REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Decizie extremă de teama coronavirusului: O universitate din România suspendă cursurile din cauza numărului mare de studenți italieni

Decizie extremă de teama coronavirusului: O universitate din România suspendă cursurile din cauza numărului mare de studenți italieni

Replica API 25 februarie 2020 | 16:37 353

Cursurile Universității de Vest „Vasile Goldiș”din Arad sunt suspendate preventiv, de luni, din cauza numărului mare de studenți italieni.

„S-a luat măsura suspendării cursurilor la Facultatea de Medicină și la Universitatea Vasile Goldiș pentru că sunt mulți studenți italieni care încep semestrul, ghinionul nostru, chiar de mâine (n.r. luni ). Fiind studenți la medicină, studenți și rezidenți, dânșii fac practică în Spitalul Județean, venind din Italia încercăm să limităm la maximum orice risc din exterior”, a declarat Constantin Catană, directorul DSP Arad.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Arad, conducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad cere aprobarea Ministerului Educației și Cercetării pentru suspendarea cursurilor pe o perioadă de 14 zile, cu recuperarea activităților didactice și modificarea structurii anului universitar.

Decizia a fost luată duminică seară, la o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, din cadrul Prefecturii Arad.

Și la Spitalul Județean Arad va fi restricționat accesul vizitatorilor, preventiv pentru limitarea oricăror riscuri referitoare la gripa sezonieră.

„Și fiind oraș de graniță avem mari probleme la intrarea în țară în contextul suspiciunilor din Italia. Va fi restricționat accesul aparținătorilor, săptămâna viitoare vor fi ore de vizită clar stabilite, dar foarte reduse“, a spus directorul DSP Arad, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218