REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Decizie în dosarul Mineriadei: Mai multe instituții ale statului român, introduse în cauză ca părți responsabile civilmente. Printre ele, SRI, MAI și Guvernul

Decizie în dosarul Mineriadei: Mai multe instituții ale statului român, introduse în cauză ca părți responsabile civilmente. Printre ele, SRI, MAI și Guvernul

Replica API 16 ianuarie 2019 | 00:48 414

Judecătorii instanței supreme au decis introducerea in dosarul Mineriadei, ca părți responsabile civilmente, a mai multor institutii, printre care Guvernul Romaniei, SRI, MAI si MApN. Practic, dupa o sentinta definitiva, institutiile ar urma sa acopere despagubirile acordate de instanta victimelor.

"Admite, în parte, cererile formulate având ca obiect introducerea în cauză de părţi responsabile civilmente Dispune introducerea în cauză a următoarelor părţi responsabile civilmente: 1. Statul Român, prin Ministerul Finanţelor Publice; 2. Ministerul Afacerilor Interne; 3. Serviciul Român de Informaţii (SRI); 4. Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; 5. Guvernul României; 6. Jandarmeria Română, prin Inspectoratul General al Jandarmeriei Române; 7. Ministerul Apărării Naţionale; 8. Ministerul Economiei; 9. Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”; 10. Liga Sindicatelor Miniere Libere din Valea Jiului; 11. Inspectoratul General al Jandarmeriei Române; 12. Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, prin Inspectoratul General al Jandarmeriei Române; 13. Societatea Comercială DOOSAN IMGB SA. Respinge toate celelalte cereri având ca obiect introducerea în cauză a părţilor responsabile civilmente. Având nevoie de timp pentru a delibera, stabileste pronunţarea cu privire la excepţia de neconstituţionalitate invocată la data de 28.02.2019. Acordă termene de judecată în datele de 5, 6 şi 7 martie 2019", se arata in decizia judecatorilor.

Fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman şi fostul director al SRI Virgil Măgureanu au fost trimişi în judecată de procurorii militari pentru infracţiuni contra umanităţii în dosarul "Mineriada din 13-15 iunie 1990". Alături de ei sunt judecate si alte persoane.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asta veti lua cu procesul vostru , multa muie ! asta fac nevestele voastre , asta luati si voi . Animalelor , nu sunteti constienti ca ne sugeti pula inca doi ani ?
2
1
DUPA CE CRAPA JAVRA DE ILIESCU PISANEAM PE .... LUI DE NENOROCIT ....ATUNCI SE TERMINA TOT !!!
2
2
Popor de inapoiati, de batausi.
5
0
si procesele se vor finaliza post mortem, in schimb cel ce a actionat in urma criminalului eliberat si platit de criminalul tudorel- pana seara a fost incatuszat. Justitia pe care si-o doresc criminalii guvernanti si ciuma rosie
4
3
e normal . Dar ce nu e normal e ca se asteapta sa moara ucigasul ilici ca sa-i dea pe viata parnaie. Muie dragnea, muie pesede !!!
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614