REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Declararea Dobrogei drept zonă CALAMITATĂ, o problemă ARZĂTOARE. VIDEO!

Declararea Dobrogei drept zonă CALAMITATĂ, o problemă ARZĂTOARE. VIDEO!

Replica API 15 octombrie 2020 | 00:00 2403

Problemele cu care se confruntă agricultorii dobrogeni au fost dezbatute în cadrul unei conferințe de presă. Grupul de Inițiativă Civică al Producătorilor Agricoli Dobrogeni a organizat o conferință de presă miercuri, 14 octombrie, la hotel Ramada. Principalele subiecte dezbătute au fost legate de: proiectul privind acordarea unor facilități pentru agricultorii care doresc să facă împrumuturi la instituțiile de credit, situația economică a fermierilor din Dobrogea, stadiul despăgubirilor pentru culturile de primăvară, declararea stării de calamitate în Dobrogea, dar și multe altele.

La conferință au participat Răzvan Filipescu, Theodor Ichim, Mircea Chipăilă, Cornel Zamfir și Jean Marc Lacrouts. În cadrul conferinţei, reprezentanţii Grupului de Iniţiativă au prezentat soluţiile ce i-ar sprijini pe fermierii dobrogeni. Potrivit acestora, despăgubirile acordate de Guvern agricultorilor din Dobrogea au fost insuficiente.

Filipescu: “oamenii politici evită să vină în Dobrogea”

Răzvan Filipescu, secretarul general al partidului Pro România, a declarat în cadrul conferinţei că se fac demersuri pentru ca fermierii dobrogeni să se constituie într-o asociaţie. “Ne vom lupta pentru drepturile producătorilor agricoli din Dobrogea. Judeţul nostru este calamitat. Se puteau face mai multe pentru susţinerea agriculturii. Este un domeniu vital pentru economia românească şi pentru cea constănţeană. Ne confruntăm cu o secetă pedologică acută, iar oamenii politici evită să vină în Dobrogea pentru a vedea cu ce situaţie se confruntă fermierii”, a declarat Filipescu. În plus, acesta a mai precizat că situaţia este una dramatică pentru că nimeni nu ar fin înţeles urgenţa luării unor măsuri.

Theodor Ichim: “de ce se doreşte ca fermierii să fie primii sacrificaţi?”

Theodor Ichim, agricultor şi patronul Unigrains Trading, a precizat în cadrul conferinţei că 85% din suprafaţa judeţului Constanţa a fost calamitată între 80% şi 100%. “A fost sau nu calamitate în judeţul Constanţa? Cine ţine ca această calamitate să nu fie declarată? De ce se doreşte ca fermierii să fie primii sacrificaţi? Solicităm o serie de măsuri, de pârghii puse la dispoziţie nouă pentru a putea intercaţiona cu partenerii noştri. Vom trimite o scrisoare către premier, cu privire la doleanţele noastre. Cerem infrastructura principală de irigaţii”, a explicat Ichim. Acesta a mai adăugat că cea mai arzătoare problemă a fermierilor este lipsa infrastructurii care să permită montarea sistemelor de irigaţii.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Draga Gigi,tziganii n-au fost vinovati .Vina apartine celor care le-au facilitat jaful .
0
0
s a furat si distrus cu buna stiinta a autoritatilor care au guvernat si guverneaza tara,dobrogea a fost irigata 80% , statii de pompare performante ,retele de aductiune muncite cu sudoare si sacrificii, tehnologii platite cu banii nostrii , in cativa ani au fost distruse , furate , abandonate!Dobrogea este inconjurata de ape, pamanul roditor, oamenii au fost si sunt inca muncitori dar dezamagiti, lasati la mana sortii si a politicienilor de doua parale!
6
0
Acest Ponta de la Marea Neagra. Oamenii politici refuza sa vina in Dobrogea,am citat, pai fmm dnle Filipescu,tu ce esti?nu ai candidat din pattea pro romania?mananci kkt cu gura plina.lesinatule daca te duc la 3 ferme din judet o sa gasesti jgheaburi tevi de irigat motoarele din statiile de pompare samd.FERMIERII AU FOST COMPLICII HOTILOR CARE DISTRUS SISTEMUL DE IRIGAT.LA UN HA MUNCIT DAU OMULUI CATEVA SUTE DE LEI SI ACUM AU PRETENTII.PUNETI MANAN DE LA MANA LUATI FONDURI EUROPENE SI REFACETI CE ATI DISTRUS.MILOGILOR.DOAR BANI MOCA ASTEPTATI.
7
1
mergeti la tiganii care au furat conductele de irigatii,au distrus centrele dempompare,si.au construit turnulete cu banii incasati,sa va deA apa.Aia care au furat,aia care au distrus,aia striga mai tare.ba nouarilor,am venit eu sA va fur sist irigatii,nu tot voi l.ati distrus?faceti.l pe banii vostri!
5
1
ACESTE PROBLEME TREBUIE DISCUTATE IN SEDINTA DE GUVERN, DAR GUVERNULSNALIZEAZA, MAI GANDESTE SI O SA-L VADA PE DRACU IN DECEMBRIE.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614