REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Declarații scandaloase: POLITICIAN ITALIAN SE LAUDĂ CĂ ÎI PLACE SĂ BATĂ ROMÂNI

Declarații scandaloase: POLITICIAN ITALIAN SE LAUDĂ CĂ ÎI PLACE SĂ BATĂ ROMÂNI

Replica API 5 februarie 2018 | 00:57 439

FADERE Federația asociațiilor de români din Europa a trimis duminică, 4 februarie, o scrisoare Mișcării Cinci Stele din Italia, în care a cerut retragerea sprijinului politic lui Emmanuele Dessi candidat pentru Senatul Italiei. Scandalul a pornit în campania electorală, în urma unor declarații pe care acesta le-a făcut pe o rețea de socializare în care se laudă că a bătut români și că îi place să bată români.

"E a treia oară în viaţa mea în care am fost nevoit să lovesc un băiat român. Eu am fost agresat, mi-am apărat familia şi o voi face întotdeauna. Atunci, acea persoană m-a scuipat", a scris Emanuele Dessi pe Facebook. Emanuele Dessi este un politician italian xenofob. El candidează pentru Senat în regiunea Latina, de lângă Roma.

Reamintim că peste un milion de români au ales să locuiască in Italia, iar o bună parte dintre ei au dublă cetățenie şi prin aceasta au drept de vot și pentru alegerile generale din Italia.

Astfel de declarații antiromânești apar periodic în preajma alegerilor în țările europene. Acest lucru se întâmplă pentru că unii politicieni fac un calcul simplu. Ei cred că prin astfel de declarații vor caștiga mai multe voturi de la cei care îi urăsc românii, decât atât cât pierd de la românii care i-ar putea vota.

“Este inadmisibil pentru un politician al unei țări europene, să facă astfel de declarații oribile și xenofobe, și nimeni sa nu i-a măsuri. Nu inteleg de ce autoritațile italiene şi europe nu s-au sesizat din oficiu. Individul nu doar se laudă cu fapte penale, dar şi incită la violență”, a declarat Daniel Țecu, presedinte FADERE (Federația asociatiilor de români din Europa).

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa va trebuie pt ca acceptati ca subspecia umana tiganeasca sa se numeasca Romani. Daca in buletinul lor ar scrie Elvetian, atunci broscarul ar spune ca bate Elvetieni !
2
0
Si romanilor le place sa bata romani. Romanii se si omoara intre ei cu ciomege,cutite,alte obiecte,isi violeaza membrii familiei. Romanii cand ajung sefi isi supun angajatele la perversiuni ca sa-si mentina postul si pe parbati ii umilesc in alte feluri,inclusiv sa-i puna sa le spele masinile,sa le care cumparaturile,multe altele. In Romania,pretul umilintel.or este aproape infim .In afara ,oamenii de la noi suporta umilintele pe salarii mai mari. Asta e realitatea,toti romanii sunt prost tratati in tara si de asta fug afara,unde cate unii ii trateaza la fel de prost dar pe bani mai multi.
2
1
suga italianiiiiii
2
2
niste gunoaie de oameni toti italienii.facuti din aceeasi mama urata,grasa,proasta si curva.pacat ca tara noastra nu ofera nimic si lumea e nevoita sa plece pe la jegurile astea sau pe la hoiturile alea engleze
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369