REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Declarat decedat din greşeală, Adrian Constandache a fost resuscitat după 40 de minute; este în stare foarte gravă!

Declarat decedat din greşeală, Adrian Constandache a fost resuscitat după 40 de minute; este în stare foarte gravă!

Replica API 20 octombrie 2015 | 00:00 122

Gafă de proporţii a Spitalului Floreasca!

Gafă de proporţii a Spitalului Floreasca!

Adrian Constandache

Readus la viaţă! O informaţie a unui medic din cadrul Spitalul Florească a întristat o ţară întreagă în dimineaţa zilei de luni: paraşutistul constănţean Adrian Constandache a decedat, în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viaţa. Ei bine, informaţia, care a fost transmisă atât presei, cât şi procurorilor care se ocupă de caz, a fost eronată.

Purtătorul de cuvânt al unităţii a infirmat şi a anunţat că, după zeci de minute de resuscitare, Constandache a fost readus la viaţă. Potrivit legii, o persoană se declară decedată după 40 de minute de resuscitare, ori, în cazul de faţă, anunţul a fost făcut după 20 de minute. O altă ipoteză ar fi aceea că informaţiile privind decesul instructorului de zbor Adrian Constandache au fost furnizate iniţial de către Poliţie şi confirmate ulterior de către reprezentanţi ai Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, care au şi dispus trimiterea la Spitalul Floreasca a unui poliţist judiciar delegat.

Deşi iniţial anchetatorii au confirmat, după ce poliţitul judiciar a ajuns la spital şi reprezentanţii unităţii sanitare i-au spus că bărbatul este în viaţă, procurorul de caz a infirmat, prin reprezentanţii Parchetului, decesul acestuia, arătând că a fost o eroare generată şi de informaţiile apărute în presă. Paraşutistul constănţean a suferit traumatisme craniene foarte serioase, intervenţiile de salvare au fost foarte dificile. În momentul în care a fost preluat de medici, cadrele medicale au fost foarte rezervate cu privire la şansele de supravieţuire. Reamintim că Adrian Constandache a fost implicat, duminică, într-un grav produs pe aerodromul Clinceni din Ilfov.

Acesta, împreună cu alţi doi paraşutişti, s-au ciocnit în aer. Acasă, îl aşteaptă o soţie şi doi copii, unul de 7 ani, iar celălalt de doar câteva luni. Ceilalţi doi paraşutişti au murit imediat după accident. Adrian Constandache este instructor de paraşutism la Aerodromul Tuzla-Regional Air Services. În weekend-uri, acesta lucra pentru TNT Brother, pentru a câştiga un ban în plus. Adrian are la activ mii de lansări, este primul român care a scris un manual de paraşutism şi a deschis drumul activităţii private de paraşutism în România.

Soţia sa, Cristina Constandache, este multiplă campioană naţională, cu şapte titluri consecutive. În cariera ei, a adunat 15 titluri de campioană şi a acumulat 3.000 de salturi. Autorităţile au demarat cercetările după tragedia de la Clinceni, cazul intrând în atenţia procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Astfel, s-a început urmărirea penală cu privire la infracţiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranţa zborului.

Duminică au fost audiate 5 persoane, au fost făcute măsurători şi au fost ridicate imaginile de pe camerele amplasate pe căştile paraşutiştilor. Din câte se pare, vinovat de tragedie ar fi bărbatul de 40 de ani, Dan Floroiu, care ar fi avut probleme cu paraşuta, s-a apropiat prea repede de paraşuta cu care au sărit ceilalţi doi şi, în urma impactului, ar fi căzut toţi de la aproximativ 70 de metri înălţime.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367