rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 3 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

DECEBAL FĂGĂDĂU, trimis în JUDECATĂ de DNA CONSTANȚA pentru ABUZ în SERVICIU

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a mai multor inculpați, între care și Decebal Făgădău, miercuri, 21 octombrie.

Mai exact:

FĂGĂDĂU DECEBAL, la data faptei viceprimar al municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

CONSTANTIN NICOLETA, la data faptei șef al Serviciului autorizații în construcții din cadrul Primăriei municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

DINESCU FULVIA ANTONELA, la data faptei director executiv adjunct al Direcției administrației publice locale din cadrul Primăriei municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

TĂNASE LUIZA ELENA, la data faptei arhitect șef al municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

MAZĂRE RADU ȘTEFAN, la data faptei primar al municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

MUNTEANU MARIANA, la data faptelor inspector în cadrul Primăriei municipiului Constanța – Direcția de urbanism, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

- fals intelectual în formă continuată,

- complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

Persoană fizică, la data faptei arhitect, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

Persoană fizică, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

Cei șase inculpați, funcționari în cadrul Primăriei Constanța, în cursul anului 2013, ar fi reautorizat, în mod nelegal, construirea unui imobil de lux deja ridicat în proporție de 95% pe plaja din Mamaia, pentru care anterior, autorizația de construire inițială fusese anulată definitiv și irevocabil de instanța civilă.

Concret, starea de fapt detaliată în rechizitoriu este următoarea:

Pe plaja din stațiunea Mamaia, județul Constanța, în zona centrală a stațiunii, ar fi fost construit, cu nerespectarea dispozițiilor legale, un imobil în regim P+5E-6E cu destinație cazare și alimentație publică. Imobilul a fost ridicat în baza unei autorizații de construire emise în anul 2009 de primăria municipiului Constanța.

În același an, Primăria municipiului Constanța și societatea constructoare au fost date în judecată de o altă societate comercială care deținea o construcție în imediata vecinătate a noului imobil, cerând anularea autorizației de construire.

Prin decizia civilă definitivă pronunțată de Curtea de Apel Constanța în anul 2012, autorizația de construire emisă de Primăria municipiului Constanța a fost desființată.

Instanța a reținut că, la emiterea autorizației de construire, nu s-ar fi respectat interdicția de a construi în interiorul zonei de protecție și că amplasarea imobilului ar fi situată în zona benzii litorale a Mării Negre în cuprinsul căreia sunt interzise orice fel de construcții definitive. De asemenea s-a mai reținut că autorizația de construcție ar fi fost emisă cu încălcarea dispozițiilor legale referitoare la respectarea drepturilor de servitute de vedere și servitute privind distanța dintre construcții.

În anul 2013, ca urmare a anulării autorizației de construcție, societatea reclamantă a cerut în instanță, printr-o nouă acțiune, și demolarea imobilului de lux, precum și obligarea Primăriei municipiului Constanța să emită actul administrativ de desființare a lucrărilor ce fuseseră executate în baza autorizației anulate.

La data de 22 august 2013, Primăria municipiului Constanța a cerut respingerea acțiunii ca nefondată, susținând că autorizația de construire anulată de instanță a fost modificată printr-o altă autorizație de construire emisă la data de 24.03.2011, autorizație neanulată și perfect valabilă.

Ulterior, în cursul aceluiași an, Primăria municipiului Constanța a venit cu o completare prin care înștiința instanța de judecată că a intervenit un element nou, respectiv că a fost emisă, la data de 03 septembrie 2013 o nouă autorizație de construire, pentru imobilul a cărui demolare se cere. Prin urmare, Primăria municipiului Constanța considera că nu mai există temei legal pentru ca societatea reclamantă să solicite și să obțină demolarea construcției edificate în regim P+5E-6E.

Aceleași aspecte, întemeiate pe existența unei autorizații valabile din data de 03 septembrie 2013, au fost invocate în apărare și de societatea constructoare a imobilului.

În anul 2016, prin sentința civilă nr.745/2016, Tribunalul Constanța a dispus anularea autorizației de construire emisă la data de 03 septembrie 2013 de Primăria Municipiului Constanța, întrucât pe terenul pentru care s-a emis autorizația era deja construită o clădire (imobilul rezidențial ce fusese construit în proporție de 95% în baza autorizației anulate) prin urmare autorizația din anul 2013 a fost emisă nelegal.

Decizia a fost anulată ulterior, ca urmare a faptului că părțile au ajuns la o înțelegere amiabilă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.

Citește și: LOVITURĂ marca DNA CONSTANȚA: Primarul Decebal Făgădău, urmărit penal!

L.I.

joi, 22 octombrie 20208088
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

01Vasile(25 oct 00:23)
Ciuma rosie va fi inlocuita de cancerul galben....atunci chiar ne vor lua totul
00Ciocoii vechi si noi(22 oct 19:10)
Pleaca un corupt si or sa vina alti. Cat timp judecatori si procurorii sunt manjiti si fac afaceri dubioase cu tot felu de Ramazani nu o sa se schimbe nimic. Uite ce zice Romania libera:NEGURA URBANISTICA SI JUSTITIE DE NOTA 10 SOLID LA CONSTANTA?
00Foarte bine!(22 oct 17:02)
Si asta este doar inceputul!
10dupa alti patru ani(22 oct 09:04)
alte scene si scenarii, asda mergem noi din patru in patru si chiar mai mult!
18Alooo(22 oct 02:16)
Spagile la greu prin arhitecti care intorceau parandaratul ! Ce mizerabili !
05nili(21 oct 22:59)
dcnu l au luat pana acum cevor sa arate ca si pe mazare si alti l-au lasat au facut averi pana nu au mai putut dupa care ii iau fac cativa ani de puscarie si raman cu averile
18Vusko(21 oct 22:47)
Babu cand intra in actiune? Fatalau a fost marioneta cumparata de dobre babus moga si babu. Un mare papagal acest fatalau.
18Moka.ro(21 oct 22:06)
Muye Fagabou muye psd. Sa te joci cu mazare fasole la kooru gol cu sapun . Draq de zdrente si secaturi
112Manuel(21 oct 21:01)
Doar atat? Un dosar?mai cercetati!
111Adri(21 oct 20:34)
Preten cu Mazare,,de la el a luat lectii!
316O zi mare(21 oct 20:14)
O zi mare in calendar.Doi primari escroci in 20 ani de pesedism despotic.
022Asteptam cu interes(21 oct 19:22)
Sa fie trasi la raspundere si consilierii care au aprobat puzurile in baza carora se autorizeaza blocurile in oras si in mamaia
424donald(21 oct 18:21)
pe fagabou il asteapta mazare cu sapunul duru
429DNA(21 oct 17:32)
Asta e doar inceputul ! Mai sunt inca 150 de autorizatii ILEGALE date de catre primaria pesedista a lui FA.TALAU !!! CLANUL avea nevoie de paharnic la POARTA ALBA !!!
1711cineva(21 oct 17:14)
acum incepe circul, ca sa-l puna-n intr-o lumina buna pe soriceul chitz chitz, chitzac
46idiotii(21 oct 16:43)
e retorica orice fapta petrecuta , ea se poate considera de actualitate dupa ce faptuitorul povestitor, numai incanta ascultatorii si e sters din ...carti !
116mircea(21 oct 15:49)
de ce tocmai acum , idiotilor !
120Golanule(21 oct 15:45)
Asta doar ptr cand erai Vice - ca primar ai zapacit prin Interpusi investitorii cu spagile pe care le cereai !
120hmm(21 oct 15:33)
La mai multe acuzatii!
416Mazare(21 oct 15:29)
Decebal, Luiza, Fulvia, hai ca ne vedem la termen. Macar in videoconferinta daca nu din boxa inculpatilor. Hai ca mai luam o achitare. a prejudiciului! Va pup!
011Zoaie(21 oct 15:12)
Si sefu nare, nimic, nimic? El nu vrea?!
315fani(21 oct 14:59)
Vinovati sunt procurorii si judecatorii !Constitutia nu exista ptr.ei ?
128Union(21 oct 14:12)
Primaria a dat unuia autorizatie fara sa respecte regulile din codul civil si pe cele de urbanism.Rezultatul a fost ca vecinii si cunoscutii au luat exemplul si acum regula e sa construiesti fara reguli.De ce mai este Primaria?Doar sa mergem in plimbare la 4 ani , la vot.Finalul.un PUD care poate fi pus la colectie si un oras de tip favela
224citizenx(21 oct 13:49)
in sfarsit! la momentul potrivit
1514Schimbati legile(21 oct 13:37)
E mult prea mult loc de interpretare si de o parte si de alta. Si daca dupa ce ii taraie prin instanta 5 ani se dovedeste ca au autorizat bine? Cine plateste stresul interpretarii si reinterpretarii?
018Cata(21 oct 13:07)
e vb despre imobilul construit de Petrons lana Kaelia
425Constanta normala(21 oct 13:06)
Multe femei printre inculpati! Mai au tupeu de smechere aceste vagabonde? La traga acum termene dupa termene de judecata!
06gogu(21 oct 13:03)
despre ce imobil este vorba?
527Vasile(21 oct 13:01)
Asa poate ii mai ies funurile de mare primar din cap.
230papu(21 oct 12:57)
merla de ce nu apare in lista ?
641Prip(21 oct 12:54)
De asta tzopaie fagabou sa se faca parlamentar. Sa scape prin imunitate parlamentara. Dragi constanteni, aveti grija ce votati la parlamentare. Acest personaj, trebuie sa raspunda pentru faptele sale. Daca iese deputat, scapa, si restul se duc la parnaie. Bine, mazare e deja acolo. Merita sa primeasca ce merita. Aveti grija la vot!
330Incepe(21 oct 12:51)
distractia fagabou
432XXX(21 oct 12:33)
La cata m-ie a dat ia venit randul sa si ia.
536Babu(21 oct 12:27)
Babu spagaru
125ion voda(21 oct 12:25)
si manaila de la curte are hotel fara autorizatie .dna ce face ......
233Ptr Lol(21 oct 12:19)
Nu e veche deloc. Dosarul e mai vechi, dar astazi a fost trimis in judecata. Dar, asa e cand nu stiti sa faceti diferenta intre actele de justitile, dar sunteti campion in datul cu parerea.
437Dospinescu(21 oct 12:08)
Decabale cum iti spuneam, incep sa curga dosarele baiete...si e doar inceputul
533Lol(21 oct 12:07)
E veche rau, dar ce coincidienta apare exact in ziua in care se definitiveaza listele pentru parlament.
332Puscarieee(21 oct 12:06)
mazare, fatalau, tanase luiza
338Dana(21 oct 12:02)
Gata, nu mai prinde lista de parlamentari la psd!
342inca angajat primarie(21 oct 12:02)
dar pe cretinul ala limbist cu putza mica , babu ? sa zica directorii si sefii de servicii din primarie daca vor si nu sunt manjiti si ei , ce trafic de influenta facea acest derbedeu pus numai pe imbogatire din spagi... la emitere autorizatii de constructie , avize de functionare pentru societati care nu indeplinesc cerintele legale , atribuire lucrari unor firme care cotizau in buzunarul acestui individ cu limba lunga si putza foarte mica...
249ion(21 oct 12:01)
toate constructiile de pe plaja trebuie daramate urgent!
150Un dezastru(21 oct 11:54)
Plaja din Mamaia este plina de constructii cu caracter definitiv sau provizoriu cu un aspect foarte urat. Un alt hotel construit pe plaja din Mamaia este si Golden Palace detinut de Pescu Sima din Ceamurlia de Sus. In ce fel s-a obtinut autorizatia de construire pentru acesta ?
239Gil(21 oct 11:52)
La zdup cu ei!
533''Mortul'' este de vina...(21 oct 11:51)
Astia toti la un loc vor declara ca mazare a regizat totul , au fost abuzati in serviciu...o sa mai ia pastaie cativa ani !
828Avem(21 oct 11:44)
Umflati.i pe toti !!! Sa Ramana doar gashka actuals. Securistan rules
mai mult...Politică
3 aug 00:00PoliticăMinistrul Economiei: 'Noi impozităm sărăcia'

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui (USR), a declarat la Aleph News că cea mai importantă reformă fiscală pe care ar...55

3 aug 00:00PoliticăCîţu: Am făcut o primă variantă a rectificării bugetare; voi transmite documentul liderilor coaliţiei41
3 aug 00:00PoliticăBarna: Îmi doresc ca toate vocile care contează în societate să fie prezente în campania de vaccinare45
3 aug 00:00PoliticăAEP: Aproape 3.400 de acţiuni de control la competitorii electorali realizate în 2019 şi 2020

Autoritatea Electorală Permanentă informează că situaţia sancţiunilor aplicate formaţiunilor politice,...41

3 aug 00:00PoliticăRomânia condamnă atacul asupra vasului "Mercer Street". Ambasadorul Iranului, convocat la MAE46
3 aug 00:00PoliticăCîţu: La rectificare, bugetele unor ministere vor beneficia de resurse suplimentare, în limita deficitului asumat37
3 aug 00:00PoliticăAEP: 18.915.233 cetăţeni cu drept de vot, înscrişi în Registrul electoral la data de 31 iulie

Numărul total al cetăţenilor cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 31 iulie este de...40

3 aug 19:24PoliticăIohannis: Trebuie făcute eforturi suplimentare în privinţa educaţiei referitoare la genocidul romilor50
3 aug 00:00PoliticăPremierul atrage atenţia că transportul cu animale vii se suspendă pe perioada de caniculă40
3 aug 00:00PoliticăPSD: Este imperios necesară adoptarea legii consumatorului vulnerabil

PSD consideră că "este imperios necesară" adoptarea legii consumatorului vulnerabil şi insistă ca acest proiect să...39

3 aug 19:15PoliticăRareş Bogdan îi arată obrazul lui Ludovic Orban: E prima dată în 30 de ani...369
3 aug 19:16PoliticăRareș Bogdan: 'Nu poți să obligi pe nimeni să se vaccineze'535
Vremea
25.6°24.1° - 25.6° marţi, 3 august 2021
ConstanțaUmiditate: 72%
Vânt: 3.19 m/s
Presiune: 1009 milibari

Loto
6/4953313113546
5/403618229825
joker15422645113
Horoscop
mai mult...SPSportRT
3 aug 00:00SportFotbal: Lille a cucerit în premieră Trofeul Campionilor

Echipa de fotbal Lille OSC a cucerit pentru prima oară în istoria sa Trofeul Campionilor (Supercupa Franţei) la...47

3 aug 00:00SportJO 2020 - Atletism: Medalie de aur pentru Jasmine Camacho-Quinn la 100 m garduri

Atleta portoricană Jasmine Camacho-Quinn a cucerit a doua medalie olimpică de aur din istoria ţării sale, după...44

3 aug 00:00SportAuto - F1: Francezul Esteban Ocon a câştigat MP al Ungariei. Hamilton preia şefia clasamentului general

Pilotul francez Esteban Ocon (Alpine-Renault) a câştigat, duminică, Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, pe...45

3 aug 00:00SportFotbal: Alexandru Băluţă a marcat pentru Puskas Akademia, în campionatul Ungariei

Internaţionalul român Alexandru Băluţă a marcat un gol pentru Puskas Akademia, care a învins-o pe Ujpest FC cu...46

Local
3 aug 23:56LocalLocal din Mamaia, AMENDAT de poliţişti pentru nerespectarea programului de funcționare

Polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat, luni...399

3 aug 23:56LocalTrei bărbați, printre care şi un minor, REŢINUŢI de polițiști, pentru FURTUL unei MAŞINI

Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Topraisar au reținut, în cursul zilei de duminică, 1 august, pentru 24 de...529

3 aug 23:57LocalVACANȚĂ FATALĂ! Un TÂNĂR de 18 ani a MURIT înecat la COSTINEȘTI

530

3 aug 23:56LocalAMENZI usturătoare, aplicate de poliţiştii locali pentru aruncarea GUNOIULUI pe domeniul public

În ciuda numeroaselor campanii de informare desfășurate de Direcția Generală Poliția Locală, în continuare o...170

3 aug 23:56LocalUn șofer MORT de BEAT a provocat un ACCIDENT rutier, la Cernavodă

Pe strada Seimeni din localitatea Cernavodă, a avut loc, duminică 1 august, în jurul orei 06.00, un accident rutier...298

3 aug 23:59LocalRAZII ale polițiștilor în Constanţa, Eforie şi Vama Veche

Polițiștii Biroului de Poliție Vama Veche - 2 Mai, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Ordine...270

3 aug 23:57LocalSITUAŢIA COVID la CONSTANŢA: 11 NOI CAZURI de INFECTARE la CONSTANŢA

Pe teritoriul României, au fost confirmate 1.083.478 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID –...392

3 aug 23:57LocalTEMPERATURI de până-n 40 de grade, în Dobrogea

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi alerte Cod portocaliu și galben de caniculă, dar și de furtuni,...378

3 aug 23:58LocalAtenție, șoferi! Se reabilitează carosabilul pe mai multe străzi din municipiul Constanța

411

Politică
3 aug 00:00PoliticăAEP: 18.915.233 cetăţeni cu drept de vot, înscrişi în Registrul electoral la data de 31 iulie

Numărul total al cetăţenilor cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 31 iulie este de...40

3 aug 19:24PoliticăIohannis: Trebuie făcute eforturi suplimentare în privinţa educaţiei referitoare la genocidul romilor

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj cu ocazia Zilei Europene de Comemorare a Holocaustului Romilor,...50

3 aug 00:00PoliticăPremierul atrage atenţia că transportul cu animale vii se suspendă pe perioada de caniculă

40

3 aug 00:00PoliticăPSD: Este imperios necesară adoptarea legii consumatorului vulnerabil

PSD consideră că "este imperios necesară" adoptarea legii consumatorului vulnerabil şi insistă ca acest proiect să...39

3 aug 19:15PoliticăRareş Bogdan îi arată obrazul lui Ludovic Orban: E prima dată în 30 de ani...

Europarlamentarul Rareş Bogdan, susţinător al lui Florin Cîţu pentru funcţia de preşedinte al PNL, se declară...369

3 aug 19:16PoliticăRareș Bogdan: 'Nu poți să obligi pe nimeni să se vaccineze'

535

Interviuri
16 iul 00:36InterviuriPSIHOLOG: Bullyingul în școli este urmarea FRUSTRĂRILOR din SUFLETUL unui COPIL! Video

Psihologul Gabriela Bâzâitu, care este și psihoterapeut, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, unde a...1250

24 iul 00:31InterviuriȘEFA DSP, Cristina SCHIPOR, ne spune de ce VIRUSUL Delta este mult mai VIOLENT! Video

Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, a făcut față cu brio pandemiei de coronavirus, chiar dacă, la fel ca...2112

19 iul 00:32InterviuriViorel CATARAMĂ: În MAMAIA se mănâncă mai BINE ca la CANNES sau MONACO! Video

11548

26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

Deputatul USR, Cristina Rizea, a fost prezent în studioul Replica, unde, în cadrul unui interviu, a vorbit despre...1476

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video

Preşedintele Organizaţiei municipale a PNL Constanţa, senatorul Septimiu Bourceanu, a venit în studioul Replica,...2244

25 iun 23:14InterviuriPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!

2732

Monden
3 aug 00:00MondenCasa în care a copilărit muzicianul Kurt Cobain va putea primi vizitatori

Casa în care a copilărit muzicianul Kurt Cobain, situată în oraşul Aberdeen din Statele Unite, a fost înscrisă...40

3 aug 00:00MondenUn documentar despre Michael Schumacher va avea premiera pe Netflix în septembrie

Un documentar intitulat ''Schumacher'' va avea premiera pe Netflix în data de 15 septembrie şi va prezenta cariera...46

3 aug 00:00MondenScarlett Johansson a dat în judecată grupul Disney pentru lansarea în streaming a filmului 'Black Widow'

39

3 aug 19:15MondenSimona Trașcă a fugit din București pentru a uita de bărbatul care o terorizează de ani buni

Simona Trașcă este încă terorizată de agresorul său care nu-i dă pace de mai bine de cinci ani. Vedeta a făcut...422

3 aug 19:15MondenRaluca Drăgoi, în război cu fostul soț: Imagini controversate în mediul online cu artista

Raluca Drăgoi a anunțat în urmă cu câteva săptămâni că după foarte multă suferință și-a găsit în...3793

3 aug 19:18MondenCreator de modă celebru, scandal total, pentru 378.000 de euro. Joacă ultima carte

380

Mapamond
3 aug 00:00MapamondCoronavirus: Hackerii au blocat sistemul de programare online la vaccin în regiunea italiană Lazio

Hackerii au atacat şi blocat sistemele IT ale companiei care se ocupă de organizarea şi programarea pentru vaccinări...36

3 aug 00:00MapamondChina: Milioane de persoane testate din cauza unei creşteri a numărului cazurilor de COVID-19

Milioane de persoane au fost supuse duminică unui test de depistare a COVID-19 în mai multe mari oraşe din China...36

3 aug 08:49MapamondPapa a criticat societăţile orientate spre profit

40

Sănătate
3 aug 01:35SănătatePfizer: O a treia doză de vaccin poate 'impulsiona puternic' protecţia împotriva variantei Delta a coronavirusului

Compania farmaceutică americană Pfizer a anunţat miercuri că o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 poate...36

3 aug 00:00SănătateDe ce reuză personalul auxiliar din domeniul medical refuză să se vaccineze?

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că a discutat cu DSP despre rata de vaccinare în rândul profesorilor și...41

3 aug 00:00SănătateSTUDIU: De ce au apărut noile tulpini ale SARS-COV-2 care fac apă de ploaie vaccinurile

49

3 aug 00:00Sănătate7 obiceiuri de igienă după antrenamentul la sală

Puține lucruri egalează sentimentul de împlinire de după un antrenament energizant la sală. Cu toate acestea, munca...42

3 aug 00:00SănătateOmleta de la micul dejun

Toți ne dorim o viață lungă și sănătoasă. Doctorii, indiferent de specializarea lor, recomandă o hrană...46

3 aug 00:00SănătateDe la busuioc la pesto, în 5 minute!

Busuiocul este o plantă pe care o întâlnești în multe grădini din România, dar, până de curând, nu și pe...41

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT