REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Decesul unui părinte, în copilărie, risc de psihoză în viața adultă

Decesul unui părinte, în copilărie, risc de psihoză în viața adultă

Replica API 25 iulie 2020 | 00:00 942

Decesul unui părinte, al unui frate sau al unei surori este o traumă gravă, care poate avea repercusiuni pe termen lung pentru copiii mici, iar cel mai rău caz este riscul psihozei, la vârsta adultă. De aici vine importanța unui sprijin psihologic puternic familial sau profesional.

British Medical Journal publică un studiu deosebit de important asupra consecințelor psihologice ale evenimentelor stresante la copii. Punctul forte al acestui studiu este că a putut urmări indivizi născuți în Suedia între 1973 și 1985, până în 2006, mai mult de un milion de oameni (1.045.336 exact).

Decesul în familie: provoacă o mare fragilitate înainte de vârsta de 3 ani

Acesta arată că cei mai expuși copii sunt cei sub vârsta de 3 ani care au suferit la moartea tatălui, mamei, fratelui sau surorii lor. Riscul lor de a dezvolta psihoză ulterior este crescut cu 84%, ceea ce este extrem de important. Din fericire, acest risc scade odată cu vârsta și media se situează în cele din urmă la 17%.

Doliul, în copilărie: nevoie de îngrijire timpurie

Consecințele morții unui membru al familiei pot fi, prin urmare, foarte grele la un copil mic și este foarte important să-i liniștim și să îi ajutăm să sufere cât mai puțin la această vârstă, când nu pot să se exprime întotdeauna verbal.

În acest scop, trebuie avut grijă ca acesta să nu fie neglijat în acel moment dificil și ca o persoană apropiată să fie întotdeauna disponibilă pentru a-i oferi afecțiune. De asemenea, este esențial ca suferința rudelor să fie modestă în fața lor, pentru a le cruța.

Și dacă semnele suferinței apar mai târziu, este esențial să se aibă grijă de ele repede.

În general, tulburările psihologice ale copilăriei și adolescenței sunt accesibile tratamentelor psihologice de scurtă durată, comportamentale și cognitive. Cu cât tulburarea este mai veche, cu atât va dura mai mult pentru a o trata.

Importanța datelor în sănătatea publică

Trebuie menționat că acest studiu de excepție a fost posibil deoarece, în Suedia, toți locuitorii, de la naștere, intră într-o bază de date epidemiologică care face facilitează monitorizarea întregii populații din punct de vedere al sănătății. Această monitorizare permite Suediei să publice studii majore în mod regulat și să își organizeze sistemul de îngrijire pe o bază foarte detaliată, scrie ziarmedial.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102