REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Declaraţii FALSE! Ce se întâmplă când un INFRACTOR vrea să facă pe ŞMECHERUL!

Declaraţii FALSE! Ce se întâmplă când un INFRACTOR vrea să facă pe ŞMECHERUL!

Replica API 11 octombrie 2017 | 00:00 460

Anchetatorii s-au ales cu mai multe dosare de instrumentat!

Anchetatorii s-au ales cu mai multe dosare de instrumentat!

Constantin Dorel Manea este o mai veche “cunoştinţă” a oamenilor legii. Acesta a fost implicat într-un scandal, băgând un om în spital. Şi, văzând că nu e de glumă, a ales să denunţe pe cineva pentru a i se micşora pedeapsa ce avea să vină. Însă, şi el era implicat în speţa care ajunsese la urechile anchetatorilor, astfel că lucrurile s-au complicat. Acum, a fost condamnat în primul dosar.

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, la data de 9 octombrie a.c., au identificat un bărbat de 31 de ani, Constantin Dorel Manea, din Constanța, pe numele căruia Tribunalul Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală. El a fost intordus în Penitenciarul Poarta Albă. Amintim că, în data de 6 septembrie 2016, în jurul orei 23.00, o persoană a fost martora unui eveniment cumplit!

Un bărbat a fost lovit cu pumnii şi abandonat pe carosabil. Totul s-a petrecut pe aleea de acces a hotelului Sara Boutique din zona Castel Mamaia. Martorul a sunat la 112 în jurul orei 23.16, un echipal al Ambulanţei ajungând la faţa locului, la fel şi anchetatorii. Cadrele medicale au constatat că victima, Mihai Eduard D., în vârstă de 41 de ani, din Constanţa, prezenta o rană deschisă la nivelul arcadei de la ochiul drept şi sângera abundent.

Era conştient, greu cooperant, în sensul că răspundea cu dificultate la comenzile echipajului medical. După ce a primit primele îngrijiri, a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Apelantul la 112 le-a explicat oamenilor legii că doi bărbaţi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice şi s-au luat la harţă pe respectiva alee, fiind vorba despre un conflict spontan.

La un moment dat, unul dintre ei l-a lovit pe celălalt cu pumnul în zona feţei, iar victima a căzut şi s-a lovit rău la cap, moment în care suspectul a fugit. Având informaţii cu privire la obiectele vestimentare şi aspectul agresorului, oamenii legii au pornit în căutarea lui. În urma anchetei, a fost depistat, fiind vorba despre Constantin Dorel Manea, din Constanţa.

Șantaj și denunț pentru micșorarea pedepsei

Constantin Dorel Manea, pe 1 octombrie 2016, la aproape o lună de la scandalul din Mamaia, a depus o plângere la Poliția Municipiului Constanța, el aflându-se deja în arest la domiciliu. Individul a arătat faptul că, începând cu anul 2011, Andrei Eduard Crăciun, în calitate de educator în cadrul DGASPC Constanţa, în mod repetat, i-a invitat la domiciliul său pe minorii George Cătălin B., Nicolae Cosmin B. şi Aurel Ionuţ B., frați, toţi trei instituţionalizaţi la Centrul de Plasament Micul Rotterdam din Constanţa, în scopul întreţinerii de raporturi sexuale orale cu aceştia. În încheierea denunţului formulat, Manea a precizat că doreşte să beneficieze de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege. prev. art. 19 din Lg. 682/2002.

Manea a încercat să intimideze părţile vătămate din dosar pentru a da declaraţii mai compromiţătoare

În urma activităţilor desfăşurate, la data de 11.01.2017, lucrătorii BIC s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea a trei infracţiuni de influenţarea declaraţiilor de către denunţătorul Constantin Dorel Manea. În urma probatoriului administrat în cauză, a rezultat că denunţătorul Manea, cunoscând că Andrei Eduard Crăciun a desfăşurat activităţi ce puteau fi încadrate doar ca infracţiunea de corupere sexuală a minorilor şi doar faţă de minorul George Cătălin B., cu sprijinul lui Nicu Petrechiuţă, a încercat să-i determine pe George Cătălin B., Nicolae Cosmin B. şi Aurel Ionuţ B. să declare în mod mincinos în faţa organelor de urmărire penală o situaţie mult mai gravă faţă de cea reală, astfel încât presupusele fapte comise de Crăciun să fie încadrate juridic ca infracţiuni de trafic de minori, trafic de persoane şi act sexual cu un minor, în aşa fel încât Constantin Dorel Manea să poată beneficia de reducerea pedepsei, întrucât el era deja cercetat în alt dosar.

De asemenea s-a constatat că Nicu Petrechiuţă şi George Cătălin Burcea, în perioada iunie-iulie 2015, respectiv februarie - noiembrie 2016, l-au constrâns pe Andrei Eduard Crăciun, să le ofere diverse bunuri şi sume de bani pentru a nu da în vileag activităţile de natură sexuală desfăşurate de acesta în perioada 2011-2016.

În urma cercetărilor, la data de 18.01.2017, lucrătorii BIC, au dispus reţinerea pentru 24 de ore, a numiţilor Nicu Petrechiuță, Dorel Constantin Manea, Andrei Edard Crăciun şi s-a solicitat luarea măsurii controlului judiciar pentru numitul George Cătălin Burcea. Nicu Petrechiuță, Constantin Dorel Manea şi Andrei Eduard Crăciun, au fost depuşi în CRAP Constanţa, apoi fiind propuşi spre arestare. Pe 13.03.2017, Andrei Eduard Crăciun, George Cătălin Burcea, Constantin Dorel Manea şi Nicu Petrechiuţă au fost trimişi în judecată, următorul termen fiind stabilit pentru data de 18.10.2017, la Judecătoria Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De protectia minorului ati auzit? Nu este prima data cand scrieti articole despre acest caz si pana la sfarsitul articolului uitati sa protejati minorul. Poate ar trebui sa fiti data in judecata ca sa va aduceti aminte!
1
0
Daca a facut o pe tarzan acum sa manance gandaci la cusca daca e prost
0
0
Inca nu e clar? Accidentele sunt una,faptele comise cu intentie sunt altceva si pedepsele pentru ele ar trebui cel putin dublate. Nici o mila pentru infractori,pentru simplul motiv ca nici ei nu au nici o mila fata de victime,ba chiar fac haz cand le iese. Apoi dreptul victimelor de a se apara mai ales cand sunt in casa lor trebuie regandit,astfel ca daca omori talharul sa fii recompensat,nu tarat in justitie ca un infractor. Indivizii violenti trebuie sa fie infricosati,nu noi sa ne punem gratii la geam,sa dormim gafaind vara de frica sa nu intre hotii sau sa nu poarte fetele podoabe.
0
0
are stofa de politician !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218