o creştere a Produsului Intern Brut de 4,8%, seria...238

22 aug 02:05PoliticăCEX-ul PSD va avea loc vineri. Sâmbătă, congres pentru lansarea candidaturii Vioricăi Dăncilă la prezidențiale

Social-democrații se reunesc vineri, la Parlament, de la ora 12.00, în ședința Comitetului Executiv al partidului,...234

22 aug 02:04PoliticăDăncilă l-a eliberat din funcţie pe agentul guvernamental la CEDO. Viorel Mocanu şi-a dat demisia acuzând că a fost ameninţat în cauza Kovesi vs. România

Premierul Viorica Dăncilă a decis eliberarea, la cerere, a lui Viorel Mocanu din funcţia de agent guvernamental...346

22 aug 01:52PoliticăConsilierii locali municipali, convocați în ședință. Se votează proiectul privind preluarea magistralelor CET

Având în vedere prevederile art. 133 alin. (2) lit. a), art. 134 alin. (1) lit. a), alin. (2), alin. (4) şi alin. (5)...457

22 aug 01:52PoliticăAsociația Elevilor din Constanța a dat în judecată Guvernul cu privire la transportul județean

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a depus miercuri, 21 august, la Curtea de Apel Constanța o cerere de chemare...506

22 aug 01:59PoliticăLiviu Vasilescu, noul şef al Inspectoratului General al Poliţiei Române

...532

22 aug 02:00PoliticăSorin Lucian Ionescu, desemnat președintele Consiliului de Administrație al RAEDPP

Consiliul de Administrație al RAEDPP Constanța s-a întrunit miercuri, 21 august, a.c., în ședință, în cadrul...1064

22 aug 01:58PoliticăExpertiză tehnică pentru două imobile situate pe Tabla Buții

Primăria Municipiului Constanța aduce la cunoștința publicului demararea procedurii de consultare a pieței pentru...507

Monden
22 aug 01:52MondenOn the Roof, pe scena Galei HOP 2019

Câțiva dintre tinerii câștigători ai preselecției HOP 2019 s-au întâlnit pe acoperișul TNB să facă un...212

22 aug 00:00MondenNikita de România a făcut infarct. Ce mesaj a transmis vedeta de pe patul de spital

Nikita de România, așa cum îi plăcea să i se spună celei care în urmă cu doar câțiva ani era spaima vedetelor...352

22 aug 00:00MondenCătălin Botezatu a fost operat de urgenţă: „Mi-am neglijat sănătatea şi s-a agravat!”

Cătălin Botezatu a ajuns la spital şi în decurs de câteva ore a fost supus unei intervenţii chirurgicale....328

22 aug 00:00MondenLeo Iorga s-a operat de cancer la picior. Imagini din spital cu artistul

Leo Iorga se luptă cu cancerul din 2011, iar pe 12 august 2019 s-a operat la picior într-o clinică din Germania....357

22 aug 00:00MondenLarry King, în vârstă de 85 de ani, a depus actele prin care solicită divorţul de a şaptea soţie

Prezentatorul şi realizatorul de televiziune Larry King, în vârstă de 85 de ani, a depus marţi la Tribunalul...202

22 aug 00:00MondenDe Niro intentează proces unei foste angajate pentru că s-a uitat prea mult la seriale pe Netflix

Compania actorului Robert de Niro a depus o plângere pentru suma de 6 milioane de dolari la un tribunal din New York...219

22 aug 00:00MondenKeanu Reeves va reveni în rolul Neo în cel de-al patrulea film din seria ''Matrix''

După 20 de ani de la debutul său în rolul Neo în primul lungmetraj "Matrix", actorul canadian Keanu Reeves va relua...167

22 aug 00:00MondenSony şi Marvel nu vor mai coproduce filme cu Spider-Man

În lipsa unui acord cu concurentul lor Sony pentru a produce viitoare filme cu Spider-Man, studiourile Marvel au decis...159

22 aug 00:00MondenMorgan Freeman a declarat că banii reprezintă motivaţia pentru care a acceptat cel mai recent rol

Actorul american Morgan Freeman, unul dintre veteranii Hollywood-ului, a declarat că banii reprezintă motivaţia...245

22 aug 00:00MondenUrmătorul film din franciza ''James Bond'' se va intitula ''No Time To Die''

Cel de-al 25-lea film din franciza "James Bond" se va intitula "No Time To Die", au dezvăluit producătorii peliculei...166

Mapamond
22 aug 00:00MapamondMerkel vrea să discute cu Johnson despre un Brexit cu cât mai puţine fricţiuni

Cancelarul german Angela Merkel a declarat miercuri că va discuta cu premierul britanic Boris Johnson în cursul zilei...144

22 aug 00:00MapamondRepublica Moldova: Blocul ACUM s-a decis asupra candidaturii la funcţia de primar al Chişinăului

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), care formează Blocul...137

22 aug 00:00MapamondG7: Trump, în favoarea revenirii la G8, cu reintegrarea Rusiei

Preşedintele Donald Trump s-a declarat marţi în favoarea revenirii la G8 odată cu reintegrarea Rusiei, care a fost...141

22 aug 00:00MapamondFemeile saudite pot, începând de marţi, să călătorească în afara ţării fără permisiunea unui bărbat

Autorităţile din Arabia Saudită au început să aplice marţi reforma anunţată la începutul lui august şi care le...165

22 aug 00:00MapamondBrexit: Majoritatea britanicilor susţin că orice acord trebuie să facă obiectul unui referendum

Puţin mai mult de jumătate dintre britanici susţin că orice acord cu privire la Brexit trebuie să fie supus...149

22 aug 00:00MapamondItalia: PD propune 'un guvern al schimbării'; condiţii pentru M5S: apartenenţa loială la UE şi o nouă politică de migraţie

Partidul Democrat italian (PD, centru-stânga) s-a declarat 'unit' în spatele proiectului de a forma o majoritate cu...131

22 aug 00:00MapamondContactele SUA cu Venezuela vizează ''îndepărtarea'' lui Maduro

Contactele "la nivel foarte înalt" între SUA şi Venezuela, evocate de Donald Trump, vizează de fapt "îndepărtarea"...132

22 aug 00:00MapamondO instanţă de apel din Australia confirmă condamnarea cardinalului Pell pentru pedofilie

Curtea supremă a statului australian Victoria a confirmat miercuri condamnarea la şase ani de închisoare a...147

22 aug 00:00MapamondGermania: Poliţia a închis un site cu instrucţiuni pentru fabricarea de bombe şi droguri, după o operaţiune extinsă în Croaţia şi Lituania

Poliţia germană a închis platforma online xplosives.net în urma unei ample operaţiuni împotriva...133

22 aug 00:00MapamondCinci răniţi la bordul unui feribot care a intrat în coliziune cu un iaht în apropierea Siciliei

Cinci persoane au fost rănite după ce un feribot plin cu turişti a intrat în coliziune cu un iaht în zona Insulelor...143

Sănătate
22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...209

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...513

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...750

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...1032

5 aug 10:31SănătateO NOUĂ METODĂ DE SLĂBIT: hipnoza! Bani grei în schimbul unor iluzii?

Tot mai mulți oameni apelează la diferite metode pentru slăbit. Suntem destul de preocupați de felul în care...920

1 aug 03:17SănătateEpidemie de OBEZITATE INFANTILĂ în România!

Asociația Pro Consumatori membră a Organizației Europene a Consumatorilor a analizat 32 de produse din lapte...972

30 iul 00:58SănătateMinistrul Sănătăţii, pe litoral: 'Direcţia de Sănătate Publică a suspendat activitatea pe 2 plaje'. Ce spune Pintea despre Spitalul Judeţean!

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, se află la Constanţa, la o întâlnire cu reprezentanţii Direcţiei de...4078

25 iul 03:29SănătateDOTĂRI la Spitalul Hârșova: echipamente și mobilier medical!

Spitalul Orășenesc Hârșova s-a înnoit: la începutul acestei săptămâni, reprezentanții unității spitalicești...1345

25 iul 01:18SănătateMedicii de pe Secția Chirurgie OMF vor face de gardă la domiciliu!

Consilierii județeni au aprobat, în ședința Consiliului Județean Constanța de miercuri, 24 iulie a.c.,...1245

24 iul 03:18SănătatePremierul l-a demis pe şeful CNAS

Premierul Viorica Dăncilă l-a demis marţi pe şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Răzvan...1091