REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Decizia CSM, după OUG pe justiție - Aproape 50 de procurori, obligați să plece de la DNA, DIICOT și PG

Decizia CSM, după OUG pe justiție - Aproape 50 de procurori, obligați să plece de la DNA, DIICOT și PG

Replica API 19 octombrie 2018 | 00:30 434

Secţia pentru procurori a CSM a decis, ca urmare a aplicării prevederilor OUG privind justiţia, încetarea delegării pentru 48 de procurori de la DNA, DIICOT, de la Parchetul ICCJ şi de la alte parchete, din cauza neîndeplinirii condiţiilor de vechime sau de grad, scrie news.ro.

Pentru neîndeplinirea condiţiilor de vechime au încetat delegările pentru doi procurori şefi din DIICOT: Ion Florei - procuror şef birou Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism; Ionică Marius Petrişor - procuror şef serviciu Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Din acelaşi motiv au încetat delegările unor procurori numiţi pe funcţii de execuţie din DNA - 9 procurori şi din DIICOT - 3. Procurorii care pleacă din DNA sunt: Gabriela Castravete, Marian Chiriac, Ciprian Gherasim, Ştefan Ispăşoiu, Marian Moşteanu, Veronica Oprea, Corneliu Marinel Pavel, Florentin Riza şi Simona Troacă. Din DIICOT pleacă Elena Carmina Brânduşi, Viorel Oprea şi Doriana Rotaru.

Pentru neîndeplinirea condiţiilor de grad, au încetat delegările în cazul a 12 procurori din Parchetul ICCJ, 4 dintre ei fiind de la Secţia Parchetelor militare, şi a altor 22 de la parchete din ţară.

CSM a stabilit miercuri că prevederile articolului VII din actul normativ, referitor la condiţiile pentru menţinerea în funcţie a procurorior din Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi în cadrul celorlalte parchete, se aplică doar pentru viitor.

Conform art.VII din ordonanţă, act normativ adoptat luni de Guvern şi publicat marţi în Monitorul Oficial, procurorii care, la data intrării în vigoare a OUG, îşi desfăşoară activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi în cadrul celorlalte parchete, "rămân în funcţie în cadrul acestora, numai dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare".

Parchetul General a cerut, miercuri, Avocatul Poporului să analizeze posibilitatea sesizării Curţii Constituţionale a României (CCR) cu privire la aspecte de neconstituţionalitate conţinute de articolul VII din OUG 92 referitor la menţinerea în funcţie a procurorilor. Solicitări similare au depus şi PNL şi USR.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
F-utute-n g-ura de ministru p-ului, cum spui ma ca nu tu ai redactat si ai elaborat toate aceste legi blestemate ale justistitiei! Spui tu, ca parlamentul le-a elaborat? Nicolicea, codrin stefanescu, radulescu mitraliera sau sobolanul ciordache, ca tu habar nu ai! Siktir potaie nenorocita! Slugarelul lui dracnea. Tu esti mefisto al legilor care-I scapa pe HOTI de LEGE si de puscarie. JAVRA ORDINARA!
3
0
Acum cu legile justitiei facute de nicolicea, ciordache si menestrelul justitiei si-al lui dracnea, tontonel toader face ca DNA sa ramana ca o coaja de nuca, miezul l-au papat HOTII. Cu legile astea cine mai lupta impotriva coruptiei! P-ulea se mai atinge acum de HOTI. Ne jefuiesc si ne rad in nas, ptr. ca chiar suntem prostii protilor de stam asa nepasatori ca la o piese de teatru. Proasta.
4
2
DNA,batista pe tambal.Acum este multumita toata burghezia rosie si toti baronii ciumei pesediste.Razboiul nu s-a sfarsit.Stati linistiti.Venim peste voi,blestematilor !
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369