REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Declarația politică „Regele Mihai și devenirea democratică a României” a fost susținută de social-democratul Ștefan Mihu în plenul Senatului

Declarația politică „Regele Mihai și devenirea democratică a României” a fost susținută de social-democratul Ștefan Mihu în plenul Senatului

Replica API 15 decembrie 2017 | 02:51 371

În aceste zile triste de doliu național, parlamentarul constănțean vorbește despre Mihai I, „nu doar ultimul Rege al României, ci și ultima mare personalitate istorică implicată activ în evenimentele legate de desfășurarea celui de-al Doilea Război Mondial”.

Ștefan Mihu susține că „domnia lui Mihai I a reprezentat pentru România ultima redută reală și formă de rezistență efectivă în calea instaurării regimului totalitar comunist, concretizată, în perioada 1945-1946, prin greva regală și refuzul Regelui de a mai contrasemna acte ale guvernului pro-comunist Petru Groza”.

Senatorul PSD le reamintește colegilor săi din Parlamentul României că Regele Mihai I a fost obligat de către regimul pro-sovietic să abdice și să ia calea exilului, fapt care a marcat în mod clar îndepărtarea țării de la valorile democratice occidentale.

În același timp, nu poate fi uitată contribuția majoră pe care Regele Mihai a avut-o în procesul de integrare a României în comunitatea europeană și euroatlantică, în eforturile depuse de țara nostră după căderea regimului comunist.

„Prin trecerea în neființă a Regelui Mihai I, România pierde UN MARE ROMÂN, UN PATRIOT AUTENTIC, UN DEMOCRAT CONVINS, un om care nu a abdicat niciun moment de la responsabilitățile sale față de țară și popor.Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!”

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
voi , cium,a rosie, care i-ati interzis intratrea in tara si apoi nu Aa putut sa-l conduca pe ultimul drum pe marele Coposu, acum, fara rusine, tin discursuri iar pe la spate arunca romania cu romani cu tot in aer.RUSINE SA VA FIE, NEMERNICILOR,- opriti decesele copiilor, redati-le zambetul pe buze, aduceti fericirea in sanul familiilor ce au persoane bolnave. Cunoasteti cate persoane sunt pe strazi cu liste ptr ajutorarea persoanelor ce sunt in pragul mortii si de a caror operatii depinde viata lor? Voi vreti sa anulati dosarele unor penali printre care, mai nou si Valcov-- LA PUSCARIE CU T
6
2
Un mare rebut , o mare hahalera ! Un partid pe masura ...
6
2
Mihu de la ferma de partid sibioara. Un mare dizident. A luptat in ilegalitate cu TVA de rambursat
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367