REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Declarații șocante ale prodecanului Facultăţii de Teologie: „Femeile violate rămân însărcinate dacă au consimțit și le-a plăcut să se repete“

Declarații șocante ale prodecanului Facultăţii de Teologie: „Femeile violate rămân însărcinate dacă au consimțit și le-a plăcut să se repete“

Replica API 23 iulie 2019 | 00:00 181

Vasile Răducă

Vasile Răducă, prodecanul Facultăţii de Teologie şi secretar al Comisiei de Bioetică a Patriarhiei Române, a făcut afirmaţii controversate şi discriminatorii despre sex, viol şi musulmani în emisiunea difuzată în 27 mai, la Radio Trinitas şi reclamată de ascultători, potrivit site-ului paginademedia.ro. El a spus: "când e vorba de viol, este vorba de un viol la care au consimţit persoanele respective" sau "în islam, femeia este considerată o lighioană".

Preotul Vasile Răducă a răspuns mai multor ascultători: "Vă rog să reţineţi, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimţit şi care ţi-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de aşa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se şi întâlnească şi să fie fertilizat oul".

Prodecanul Facultăţii de Teologie a mai făcut afirmaţii cu privire la sexul cu prezervativ, dar şi despre relaţia dintre o tânără şi un partener de religie musulmană.

Întrebarea unei ascultătoare, care a vorbit despre fiica ei care trăieşte în concubinaj cu un bărbat de origine musulmană, a primit răspuns din partea preotului: "Aaa, vai de noi! (...) Doamnă, eu v-aş da două răspunsuri. Înainte de toate, rugaţi-vă… Rugaţi-vă la Dumnezeu ca fata dumneavoastră să termine cu această relaţie. Tânărul respectiv este de altă religie dar, credeţi-mă, eu, ca român, gândindu-mă la istoria de 500 de ani în care românii au stat sub turci, am, doamnă, îmi pare rău c-o spun, am mari rezerve faţă de anumite forme de intimitate cu anumite persoane. Vă rog să reţineţi că, în Islam, femeia este considerată o lighioană care nu face altceva decât plăcere bărbatului, cât acest bărbat este capabil să aibă asemenea plăcere. În Islam, femeia este gândită ca o fiinţă fără suflet. Bine ar fi, mi-aş dori din tot sufletul să ştiu că fata dvs. a găsit un român pe care să-l iubească, cu care să facă o casă, cu care să facă copii".

CNA a sancționat radio Trinitas pentru afirmațiile preotului Vasile Răducă împotriva contracepției și relațiilor între ortodocși și musulmani.

Universitatea București și Patriarhia s-au delimitat de afirmațiile acestuia.

Citește mai mult pe: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ofigura de idiot arivist.
0
0
Teodosie,esti bou cu bale! Sa stii ca cel mai mare credincios e insusi Diavolul,caci el e cel ce l-a tradat pe Dumnezeu,deci crede sigur ca Dumnezeu exista,boule. Credinta e nimic fara comportament crestin. Religia este ceva mult mai complex,ceva ce ai intelege daca ai citi mai mult si te-ai informa din mai multe surse bune,nu de la alti idioti cu gura mare si notorii doar ca sunt promovati de balalai prosti si ei.
0
0
e o mare diferenta intre credinta si religie! religia depasrte oamenii pe cand credinta ii uneste!
2
0
Ca toti mincinosii, scoateti din context ca sa va exprimati de fapt ura. Cititi intregul context pe activenews si vazand faptele, folositi-va mintea!
2
12
Jigodiilor! Prostiti lumea!
6
1
E de-a dreptul scandalos sa ai un astfel de individ ca preot, ca sa nu mai vorbesc de functia de pro-decan. Teologia vad ca atrage multi schizofrenici si devianti sexuali.
19
2
Ce afirmatii face asta te crucesti si mai este si prodecan la o facultate de teologie.Unde se gasesc astfel de nulitati care mai ocupa si anumite functii.Dubios individul si de la vorba la fapta nu mai e decat un pas.
23
3
Asta nu e preot .E un idiot.
19
3
Mostre de gandire primitiva, venite din partea unui barbat imbracat in rochie.
33
3
doresc fiicelor tale, in ideea in care ai, si sotiei tale sa beneficieze de un astfel de tratament
19
3
Dar ce au in comun teologia si prezervativul?
11
2
au luat o razna sutanistii
17
3
a inebunit lumea
15
3
Nu religia e de vina ci omul care a facut afirmatia
16
2
Asta-i dovada clara ca religia, oricare ar fi ea, tampeste!
21
7
Ii doresc sa fie violat pana ramane insarcinat
25
3
Asa a spus popa asa faceti. Dupa ,,f,, utere fara prezervativ spalati-va bine ca sa nu ramaneti insarcinate. Faceti clabuci...
11
4
Lughioana esti tu cu neamul tau
14
8

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614