REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Decizie definitivă în cazul poliţistului Boca: doi ani cu suspendare!

Decizie definitivă în cazul poliţistului Boca: doi ani cu suspendare!

Replica API 8 noiembrie 2014 | 00:26 338

Caz complicat, o persoană decedată

Caz complicat, o persoană decedată

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat o soluţie definitivă în cazul poliţistului din Constanţa, Florin Boca, acuzat de abuz în serviciu şi ucidere din culpă. Mai exact, magistraţii i-au respins apelul. În schimb, lui Mircea Stancu, celălalt şofer implicat în teribilul accident din 2007, soldat cu decesul unei persoane, recursul i-a fost admis în parte, dar i-a fost menţinută pedeapsa.

În urmă cu aproximativ 7 ani, în iulie 2007, doi poliţişti din Constanţa aveau să fie implicaţi într-un accident rutier soldat cu decesul unei persoane. Însă, cazul este ceva mai complicat. Mai exact, agenţii Florin Boca şi Cristian Nazarovici, de la Poliţia Mihail Kogălniceanu – la acea vreme – au oprit în trafic un autoturism, la volanul căruia se afla Aurel Banciu, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. L-au urcat în maşina Poliţiei pentru a-l duce la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa în vederea prelevării probelor biologice, însă, în zona Dacia, au fost implicaţi într-un accident rutier. Un alt autoturism, condus de Mircea Stancu, a intrat în coliziune cu maşina Poliţiei, Aurel Banciu fiind proiectat pe carosabil şi murind pe loc, în timp ce poliţiştii au rămas încarceraţi, fiind scoşi cu ajutorul unui echipaj de la Descarcerare. Şoferul din cealaltă maşină s-a ales cu răni uşoare. Au fost demarate cercetările, stabilindu-se că vinovaţi de producerea accidentului au fost ambii şoferi, atât poliţistul Florin Boca, cât şi Mircea Stancu.

În plus, familia persoanei decedate, respectiv Aurel Banciu - cel ce fusese oprit în trafic la Kogălniceanu întrucât era băut -, a menţionat că acesta a fost luat cu forţa, agresat şi băgat în maşina Poliţiei. De aici au început şi cercetările pentru infracţiunea de abuz în serviciu în ceea ce-i priveşte pe agenţii de Poliţie. Astfel, Florin Boca şi Cristian Nazarovici au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu şi ucidere din culpă, pe când Mircea Stancu pentru ucidere din culpă. În octombrie 2013, Boca şi Stancu au primit câte doi ani de închisoare cu suspendare, pe când Cristian Nazarovici a fost achitat. Însă, inculpaţii au contestat, dosarul ajungând în atenţia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, care s-a pronunţat pe 6 noiembrie. Magistraţii i-au admis în parte recursul lui Mircea Stancu, achitându-l pentru săvârşirea unei infracţiuni, dar i-au menţinut pedeapsa iniţială de 2 ani cu suspendare. În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi, recursul a fost respuns. Decizia este definitivă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218