REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Decizie definitivă: Oil Terminal îşi majorează capitalul social cu 60 de milioane de euro

Decizie definitivă: Oil Terminal îşi majorează capitalul social cu 60 de milioane de euro

Replica API 3 noiembrie 2017 | 10:10 516

Curtea de Apel a respins cererile foştilor acţionari Brodhurst şi Fondul Proprietatea

Curtea de Apel a respins cererile foştilor acţionari Brodhurst şi Fondul Proprietatea

Oil Terminal a reuşit, după şase ani de procese, să obţină o decizie definitivă a instanţei pentru majorarea capitalului social. Sentinţa vine după ce acţionarii minoritari Broadhurst şi Fondul Proprietatea au renunţat la participaţiile pe care le aveau în compania de stat constănţeană. Pentru a pune însă efectiv în practică majorarea de capital, Oil Terminal trebuie să aştepte şi rezultatul procesului similar pornit împotriva sa de noul acţionar minune, Sebastian Valentin Dumitrescu, care va împlini în curând 95 de ani.

„Societatea OIL TERMINAL SA informează cu privire la faptul că prin Decizia civilă nr. 676 pronunţată în data de 01.11.2017, Curtea de Apel Constanţa a admis apelul şi cererea principală formulată de petenta Oil Terminal SA dispunând: înregistrarea în Registrul Comerţului a menţiunilor privind Hotărârea AGEA nr. 6/10.10.2016 conform cererii nr. 76790/24.0.2016, a respins, ca nefondată, cererea de intervenţie în interes propriu formulată de intervenienta Broadhurst Investments Limited şi a dispus comunicarea deciziei la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru efectuarea menţiunilor.

Hotărârea este definitivă, ea urmează a fi redactată şi comunicată părţilor”, se arată într-un raport al companiei. “Reamintim faptul că obiectul dosarului nr.7264/118/2016 constă în cererile de intervenţie formulate de către Fondul Proprietatea şi Broadhurst Investments LTD prin care se opun înregistrării la Oficiul Registrului Comerţului a Hotărârii nr. 6/10.10.2016 adoptată de Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor prin care s-a aprobat majorarea capitalului social al Oil Terminal SA şi publicarea acesteia în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a”, explică Oil Terminal.

Anterior, “Tribunalul Constanţa, prin sentinţa pronunţată în data de 16.03.2017, a luat act de renunţarea la judecata cererii de intervenţie formulată de intervenienta Fondul Proprietatea SA, a admis în principiu cererea de intervenţie în interes propriu formulată de intervenienta Broadhurst Investments Limited şi a respins, ca nefondată, cererea principală formulată de petenta Oil Terminal SA privind efectuarea de menţiuni în registrul comertului, înregistrată pe rolul Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa”, se mai arată în documentul societăţii.

Războiul Broadhurst, preluat de acţionarul de 95 de ani

Statul român, acţionar majoritar al Oil Terminal, a aprobat în octombrie 2016, majorarea capitalului social de la 58 milioane lei la 319 milioane lei, adică cu o sumă de 261 milioane lei, echivalentul a circa 60 de milioane de euro. Din această sumă, aportul în natură a statului este de 156 milioane lei, reprezentând contravaloarea a trei terenuri intravilane din Constanţa, cu o suprafaţă totală de peste 383.000 metri pătraţi. Restul sumei trebuia adus de acasă de ceilalţi acţionari, lucru inacceptabil pentru entităţi speculante precum Fondul Proprietatea şi off-shore-ul Broadhurst.

Războiul de uzură dintre Broahurst, în principal, şi Oil Terminal este de notorietate şi durează de ani de zile, reprezentanţii companiei cu adresa într-o cutie poştală din Cipru atacând toate deciziile luate de-a lungul timpului de statul român. Acum rolul acestora a fost preluat de misteriosul Sebastian Valentin Dumitrescu, bărbatul de aproape 95 de ani care deţine acum peste 13% din compania strategică de stat. Nonagenarul a dat în judecată Oil Terminal, contestând tocmai decizia de majorare a capitalului social, pentru a nu fi nevoit să contribuie cu proprii bani. În paralel, Dumitrescu a convocat AGA pentru a-şi numi propriul administrator în board-ul Oil Terminal.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fura astia mult fura cu acte
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614