REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° ConstanÈ›a Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° ConstanÈ›a Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Decizia Curții Constituționale privind neconstituționalitatea conversiei creditelor în franci este corectă

Decizia Curții Constituționale privind neconstituționalitatea conversiei creditelor în franci este corectă

Replica API 8 februarie 2017 | 00:00 343

Mugur Isărescu:

Mugur Isărescu:

Mugur Isărescu

Decizia Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea proiectului de lege referitor la conversia creditelor în franci elvețieni este corectă, a declarat, marți, guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, într-o conferință de presă.

"Este o decizie corectă. Trebuie să fie pusă în aplicare și cred că legat de cei care au credite în franci elvețieni soluția este prevăzută în Codul civil, la capitolul de impreviziune. Se pot găsi soluții prin negocieri bilaterale așa cum, de altfel, în ultimii ani a sugerat și BNR ca fiind calea realizabilă pentru a se ajunge la o soluție de împărțire a poverii", a arătat Isărescu.

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis marți că este neconstituțional proiectul de lege referitor la conversia creditelor în franci elvețieni.

CCR a admis obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori.

"Curtea a admis excepția de neconstituționalitate și a admis că legea este neconstituțională cel puțin din două mari motive. Primul este încălcarea gravă a principiului bicameralismului, în sensul că de la propunerea legislativă care a început la Senat și până la actul adoptat de Camera decizională există o diferență substanțială. Senatul a adoptat legea în formula pe care au redacta-o inițiatorii, iar la Camera Deputaților au fost modificate practic aproape (...) toate articolele. Or, potrivit practicii noastre constante, atunci când (...) se schimbă soluțiile substanțiale, se consideră că s-a încălcat principiul bicameralismului", a anunțat șeful CCR, Valer Dorneanu, după ședința de marți.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
UN TRADATOR PLATIT DIN BANII POPORULUI!! ROMANI CAND AVETI DE GAND SA VA TREZITI??? DEGEABA ESTE IMNUL ,, DESTEAPTATE ROMANE MAI CANTA 100 DE ANI SI TOT DEGEABA!!
2
0
Traiasca slugile bancherilor din conducerea Romaniei. Acum sa iesiti in strada si sa-l alungati pe excrocul tradator de tara Isarescu ! Scuzati nu puteti iesi fiindca nu aveti ordin pe unitate?!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218