rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 1 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

DECEBAL FĂGĂDĂU, trimis în JUDECATĂ de DNA CONSTANȚA pentru ABUZ în SERVICIU

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a mai multor inculpați, între care și Decebal Făgădău, miercuri, 21 octombrie.

Mai exact:

FĂGĂDĂU DECEBAL, la data faptei viceprimar al municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

CONSTANTIN NICOLETA, la data faptei șef al Serviciului autorizații în construcții din cadrul Primăriei municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

DINESCU FULVIA ANTONELA, la data faptei director executiv adjunct al Direcției administrației publice locale din cadrul Primăriei municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

TĂNASE LUIZA ELENA, la data faptei arhitect șef al municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

MAZĂRE RADU ȘTEFAN, la data faptei primar al municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

MUNTEANU MARIANA, la data faptelor inspector în cadrul Primăriei municipiului Constanța – Direcția de urbanism, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

- fals intelectual în formă continuată,

- complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

Persoană fizică, la data faptei arhitect, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

Persoană fizică, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

Cei șase inculpați, funcționari în cadrul Primăriei Constanța, în cursul anului 2013, ar fi reautorizat, în mod nelegal, construirea unui imobil de lux deja ridicat în proporție de 95% pe plaja din Mamaia, pentru care anterior, autorizația de construire inițială fusese anulată definitiv și irevocabil de instanța civilă.

Concret, starea de fapt detaliată în rechizitoriu este următoarea:

Pe plaja din stațiunea Mamaia, județul Constanța, în zona centrală a stațiunii, ar fi fost construit, cu nerespectarea dispozițiilor legale, un imobil în regim P+5E-6E cu destinație cazare și alimentație publică. Imobilul a fost ridicat în baza unei autorizații de construire emise în anul 2009 de primăria municipiului Constanța.

În același an, Primăria municipiului Constanța și societatea constructoare au fost date în judecată de o altă societate comercială care deținea o construcție în imediata vecinătate a noului imobil, cerând anularea autorizației de construire.

Prin decizia civilă definitivă pronunțată de Curtea de Apel Constanța în anul 2012, autorizația de construire emisă de Primăria municipiului Constanța a fost desființată.

Instanța a reținut că, la emiterea autorizației de construire, nu s-ar fi respectat interdicția de a construi în interiorul zonei de protecție și că amplasarea imobilului ar fi situată în zona benzii litorale a Mării Negre în cuprinsul căreia sunt interzise orice fel de construcții definitive. De asemenea s-a mai reținut că autorizația de construcție ar fi fost emisă cu încălcarea dispozițiilor legale referitoare la respectarea drepturilor de servitute de vedere și servitute privind distanța dintre construcții.

În anul 2013, ca urmare a anulării autorizației de construcție, societatea reclamantă a cerut în instanță, printr-o nouă acțiune, și demolarea imobilului de lux, precum și obligarea Primăriei municipiului Constanța să emită actul administrativ de desființare a lucrărilor ce fuseseră executate în baza autorizației anulate.

La data de 22 august 2013, Primăria municipiului Constanța a cerut respingerea acțiunii ca nefondată, susținând că autorizația de construire anulată de instanță a fost modificată printr-o altă autorizație de construire emisă la data de 24.03.2011, autorizație neanulată și perfect valabilă.

Ulterior, în cursul aceluiași an, Primăria municipiului Constanța a venit cu o completare prin care înștiința instanța de judecată că a intervenit un element nou, respectiv că a fost emisă, la data de 03 septembrie 2013 o nouă autorizație de construire, pentru imobilul a cărui demolare se cere. Prin urmare, Primăria municipiului Constanța considera că nu mai există temei legal pentru ca societatea reclamantă să solicite și să obțină demolarea construcției edificate în regim P+5E-6E.

Aceleași aspecte, întemeiate pe existența unei autorizații valabile din data de 03 septembrie 2013, au fost invocate în apărare și de societatea constructoare a imobilului.

În anul 2016, prin sentința civilă nr.745/2016, Tribunalul Constanța a dispus anularea autorizației de construire emisă la data de 03 septembrie 2013 de Primăria Municipiului Constanța, întrucât pe terenul pentru care s-a emis autorizația era deja construită o clădire (imobilul rezidențial ce fusese construit în proporție de 95% în baza autorizației anulate) prin urmare autorizația din anul 2013 a fost emisă nelegal.

Decizia a fost anulată ulterior, ca urmare a faptului că părțile au ajuns la o înțelegere amiabilă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.

Citește și: LOVITURĂ marca DNA CONSTANȚA: Primarul Decebal Făgădău, urmărit penal!

L.I.

joi, 22 octombrie 20207571
Comentarii

01Vasile(25 oct 00:23)
Ciuma rosie va fi inlocuita de cancerul galben....atunci chiar ne vor lua totul
00Ciocoii vechi si noi(22 oct 19:10)
Pleaca un corupt si or sa vina alti. Cat timp judecatori si procurorii sunt manjiti si fac afaceri dubioase cu tot felu de Ramazani nu o sa se schimbe nimic. Uite ce zice Romania libera:NEGURA URBANISTICA SI JUSTITIE DE NOTA 10 SOLID LA CONSTANTA?
00Foarte bine!(22 oct 17:02)
Si asta este doar inceputul!
10dupa alti patru ani(22 oct 09:04)
alte scene si scenarii, asda mergem noi din patru in patru si chiar mai mult!
18Alooo(22 oct 02:16)
Spagile la greu prin arhitecti care intorceau parandaratul ! Ce mizerabili !
05nili(21 oct 22:59)
dcnu l au luat pana acum cevor sa arate ca si pe mazare si alti l-au lasat au facut averi pana nu au mai putut dupa care ii iau fac cativa ani de puscarie si raman cu averile
18Vusko(21 oct 22:47)
Babu cand intra in actiune? Fatalau a fost marioneta cumparata de dobre babus moga si babu. Un mare papagal acest fatalau.
18Moka.ro(21 oct 22:06)
Muye Fagabou muye psd. Sa te joci cu mazare fasole la kooru gol cu sapun . Draq de zdrente si secaturi
112Manuel(21 oct 21:01)
Doar atat? Un dosar?mai cercetati!
111Adri(21 oct 20:34)
Preten cu Mazare,,de la el a luat lectii!
316O zi mare(21 oct 20:14)
O zi mare in calendar.Doi primari escroci in 20 ani de pesedism despotic.
022Asteptam cu interes(21 oct 19:22)
Sa fie trasi la raspundere si consilierii care au aprobat puzurile in baza carora se autorizeaza blocurile in oras si in mamaia
424donald(21 oct 18:21)
pe fagabou il asteapta mazare cu sapunul duru
429DNA(21 oct 17:32)
Asta e doar inceputul ! Mai sunt inca 150 de autorizatii ILEGALE date de catre primaria pesedista a lui FA.TALAU !!! CLANUL avea nevoie de paharnic la POARTA ALBA !!!
1711cineva(21 oct 17:14)
acum incepe circul, ca sa-l puna-n intr-o lumina buna pe soriceul chitz chitz, chitzac
46idiotii(21 oct 16:43)
e retorica orice fapta petrecuta , ea se poate considera de actualitate dupa ce faptuitorul povestitor, numai incanta ascultatorii si e sters din ...carti !
116mircea(21 oct 15:49)
de ce tocmai acum , idiotilor !
120Golanule(21 oct 15:45)
Asta doar ptr cand erai Vice - ca primar ai zapacit prin Interpusi investitorii cu spagile pe care le cereai !
120hmm(21 oct 15:33)
La mai multe acuzatii!
416Mazare(21 oct 15:29)
Decebal, Luiza, Fulvia, hai ca ne vedem la termen. Macar in videoconferinta daca nu din boxa inculpatilor. Hai ca mai luam o achitare. a prejudiciului! Va pup!
011Zoaie(21 oct 15:12)
Si sefu nare, nimic, nimic? El nu vrea?!
315fani(21 oct 14:59)
Vinovati sunt procurorii si judecatorii !Constitutia nu exista ptr.ei ?
128Union(21 oct 14:12)
Primaria a dat unuia autorizatie fara sa respecte regulile din codul civil si pe cele de urbanism.Rezultatul a fost ca vecinii si cunoscutii au luat exemplul si acum regula e sa construiesti fara reguli.De ce mai este Primaria?Doar sa mergem in plimbare la 4 ani , la vot.Finalul.un PUD care poate fi pus la colectie si un oras de tip favela
224citizenx(21 oct 13:49)
in sfarsit! la momentul potrivit
1514Schimbati legile(21 oct 13:37)
E mult prea mult loc de interpretare si de o parte si de alta. Si daca dupa ce ii taraie prin instanta 5 ani se dovedeste ca au autorizat bine? Cine plateste stresul interpretarii si reinterpretarii?
018Cata(21 oct 13:07)
e vb despre imobilul construit de Petrons lana Kaelia
425Constanta normala(21 oct 13:06)
Multe femei printre inculpati! Mai au tupeu de smechere aceste vagabonde? La traga acum termene dupa termene de judecata!
06gogu(21 oct 13:03)
despre ce imobil este vorba?
527Vasile(21 oct 13:01)
Asa poate ii mai ies funurile de mare primar din cap.
230papu(21 oct 12:57)
merla de ce nu apare in lista ?
641Prip(21 oct 12:54)
De asta tzopaie fagabou sa se faca parlamentar. Sa scape prin imunitate parlamentara. Dragi constanteni, aveti grija ce votati la parlamentare. Acest personaj, trebuie sa raspunda pentru faptele sale. Daca iese deputat, scapa, si restul se duc la parnaie. Bine, mazare e deja acolo. Merita sa primeasca ce merita. Aveti grija la vot!
330Incepe(21 oct 12:51)
distractia fagabou
432XXX(21 oct 12:33)
La cata m-ie a dat ia venit randul sa si ia.
536Babu(21 oct 12:27)
Babu spagaru
125ion voda(21 oct 12:25)
si manaila de la curte are hotel fara autorizatie .dna ce face ......
233Ptr Lol(21 oct 12:19)
Nu e veche deloc. Dosarul e mai vechi, dar astazi a fost trimis in judecata. Dar, asa e cand nu stiti sa faceti diferenta intre actele de justitile, dar sunteti campion in datul cu parerea.
437Dospinescu(21 oct 12:08)
Decabale cum iti spuneam, incep sa curga dosarele baiete...si e doar inceputul
533Lol(21 oct 12:07)
E veche rau, dar ce coincidienta apare exact in ziua in care se definitiveaza listele pentru parlament.
332Puscarieee(21 oct 12:06)
mazare, fatalau, tanase luiza
338Dana(21 oct 12:02)
Gata, nu mai prinde lista de parlamentari la psd!
342inca angajat primarie(21 oct 12:02)
dar pe cretinul ala limbist cu putza mica , babu ? sa zica directorii si sefii de servicii din primarie daca vor si nu sunt manjiti si ei , ce trafic de influenta facea acest derbedeu pus numai pe imbogatire din spagi... la emitere autorizatii de constructie , avize de functionare pentru societati care nu indeplinesc cerintele legale , atribuire lucrari unor firme care cotizau in buzunarul acestui individ cu limba lunga si putza foarte mica...
249ion(21 oct 12:01)
toate constructiile de pe plaja trebuie daramate urgent!
150Un dezastru(21 oct 11:54)
Plaja din Mamaia este plina de constructii cu caracter definitiv sau provizoriu cu un aspect foarte urat. Un alt hotel construit pe plaja din Mamaia este si Golden Palace detinut de Pescu Sima din Ceamurlia de Sus. In ce fel s-a obtinut autorizatia de construire pentru acesta ?
239Gil(21 oct 11:52)
La zdup cu ei!
533''Mortul'' este de vina...(21 oct 11:51)
Astia toti la un loc vor declara ca mazare a regizat totul , au fost abuzati in serviciu...o sa mai ia pastaie cativa ani !
828Avem(21 oct 11:44)
Umflati.i pe toti !!! Sa Ramana doar gashka actuals. Securistan rules
mai mult...Politică
1 dec 00:13PoliticăIohannis: Campania de vaccinare va fi una de succes; vaccinurile sunt eficiente şi sigure

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat convins de succesul campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus,...391

1 dec 00:00PoliticăCiolacu: Iohannis minte, legea cu deschiderea pieţelor este trimisă la promulgare de aproape 20 de zile382
1 dec 00:00PoliticăAEP: Alegătorii din străinătate pot vota chiar dacă documentul de reşedinţă a expirat după 1 martie323
1 dec 00:00PoliticăAlina Gorghiu: Când mergi în Parlament furnizezi expertiză, nu te şcoleşti acolo

Senatoarea liberală de Timiş Alina Gorghiu, care candidează pentru un nou mandat, a declarat, luni, la Timişoara,...414

1 dec 00:00PoliticăCîţu: Voi propune prelungirea termenului de eşalonare a datoriilor companiilor până la 15 ianuarie380
1 dec 00:00PoliticăGrindeanu: PSD va fi reprezentat la ceremonia de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf de Robert Cazanciuc362
1 dec 23:48PoliticăKlaus Iohannis: Toți cei din orașele carantinate au dreptul să meargă la vot

Klaus Iohannis a declarat că la alegerile parlamentare nu va exista nicio piedică pentru alegătorii care sunt în...1132

1 dec 23:48PoliticăDeputatul PRO România, Mircea Dobre: 'Nu se poate intra cu bocancii în spiritualitatea românilor!'1446
1 dec 23:48PoliticăÎn prag de Crăciun, Ludovic Orban anunţă CONCEDIERI printre bugetari!1230
1 dec 23:47PoliticăKlaus Iohannis anunță că RESPECTĂ MEDICII: sporurile rămân tot promisiuni

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut primele declarații după vizita fulger efectuată la Spitalul...648

1 dec 23:47PoliticăLIVE! Interviu cu Răzvan Filipescu, candidat Pro România la Senat439
1 dec 23:46PoliticăPartidul lui Ponta, interzis să mai distribuie calendarele ortodoxe cu logo-ul Pro România666
Vremea
1.7°1.7° - 3.5° marţi, 1 decembrie 2020
ConstanțaUmiditate: 96%
Vânt: 6.34 m/s
Presiune: 1022 milibari

Loto
6/49
5/40
joker
Horoscop
mai mult...SPSportRT
1 dec 00:00SportPremier League - Leicester City, învinsă de Fulham, scor 2-1

Formaţia Leicester City a fost învinsă, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, de echipa Fulham, în etapa a zecea...358

1 dec 00:00SportJoachim Loew, reconfirmat în postul de selecţioner al Germaniei

Selecţionerul Germaniei, Joachim Loew, ameninţat cu demiterea după o serie de rezultate slabe, a fost reconfirmat în...357

1 dec 00:00SportSituație incertă pentru Cosmin Contra: Probabil nu voi mai sta pe bancă la meciul cu FC Argeş

Tehnicianul dinamovist Cosmin Contra nu crede că va mai sta pe bancă la meciul cu FC Argeş, de vineri, din etapa a...456

1 dec 00:00SportPreliminarii EuroBasket 2021: România a fost surclasată de campioana mondială (41-94 vs Spania)

Naţionala masculină de baschet a României a fost surclasată de echipa Spaniei, campioana mondială en titre, cu...357

Local
1 dec 17:10LocalAvocata Şoşoacă NEAGĂ existenţa pandemiei de COVID

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, va săvârşi împreună cu un sobor de preoţi Sfânta...1498

1 dec 17:10LocalÎPS Teodosie: Eu nu vreau să-i extermin pe credincioși

Reacţie halucinantă a Înalt Prea Sfințitului Teodosie, confruntat cu pericolul în care chiar el îi pune pe...1716

1 dec 17:09LocalUn TIR a DERAPAT pe Autostrada A2 BUCUREȘTI-CONSTANȚA

1063

1 dec 17:08LocalSe modernizează pasajul rutier de pe strada Nicolae Filimon

Circulația autovehiculelor va fi restricționată total pe strada Nicolae Filimon, în zona Halta Traian, în perioada...850

1 dec 17:08LocalTRAFIC DEVIAT pe linia 51B

CT BUS anunță publicul călător că, în perioada 02 - 09.12.2020, linia 51b circulă deviat, doar până la Halta...559

1 dec 17:07LocalIncendiu pe bulevardul 1 Mai: O BARACĂ a luat foc

681

Politică
1 dec 23:48PoliticăKlaus Iohannis: Toți cei din orașele carantinate au dreptul să meargă la vot

Klaus Iohannis a declarat că la alegerile parlamentare nu va exista nicio piedică pentru alegătorii care sunt în...1132

1 dec 23:48PoliticăDeputatul PRO România, Mircea Dobre: 'Nu se poate intra cu bocancii în spiritualitatea românilor!'

Fostul ministru al Turismului, Mircea Dobre, candidat PRO România pentru încă un mandat de deputat, propune o mai...1446

1 dec 23:48PoliticăÎn prag de Crăciun, Ludovic Orban anunţă CONCEDIERI printre bugetari!

1230

1 dec 23:47PoliticăKlaus Iohannis anunță că RESPECTĂ MEDICII: sporurile rămân tot promisiuni

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut primele declarații după vizita fulger efectuată la Spitalul...648

1 dec 23:47PoliticăLIVE! Interviu cu Răzvan Filipescu, candidat Pro România la Senat

Răzvan Filipescu, candidat din partea partidului Pro România la Senat, a acordat un interviu cotidianului Replica de...439

1 dec 23:46PoliticăPartidul lui Ponta, interzis să mai distribuie calendarele ortodoxe cu logo-ul Pro România

666

Interviuri
24 noi 00:10InterviuriMarian CRUȘOVEANU, PNL: În Primăria Constanţa sunt foarte multe situații NECLARE. VIDEO

Marian Crușoveanu, candidatul PNL pentru Camera Deputaților, are convingerea că va ajunge în Parlamentul României...2449

24 noi 00:12InterviuriSorin Andrei, USR-PLUS: Așa cum MERGEM la supermarket, putem merge și la VOT. VIDEO

Sorin Andrei este candidatul USR-PLUS pentru un loc în Senat. Chiar dacă situația în care ne aflăm a restricționat...1442

12 noi 00:04InterviuriDumitru Caragheorghe, USR-PLUS: CIOLOŞ ar fi GESTIONAT mai BINE fenomenul COVID. Video

2146

11 noi 00:00InterviuriGeorge NICULESCU: PSD nu a avut NICIODATĂ vreo legătură cu BINELE oamenilor

George Niculescu, candidatul PNL pentru un loc în Senat, a spus ”Da” unei noi provocări, aceea de a fi vocea...2692

11 noi 13:23InterviuriLoredana Batarigă, de la Pro România, se LUPTĂ pentru un Centru de Psihodiagnoză infantilă și Consilierea familiei

Loredana Batarigă este candidat, din partea Pro România, pentru un loc în Senat. Este intrată recent în politică,...1668

10 noi 00:38InterviuriSTELIAN ION: Procurorii trebuie SCOȘI de sub AUTORITATEA ministrului JUSTIȚIEI! Video

2664

Monden
1 dec 00:00MondenVedetele și copiii lor, asortate din cap până-n picioare

Fac orice numai să iasă în evidenţă! Vedetele îşi îmbracă odraslele în haine care să se asorteze cu ale lor....437

1 dec 00:00MondenScandal! Glenn Close: „Nu cred că Gwyneth Paltrow merita premiul Oscar, în 1999!”

Scandal! Legendara actriță Glenn Close, în vârstă de 73 de ani a făcut o declarație șocantă la mai bine de 11...461

1 dec 00:00MondenElton John, cel mai mare colecționar din lume! În afară de ochelari, nu vă vine să credeți ce mai strânge artistul

426

1 dec 00:00MondenMireille Mathieu are mari probleme de când cu pandemia și carantina

Legendara cântăreață franceză Mireille Mathieu are mari probleme de când cu pandemia și carantina. Nu mai poate...461

1 dec 00:00MondenDe ce a murit Sean Connery. Iată ce scrie în certificatul de deces. Ultima dorință a actorului

La o lună după moartea actorului Sean Connery, la vârsta de 90 de ani, a fost dezvăluită și cauza decesului. Sean...610

1 dec 00:00Monden"The Croods: A New Age", cel mai bun debut în box-office-ul nord-american pe durata pandemiei

308

Mapamond
1 dec 00:00MapamondSpania: Mii de manifestanţi din sistemul de sănătate publică au protestat la Madrid

Mii de reprezentanţi ai personalului medical afectat de pandemie au mărşăluit la Madrid în sprijinul sistemului de...328

1 dec 00:00MapamondArmenia: Manifestaţii pentru găsirea soldaţilor dispăruţi în Nagorno-Karabah

Circa 1.000 de persoane care cereau autorităţilor să acţioneze pentru a-i găsi pe soldaţii armeni dispăruţi în...336

1 dec 00:00MapamondCel puţin 110 morţi într-un atac jihadist, "cel mai violent din acest an" în Nigeria

299

Sănătate
1 dec 00:00SănătateCopilul născut prematur - ce nevoi are și cum poate fi ajutat

Un copil este considerat prematur dacă este născut înainte că sarcina să împlinească 37 de săptămâni. Copilul...299

1 dec 00:00SănătateInsomnia și bolile cardiovasculare: sfaturi pentru pacienții cu tulburări ale somnului

Insomnia este definită că fiind o problemă în ce privește inițierea somnului, menținerea somnului, trezirea prea...401

1 dec 00:00SănătateCe poți face pentru a preveni ateroscleroza

307

1 dec 18:27SănătateProteina C reactivă: ce este și ce indică valorile ei

Proteina C reactivă este o proteină care ajută medicii să pună diagnosticul corect în multe cazuri, dar și să...375

1 dec 00:00SănătateSarcoidoza: ce este, cauze, simptome și tratament

Sarcoidoza este o afecțiune inflamatorie considerată rară, deși unii oameni de știință afirmă că ar putea fi,...360

1 dec 00:00SănătateMăști naturale pentru tenul matur: ce ingrediente să alegi

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea feței devine mai subțire, mai uscată și mai puțin rezistentă în...312

1 dec 00:00SănătatePlante ajutătoare în afecțiunile sezonului rece: tuse, bronșită, sinuzită, traheită

În tratarea neplăcerilor specifice sezonului rece și a infecțiilor putem apela la farmacia naturistă. Multe din...353

1 dec 00:00SănătateCeaiul de scorțioară: beneficii și efecte uimitoare

Aroma dulce a scorțișoarei ne duce cu gândul la bunătățile dulci bogate în acest condiment. Puțini știu,...382

1 dec 00:00SănătateMierea, eficientă în infecțiile tractului respirator superior

321

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT