REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Declaraţii INCREDIBILE la PNL Constanţa: „E un “popotar”, vrea să schimbe popota Armatei cu cea de la Senat”

Declaraţii INCREDIBILE la PNL Constanţa: „E un “popotar”, vrea să schimbe popota Armatei cu cea de la Senat”

Replica API 18 octombrie 2016 | 00:53 489

Reacţii surprinzătoare după stabilirea listei de candidaţi la Parlament

Reacţii surprinzătoare după stabilirea listei de candidaţi la Parlament

În cadrul unei şedinţei tensionate, pe fondul retragerii tuturor actualilor parlamentari constănţeni din lista de candidaţi pentru Parlamentul României, liberalii au stabilit propunerile pentru alegerile generale. Lista cu „oameni noi”, aşa cum cere electoratul, nu mulţumeşte toţi liberalii. Este firesc, apreciază preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, ca cei care nu au fost votaţi de colegi să nu fie tocmai fericiţi. Dar, în cazul la care vom face referire, vorbim despre cineva care figurează pe listă - e drept, nu pe un loc considerat eligibil. Însă, este un om care a susţinut ideea lansată de Dragomir, de înnoire a clasei politice.

Cristy Băisan, cel care închide lista pentru Senat din partea PNL Constanţa (locul 7) atrage atenţia că au fost făcute greşeli în şedinţa de stabilire a candidaţilor. Potrivit acestuia, nu este normal ca un candidat să-şi valideze chiar el candidatura (exemplu: Sorina Tuşa). Iar reproşurile lui Băisan nu se opresc aici, liberalul exprimându-şi îngrijorarea că procedura de desemnare a candidaţilor de la Constanţa ar putea fi contestată, iar la cât durează tranşarea unei astfel de dispute, PNL s-ar putea trezi în prag de alegeri că nu are listă de candidaţi! Ipoteza este însă contrazisă de preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, care, a precizat, răspunzând la o întrebare pe acest subiect, că o eventuală contestaţie ajunge în primă fază la Curtea de arbitraj a partidului. În plus, spune Dragomir, liberalii constănţeni au votat „o listă de propuneri”, care va primi validarea finală de la centru. „Ce s-a stabilit (duminică – n.r.) a fost conform normelor, statutului, a normelor tranzitorii (...) Oamenii sunt obişnuiţi cu un alt tip de vot. Noi avem propunerile acum, Biroul Naţional este cel care validează”, a spus Dragomir.

Însă, nu doar Cristy Băisan susţine că procedura de desemnare a candidaţilor nu a fost corectă, ci şi Felicia Ovanesian a atras atenţia asupra acestui lucru. La fel, şi Dumitru Moinescu, care a declarat că: „N-a fost o procedură corectă. Am venit şi eu cu o listă alternativă de candidaţi, dar a fost respinsă. Eu fac nişte demersuri în interiorul partidului (de contestare – n.r.), dar le voi face publice la momentul potrivit”, a spus Moinescu. Revenind la Cristy Băisan, comentariile liberalului au devenit de-a dreptul incredibile atunci când s-a referit la colegul său de la municipiu, Vergil Chiţac, cel care deschide lista pentru Senat! Băisan a susţinut că scorul bun obţinut de Chiţac în confruntarea de la alegerile locale se datorează de fapt PNL-ului şi că, singur, „amiralul ar fi luat doar 10%”. „El fuge de orice vot al colegilor. Nu s-a legitimat la partid supunându-se unui vot al colegilor. De când a venit în partid nu a discutat cu oamenii. De ce fuge de votul de încredere al colegilor? Este un “popotar”, vrea să schimbe popota de la Armată cu cea de la Senat”, a conchis Băisan într-un ton de-a dreptul surprizător!

Alexandra ANTON

Vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/cine-sunt-viitorii-parlamentari-pnl-la-constanta-294106/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102