REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Decizie definitivă în legătură cu pompierii care au acţionat în noaptea INCENDIULUI de la Restaurant Beirut!

Decizie definitivă în legătură cu pompierii care au acţionat în noaptea INCENDIULUI de la Restaurant Beirut!

Replica API 31 mai 2018 | 00:00 511

Magistrații Tribunalului Militar București s-au pronunțat definitiv în dosarul deschis în urma plângerilor formulate de către rudele celor 3 victime din cazul ”Beirut”, care au criticat modul de intervenție al pompierilor din cadrul ISU Constanța. Inițial, procurorul Parchetului Militar, a dispus clasarea dosarului în ceea ce-i privește pe pompierii implicați, pe motiv că nu existau probe concludente îndreptate împotriva acestora. Mai departe, marți, 29 mai, judecătorii militari, la rândul lor, au menținut decizia procurorului, decizia fiind definitivă.

Iniţial, procurorul de caz dispusese clasarea cauzei în ceea ce îi priveşte pe lt. maj. Abduraman Iugel, plt. maj. Costea Daniel, plt. adj. Zaruha Adrian, plt. maj. Dinu Constantin, plt. maj. Băluţă Constantin, plt. maj. Spânu Petrică Nicu, plt. adj. Şerban Aurel, plt. adj. Idriş Geaner, plt. maj. Bechişi Traian, plt. maj. Lică Cosmin Mihai, col. Ion Vlăduţ, lt. col. Palaghioi Radu, mr. Vârtej Iulian, lt. col. rez. Iliescu Mircea Dan, cpt. rez. Nicolae George şi plt. adj. rez. Mandache Alexandru (toţi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al Judeţului Constanţa). Familiile celor trei tinere decedate în teribilul incendiu de la Restaurant Beirut - Ioana Nicoleta Cengher, de 22 de ani, din Costineşti, Mihaela Tucă, de 24 de ani, din Mangalia, cunoscută ca Micky, şi Nicoleta Vasiliţeanu, de 23 de ani, din Constanţa - au solicitat anchetatorilor ca, în afară de patronul localului, să fie traşi la răspundere şi pompierii care au acţionat la momentul producerii incendiului! Potrivit rudelor celor trei decedate, militarii din cadrul ISU Dobrogea nu au acţionat în sensul salvării celor trei tinere!

"Au ars de vii, iar unul dintre reprezentanţii ISU Dobrogea declara, după incendiu, că sunt împăcaţi sufleteşte că au reuşit să salveze măcar o parte din bunuri. Au ars de vii trei suflete nevinovate şi nu a intervenit nimeni să le salveze", spune Mariana Sarkany, ruda uneia dintre fetele moarte în vâlvătaia care a cuprins restaurantul. Atât Mariana Sarkany, dar şi rudele celorlalte două tinere decedate nu sunt împăcate cu ideea că pompierii au făcut tot ce le-a stat în putinţă, susţinând că pompierii "nu şi-au bătut capul să-şi facă datoria de salvatori".

La finalul acestui proces, intentat pompierilor militari care au participat la stingerea focului care a mistuit restaurantul și în care au murit cele 3 tinere, în noaptea de 5 spre 6 aprilie 2014, s-a concluzionat, oficial, că aceștia au acționat în mod corect, și-au îndeplinit toate atribuțiile și obligațiile care le reveneau și că nu pot fi acuzați de neglijență, nici de alte fapte similare, care să conducă la decesul celor 3 victime.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai dreptate
3
0
Pompierii de interventie,nu cei care dau aprobari,intervin cand deja se manifesta din plin efectul erorilor altora. Cum nu poti invinui soldatii ca niste cretini au declansat un razboi,.... este cam la fel. La noi se cauta in general sa se dea vina pe ,,acarul Paun'',pentru ca adevaratii responsabili sa scape. Inca la nivel institutional dar si in mentalul popular se mentin derapaje grave de logica si de intelegere elementara.Institutiile sunt create pentru a apara drepturi,dar de fapt ele actioneaza mai mereu impotriva acestui scop,cea ce duce la crearea prapastiei intre oamenii si institutii
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218