REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Decizie definitivă a magistraţilor în cazul fostului angajat al Primăriei Eforie

Decizie definitivă a magistraţilor în cazul fostului angajat al Primăriei Eforie

Replica API 6 ianuarie 2015 | 22:21 366

Curtea de Apel Constanţa a dat soluţia definitivă, la data de 5 ianuarie 2015, în cazul lui Marius Pavalachi, fost inspector comercial şi şef serviciu control în cadrul Primăriei Eforie, dar şi în cazul celorlalţi indivizi din dosar. Astfel, magistraţii au admis recursul şi au schimbat încadrarea juridică, dar pedepsele au rămas aceleaşi. Marius Pavalachi are de executat doi ani şi şase luni de închisoare, Bogdan Dan, administratorul societăţii SC Eforie Estival SRL, doi ani de închisoare, iar Constantin Custură, Victor Ceoromela, Iulian Ionuţ Smoc şi Cornel Vaşadi câte un an şi patru luni.

Potrivit reprezentanţilor DGA, la data de 02.07.2012, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au prins în flagrant un funcţionar din cadrul Primăriei Eforie, precum şi alte patru persoane, care cereau bani, în lei şi valută, pentru a facilita acordarea de autorizaţii de funcţionare şi spaţii comerciale de închiriat, aflate pe raza localităţii Eforie, în perioada sezonului estival. În fapt, la data de 26.06.2012, S.J.A Constanţa a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa cu privire la faptul că pe raza localităţii Eforie, cetăţenii Costantin Custură şi Cornel Vaşadi pretind şi primesc sume de bani de la diverse persoane care intenţionează să închirieze spaţii comerciale tip tarabă. Cei doi, beneficiind de sprijinul şi acţionând sub coordonarea lui Marius Pavalachi, inspector în cadrul primăriei Eforie, Şef Serviciu Control, facilitează încheierea ilegală de contracte pentru spaţiile aparţinând domeniului public, primind în schimb sume cuprinse între 2000 şi 3000 de Euro, pentru fiecare spaţiu închiriat. La data de 26.06.2012, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, a delegat ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa să desfăşoare activităţi specifice. În urma cercetărilor, s-a stabilit că Vaşadi şi Custură, împreună cu alţii doi cetăţeni, Victor Ceoromela şi Iulian Ionuţ Smoc, racolau persoane interesate să închirieze spaţii comerciale şi le pretindeau bani, afirmând că le pot ajuta folosindu-se de influenţa pe care o au asupra lui Marius Pavalachi.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614