REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.8° Constanța Dum., 10 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6573
1.8° Constanța Duminică, 10 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6573

Decizia nebună a lui Putin îi îngrijorează și pe aliații acestuia

Decizia nebună a lui Putin îi îngrijorează și pe aliații acestuia

Replica API 25 septembrie 2022 | 00:00 1027

Şefii celor două camere ale parlamentului rus au răspuns duminică la o serie de plângeri cu privire la campania de mobilizare militară din Rusia, cerând oficialilor regionali să ţină situaţia sub control şi să rezolve rapid "excesele" care au alimentat furia publică, relatează Reuters duminică.

Decizia preşedintelui Vladimir Putin de a ordona prima mobilizare militară din Rusia de la cel de-al Doilea Război Mondial a provocat proteste în întreaga ţară şi a dus la plecarea în masă a bărbaţilor de vârstă militară, provocând ambuteiaje la frontiere şi epuizări de bilete de avion.

De asemenea, au existat numeroase semnalări că au primit documente de recrutare persoane care nu au efectuat serviciul militar, deşi ministrul apărării, Serghei Şoigu, a garantat că vor fi chemate doar persoanele cu abilităţi militare speciale sau cu experienţă de luptă.

Cei doi lideri parlamentari, ambii aliaţi apropiaţi ai lui Putin, şi-au exprimat public în mod explicit furia faţă de modul în care se desfăşoară campania de mobilizare.

Valentina Matvienko, preşedintele Consiliului Federaţiei, camera superioară a parlamentului rus, a declarat că are cunoştinţă de rapoarte că au fost chemaţi bărbaţi care nu sunt eligibili pentru recrutare.

''Astfel de excese sunt total inacceptabile. Şi cred că este absolut corect că acestea provoacă o reacţie puternică în societate'', a spus ea într-o postare pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Într-un mesaj direct adresat guvernatorilor regionali din Rusia - care, potrivit acesteia, poartă "întreaga responsabilitate" pentru punerea în aplicare a apelului - ea a scris: "Asiguraţi-vă că punerea în aplicare a mobilizării parţiale se realizează în deplină şi absolută conformitate cu criteriile stabilite. Fără nicio greşeală''.

Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea într-o postare proprie.

''Se primesc plângeri'', a spus el. ''Dacă se face o greşeală, aceasta trebuie corectată..... Autorităţile de la toate nivelurile trebuie să îşi înţeleagă responsabilităţile".

Autorităţile susţin că încă 300.000 de ruşi vor fi înrolaţi în campania de mobilizare. Kremlinul a negat de două ori că intenţionează să recruteze mai mult de un milion de persoane, în urma a două relatări separate din presa rusă independentă.

Potrivit grupurilor de apărare a drepturilor omului, peste 2.000 de persoane au fost arestate la mitinguri împotriva mobilizării în zeci de oraşe de la începutul săptămânii, iar duminică s-au înregistrat deja alte proteste în Orientul Îndepărtat şi în Siberia, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un popor de mormoloci, mujicii isi merita soarta...
0
2
si gata, ati scapat!
2
0
Populatia a fost tinuta permanent sub influenta doctrinelor,a fricii de autoritatile sistemului . Nivelul de intoxicare a maselor difera foarte putin de la tara la tara. Cei cu interese personale aflati in organizatiile care conduc popoarele sunt mai mult sau mai putin priceputi in a face oamenii docili si eventual luptatori pentru cauzele si interesele nemernicilor,nicidecum pentru democratia reala. Problema e ca atunci cand se scapa controlul,populatiile deja dezbinate si aiurite nu mai pot fi dirijate decat cu forta bruta,cu amenintari dure. Ca e Rusia sau alta tara ,tot una e.
2
0
mwuie la toti rusnacii !!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
2414717414
5/49
442464507-12-20235 6 3 1 6 1 0
joker
3431514362