REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Declaraţiile DISTRUGĂTORULUI DE MAŞINI de pe strada Ion Corvin: ‘AŞA FAC EU CÂND BEAU, am spart mii de mașini’

Declaraţiile DISTRUGĂTORULUI DE MAŞINI de pe strada Ion Corvin: ‘AŞA FAC EU CÂND BEAU, am spart mii de mașini’

Replica API 3 iulie 2018 | 00:00 559

Detalii din dosar!

Detalii din dosar!

Sedan Rasim este cunoscut de locuitorii din zona străzii Ion Corvin din municipiul Constanța (între Casa de Cultură și ICIL) ca un real pericol. Ori de câte ori bea, începe să se bată cu pumnii în piept, după care sparge geamurile autoturismelor ce îi ies în cale. Cu ciocane, pietre, cărămizi, scaune, nu contează. Își recunoaște faptele, spunând: ”Așa fac eu când beau, am spart mii de mașini”, după care începe să țipe la oamenii legii să-l lege. Acum se află în detenție, dar s-a mai ales cu o condamnare, inculpatul urmând să execute în final pedeapsa de 4 și 6 luni închisoare. Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă.

Sedan Rasim locuiește pe strada Ion Corvin din municipiul Constanța și a cam devenit spaima cartierului. Nu prea există locuitor al zonei care să fi scăpat cu autoturismul întreg și asta pentru că, ori de câte ori consumă băuturi alcoolice, se transformă și sparge luneta sau parbrizul mașinilor. A tot fost trimis în judecată în mai multe dosare pentru distrugere, iar la finele lunii octombrie 2017 a fost condamnat la 3 ani și 3 luni de închisoare.

Numai că el continuase să facă ravagii în cartier, astfel că, în ianuarie 2018, era trimis în judecată în alt dosar, pentru fapte similare. Acum a fost condamnat șa 4 ani și 6 lui, dar decizia Judecătoriei Constanța nu este defintivă. În acest ultim dosar este vorba de mai multe fapte. Prima a fost înregistrată pe 4.11.2016, când o persoană a formulat o plângere penală prin care solicita a fi efectuate cercetări față de inculpat sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere.

În conținutul sesizării, adresată lucrătorilor de poliție judiciară din cadrul Secției 3 Poliție, s-a arătat că a provocat distrugeri autoturismului marca Ford, în sensul că a aruncat cu o piatră în luneta autoturismului, aceasta spărgându-se, în urma impactului fiind zgâriată și capota. Partea civilă a declarat că valoarea prejudiciului cauzat este de 1000 lei. Persoana vătămată l-a găsit lângă autoturism pe Rasim Sedan, care a recunoscut că el este autorul, motivând că este beat și nebun.

A lovit un Matiz cu ciocanul! De ce? ”Pentru că sunt beat și nebun!”

”La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție, care a identificat autorul în persoana inculpatului R. S., care se afla în mod vădit sub influența băuturilor alcoolice, care a recunoscut că el este cel care a spart luneta autoturismului în cauză cu o piatră ce a fost găsită în imediata apropiere”, potrivit rolii.ro. Apoi, în data de 11.03.2017, în jurul orei 19.00, o altă persoană a declarat că a parcat autoturismul seara, iat în ziua următoare, respectiv 12.03.2017, în jurul orei 12.30, când a revenit la autoturism, a constatat că prezenta avarii la nivelul haionului.

Ulterior, a fost anunțat de către vecinul său, despre faptul că autorul acestor distrugeri este Rasim Sedan. ”Mergea într-un mod anormal, clătinat, iar V.N. și-a dat seama că inculpatul era în stare de ebrietate; martorul a mai declarat că îl cunoaște de mulți ani pe R.S. locuind în același cartier, și are cunoștință despre faptul că, de-a lungul anilor, din cauza consumului excesiv de alcool, a provocat distrugeri mai multor autoturisme ale vecinilor, motiv pentru care în acea seară 1-a urmărit insistent.

Martorul a declarat că, în momentul în care inculpatul a trecut prin dreptul locației în care se afla martorul V.N., avea un ciocan în mână, după care s-a oprit în spatele autoturismului marca Daewoo Matiz, pe care l-a lovit cu ciocanul în plafonul acestuia, undeva în zona din spate”, se mai arată pe site-ul Institutului Român Pentru Informații Juridice.

”Așa fac eu când beau, am spart mii de mașini!”

În continuare, fiind audiată în calitate de persoană vătămată, numita A.D. a declarat că, în data de 31.03.2017, în jurul orei 12.00, a parcat autoturismul său, marca Skoda , în fața imobilului în care locuiește. A doua zi a auzit zgomote și a ieșit să vadă ce se întâmplă, ocazie cu care a constatat că în fața mașinii sale se afla un individ de etnie rromă, în stare de ebrietate, pe care îl cunoștea din vedere, care lovea cu furie parbrizul autoturismului său, cu două cărămizi.

Partea civilă a declarat că i-a solicitat să înceteze, moment în care acesta s-a îndreptat spre ea, spunându-i să cheme poliția. Numita A. D.a precizat că, ulterior, doi indivizi l-au apucat pe inculpat de brațe și l-au împins. Totodată, la data de 1.05.2017, o altă personă a formulat o plângere penală prin care solicita a fi efectuate cercetări față de Sedan Rasim sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere, în conținutul sesizării, adresată lucrătorilor de poliție judiciară din cadrul Secției 3 Poliție arătând faptul că, în data de 1.05.2017, în jurul orei 18.00, inculpatul a provocat distrugeri autoturismului marca Volkswagen, prin aceea că a spart luneta acestuia cu uncorp dur, fiind produs un prejudiciu în valoare de 400lei.

”În acel loc se afla inculpatul care locuiește în același cartier, fiind în stare avansată de ebrietate, având un comportament deviant, bătându-se cu pumnul în piept, înjurând și strigând că el este cel care a spart luneta autoturismului său, solicitându-le polițiștilor să îl lege.

Persoana vătămată a declarat că îl cunoaște de foarte mult timp pe R.S., și are cunoștință de faptul că, de fiecare dată când consumă băuturi alcoolice, inculpatul provoacă distrugeri autoturismelor pe care le întâlnește. În încheierea declarației, partea civilă a declarat că R. S. este o reală problemă pentru toți locuitorii cartierului, comportându-se constant în același mod, provocând distrugeri semnificative autoturismelor parcate în zonă, fără niciun fel de motiv”, potrivit rolii. Audiat fiind, inculpatul a spus: ”Așa fac eu când beau, am spart mii de mașini!”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bagat la racoare pentru zeci de ani si macar scapa cta o perioada de asemenea specimen
7
0
voi chiar nu ati inteles ca omu asta are nevoie de atentie? se vede clar din acest comportament ca el are nevoie de apreciere si de atentia celor din jur, ca sa nu mai faca cea ce face...
4
3
E plin centrul Constantei de ciori,chiar nu pot fi scosi si dusi in afara orasului...le mai platim ajutoare sociale si alocatii ca se inmultesc precum iepurii.
19
0
Actiunea este antisociala.Dar sa vedem si partea buna, mai dispar din atitea automobile multe jafuri de bulgaria, parcate aiurea.Tigani sunt toti cei ce nu respecta un minim de comportament.Tigan inseamna de ne atins.
3
7
Acea zona trebuie urgent eliberata de tiganii care au ocupat abuziv cladirile in care isi fac veacul! Nu e normal ca salbaticiunile astea sa locuiasca in buricul constantei printre oameni civilizati!
17
0
Zdrentelor, dati arme la populatie ca sa isi apere viata si proprietatile, ati auzit bai japitelor din cacaturile numite servicii secrete????????????????????????????????????????????????????
24
2
Se pisa in capul romanilor dupa cum are el chef, iar justitia ca de obicei la Cta lipseste cu desavarsire. Romani, puneti mana pe torte si topoare, sa punem mana pe el, sa-l judecam si sa-l pedepsim noi in strada, sa vada restul ciorilor spurcate ce patesti daca nu stai pe craca ta.
22
0
Batut cu ciocanul in cap si impuscat tot in cap, ce e asta sa ii platim intretinerea
27
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108