REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

DECEBAL FĂGĂDĂU, trimis în JUDECATĂ de DNA CONSTANȚA pentru ABUZ în SERVICIU

DECEBAL FĂGĂDĂU, trimis în JUDECATĂ de DNA CONSTANȚA pentru ABUZ în SERVICIU

Replica API 22 octombrie 2020 | 00:36 8762

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a mai multor inculpați, între care și Decebal Făgădău, miercuri, 21 octombrie.

Mai exact:

FĂGĂDĂU DECEBAL, la data faptei viceprimar al municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

CONSTANTIN NICOLETA, la data faptei șef al Serviciului autorizații în construcții din cadrul Primăriei municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

DINESCU FULVIA ANTONELA, la data faptei director executiv adjunct al Direcției administrației publice locale din cadrul Primăriei municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

TĂNASE LUIZA ELENA, la data faptei arhitect șef al municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

MAZĂRE RADU ȘTEFAN, la data faptei primar al municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

MUNTEANU MARIANA, la data faptelor inspector în cadrul Primăriei municipiului Constanța – Direcția de urbanism, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

- fals intelectual în formă continuată,

- complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

Persoană fizică, la data faptei arhitect, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

Persoană fizică, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

Cei șase inculpați, funcționari în cadrul Primăriei Constanța, în cursul anului 2013, ar fi reautorizat, în mod nelegal, construirea unui imobil de lux deja ridicat în proporție de 95% pe plaja din Mamaia, pentru care anterior, autorizația de construire inițială fusese anulată definitiv și irevocabil de instanța civilă.

Concret, starea de fapt detaliată în rechizitoriu este următoarea:

Pe plaja din stațiunea Mamaia, județul Constanța, în zona centrală a stațiunii, ar fi fost construit, cu nerespectarea dispozițiilor legale, un imobil în regim P+5E-6E cu destinație cazare și alimentație publică. Imobilul a fost ridicat în baza unei autorizații de construire emise în anul 2009 de primăria municipiului Constanța.

În același an, Primăria municipiului Constanța și societatea constructoare au fost date în judecată de o altă societate comercială care deținea o construcție în imediata vecinătate a noului imobil, cerând anularea autorizației de construire.

Prin decizia civilă definitivă pronunțată de Curtea de Apel Constanța în anul 2012, autorizația de construire emisă de Primăria municipiului Constanța a fost desființată.

Instanța a reținut că, la emiterea autorizației de construire, nu s-ar fi respectat interdicția de a construi în interiorul zonei de protecție și că amplasarea imobilului ar fi situată în zona benzii litorale a Mării Negre în cuprinsul căreia sunt interzise orice fel de construcții definitive. De asemenea s-a mai reținut că autorizația de construcție ar fi fost emisă cu încălcarea dispozițiilor legale referitoare la respectarea drepturilor de servitute de vedere și servitute privind distanța dintre construcții.

În anul 2013, ca urmare a anulării autorizației de construcție, societatea reclamantă a cerut în instanță, printr-o nouă acțiune, și demolarea imobilului de lux, precum și obligarea Primăriei municipiului Constanța să emită actul administrativ de desființare a lucrărilor ce fuseseră executate în baza autorizației anulate.

La data de 22 august 2013, Primăria municipiului Constanța a cerut respingerea acțiunii ca nefondată, susținând că autorizația de construire anulată de instanță a fost modificată printr-o altă autorizație de construire emisă la data de 24.03.2011, autorizație neanulată și perfect valabilă.

Ulterior, în cursul aceluiași an, Primăria municipiului Constanța a venit cu o completare prin care înștiința instanța de judecată că a intervenit un element nou, respectiv că a fost emisă, la data de 03 septembrie 2013 o nouă autorizație de construire, pentru imobilul a cărui demolare se cere. Prin urmare, Primăria municipiului Constanța considera că nu mai există temei legal pentru ca societatea reclamantă să solicite și să obțină demolarea construcției edificate în regim P+5E-6E.

Aceleași aspecte, întemeiate pe existența unei autorizații valabile din data de 03 septembrie 2013, au fost invocate în apărare și de societatea constructoare a imobilului.

În anul 2016, prin sentința civilă nr.745/2016, Tribunalul Constanța a dispus anularea autorizației de construire emisă la data de 03 septembrie 2013 de Primăria Municipiului Constanța, întrucât pe terenul pentru care s-a emis autorizația era deja construită o clădire (imobilul rezidențial ce fusese construit în proporție de 95% în baza autorizației anulate) prin urmare autorizația din anul 2013 a fost emisă nelegal.

Decizia a fost anulată ulterior, ca urmare a faptului că părțile au ajuns la o înțelegere amiabilă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.

Citește și: LOVITURĂ marca DNA CONSTANȚA: Primarul Decebal Făgădău, urmărit penal!

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ciuma rosie va fi inlocuita de cancerul galben....atunci chiar ne vor lua totul
1
0
Pleaca un corupt si or sa vina alti. Cat timp judecatori si procurorii sunt manjiti si fac afaceri dubioase cu tot felu de Ramazani nu o sa se schimbe nimic. Uite ce zice Romania libera:NEGURA URBANISTICA SI JUSTITIE DE NOTA 10 SOLID LA CONSTANTA?
0
0
Si asta este doar inceputul!
0
0
alte scene si scenarii, asda mergem noi din patru in patru si chiar mai mult!
0
1
Spagile la greu prin arhitecti care intorceau parandaratul ! Ce mizerabili !
8
1
dcnu l au luat pana acum cevor sa arate ca si pe mazare si alti l-au lasat au facut averi pana nu au mai putut dupa care ii iau fac cativa ani de puscarie si raman cu averile
5
0
Babu cand intra in actiune? Fatalau a fost marioneta cumparata de dobre babus moga si babu. Un mare papagal acest fatalau.
8
1
Muye Fagabou muye psd. Sa te joci cu mazare fasole la kooru gol cu sapun . Draq de zdrente si secaturi
8
1
Doar atat? Un dosar?mai cercetati!
12
1
Preten cu Mazare,,de la el a luat lectii!
11
1
O zi mare in calendar.Doi primari escroci in 20 ani de pesedism despotic.
16
3
Sa fie trasi la raspundere si consilierii care au aprobat puzurile in baza carora se autorizeaza blocurile in oras si in mamaia
22
0
pe fagabou il asteapta mazare cu sapunul duru
24
4
Asta e doar inceputul ! Mai sunt inca 150 de autorizatii ILEGALE date de catre primaria pesedista a lui FA.TALAU !!! CLANUL avea nevoie de paharnic la POARTA ALBA !!!
29
4
acum incepe circul, ca sa-l puna-n intr-o lumina buna pe soriceul chitz chitz, chitzac
11
17
e retorica orice fapta petrecuta , ea se poate considera de actualitate dupa ce faptuitorul povestitor, numai incanta ascultatorii si e sters din ...carti !
6
4
de ce tocmai acum , idiotilor !
16
1
Asta doar ptr cand erai Vice - ca primar ai zapacit prin Interpusi investitorii cu spagile pe care le cereai !
20
1
La mai multe acuzatii!
20
1
Decebal, Luiza, Fulvia, hai ca ne vedem la termen. Macar in videoconferinta daca nu din boxa inculpatilor. Hai ca mai luam o achitare. a prejudiciului! Va pup!
16
4
Si sefu nare, nimic, nimic? El nu vrea?!
11
0
Vinovati sunt procurorii si judecatorii !Constitutia nu exista ptr.ei ?
15
3
Primaria a dat unuia autorizatie fara sa respecte regulile din codul civil si pe cele de urbanism.Rezultatul a fost ca vecinii si cunoscutii au luat exemplul si acum regula e sa construiesti fara reguli.De ce mai este Primaria?Doar sa mergem in plimbare la 4 ani , la vot.Finalul.un PUD care poate fi pus la colectie si un oras de tip favela
28
1
in sfarsit! la momentul potrivit
24
2
E mult prea mult loc de interpretare si de o parte si de alta. Si daca dupa ce ii taraie prin instanta 5 ani se dovedeste ca au autorizat bine? Cine plateste stresul interpretarii si reinterpretarii?
14
15
e vb despre imobilul construit de Petrons lana Kaelia
18
0
Multe femei printre inculpati! Mai au tupeu de smechere aceste vagabonde? La traga acum termene dupa termene de judecata!
25
4
despre ce imobil este vorba?
6
0
Asa poate ii mai ies funurile de mare primar din cap.
27
5
merla de ce nu apare in lista ?
30
2
De asta tzopaie fagabou sa se faca parlamentar. Sa scape prin imunitate parlamentara. Dragi constanteni, aveti grija ce votati la parlamentare. Acest personaj, trebuie sa raspunda pentru faptele sale. Daca iese deputat, scapa, si restul se duc la parnaie. Bine, mazare e deja acolo. Merita sa primeasca ce merita. Aveti grija la vot!
41
6
distractia fagabou
30
3
La cata m-ie a dat ia venit randul sa si ia.
32
4
Babu spagaru
36
5
si manaila de la curte are hotel fara autorizatie .dna ce face ......
25
1
Nu e veche deloc. Dosarul e mai vechi, dar astazi a fost trimis in judecata. Dar, asa e cand nu stiti sa faceti diferenta intre actele de justitile, dar sunteti campion in datul cu parerea.
33
2
Decabale cum iti spuneam, incep sa curga dosarele baiete...si e doar inceputul
37
4
E veche rau, dar ce coincidienta apare exact in ziua in care se definitiveaza listele pentru parlament.
33
5
mazare, fatalau, tanase luiza
32
3
Gata, nu mai prinde lista de parlamentari la psd!
38
3
dar pe cretinul ala limbist cu putza mica , babu ? sa zica directorii si sefii de servicii din primarie daca vor si nu sunt manjiti si ei , ce trafic de influenta facea acest derbedeu pus numai pe imbogatire din spagi... la emitere autorizatii de constructie , avize de functionare pentru societati care nu indeplinesc cerintele legale , atribuire lucrari unor firme care cotizau in buzunarul acestui individ cu limba lunga si putza foarte mica...
42
3
toate constructiile de pe plaja trebuie daramate urgent!
49
2
Plaja din Mamaia este plina de constructii cu caracter definitiv sau provizoriu cu un aspect foarte urat. Un alt hotel construit pe plaja din Mamaia este si Golden Palace detinut de Pescu Sima din Ceamurlia de Sus. In ce fel s-a obtinut autorizatia de construire pentru acesta ?
50
1
La zdup cu ei!
39
2
Astia toti la un loc vor declara ca mazare a regizat totul , au fost abuzati in serviciu...o sa mai ia pastaie cativa ani !
33
5
Umflati.i pe toti !!! Sa Ramana doar gashka actuals. Securistan rules
28
8

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920