REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Declaraţiile minorei violată la Adamclisi: "M-a tras de păr şi m-a obligat să beau, că altfel mă bate"

Declaraţiile minorei violată la Adamclisi: "M-a tras de păr şi m-a obligat să beau, că altfel mă bate"

Replica API 4 aprilie 2012 | 00:00 254

Cazul minorei de 15 ani din localitatea Ion Corvin, mediatizat în premieră de "Replica", scoate la iveală noi aspecte. Se pare că autorităţile nu s-au agitat prea mult să facă lumină în acest caz, ba mai mult, s-a încercat învinovăţirea victimei pentru ceea ce s-a întâmplat, în timp ce autorii violului în grup stau bine-merci şi se laudă cu isprăvile lor. La sediul redacţiei "Replica" s-au prezentat minora, victima violului, şi mama acesteia, Lenuţa Osman, care ne-au declarat încă o dată cum au stat lucrurile. "Sâmbătă seara am plecat la discotecă cu nişte prieteni, 4 fete şi 3 băieţi. Înainte să plecăm, Ion Cete, care ne este şi vecin, le-a spus prietenilor mei să nu mă ia cu ei, pe motiv că poate să mă ia el cu maşina prietenilor lui. Eu bineînţeles că nu m-am dus cu el, ci cu prietenii mei. La discotecă, eu stăteam cu prietenii mei, iar la un moment dat Ion Cete a venit şi m-a obligat să beau ceva dintr-un pahar pe care îl avea în mână. Eu am refuzat, dar a început să mă tragă de păr şi să mă ameninţe că mă bate dacă nu beau. Am refuzat în continuare, dar până la urmă m-a forţat să beau. Avea un gust ciudat. Am mai stat puţin, apoi am avut o stare ciudată. M-am aşezat pe un postament, iar el trăgea de mine să mă scoată afară. Apoi mi s-a rupt filmul. Ulterior am aflat de la o prietenă că Cete şi încă 7 persoane m-au scos din discotecă şi m-au urcat într-o maşină", ne-a declarat minora. Mai exact, se pare că fata a fost forţată să bea o băutură în care se aflau ceva cu efect sedativ. "Eu auzeam vag ce vorbeau ei, însă nu puteam nici să vorbesc şi nici să opun rezistenţă. Eu m-am trezit acasă, dar mi-am revenit abia după 2 zile, marţi. Mergeam pe stradă, dar eram pe altă lume", a mai precizat fata.

Ce au făcut autorităţile

Deşi recunoaşte că a greşit în privinţa faptului că nu s-a dus imediat la poliţie pentru a reclama infracţiunea de viol, mama victimei susţine cu tărie că poliţiştii nu au făcut mai nimic pentru a rezolva cumva situaţia şi pentru a trage la răspundere pe cei vinovaţi. Şeful Secţiei 8 Poliţie Rurală Băneasa, Ion Florea, le-a trimis, vineri, la Medicina Legală. "I-am spus medicului legist că mă doare sub burtă, iar el m-a întrebat Dar când o faci din plăcere tot te doare? Cică nu au găsit leziuni interne decât unele superficiale". susţine adolescenta. "Când am fost la şeful de post de la Ion Corvin, Nicolae Pătrăşcanu pentru a depuneplângere, el nici nu a vrut să ne dea un număr de înregistrare, a zis că pentru ce?. Nici nu a vrut să treacă în procesul verbal că telefonul fetei a fost găsit la Ion Cete, cel care a violat-o. I-a zis fetei că probabil că şi tu ai vrut, neţinând cont că totuşi este minoră şi chiar dacă ar fi vrut, tot infracţiune se numeşte. Ăsta nu este comportament de poliţist. Iar domnul Florea de la Poliţia Băneasa a zis că o să le dea câte o amendă, ca şi cum nimic nu s-a întâmplat, amendă pentru că se laudă prin sat cu ce au făcut, că altceva nu are ce să le facă", ne-a declarat mama minorei, Lenuţa Osman.

Cine sunt acuzaţii

Despre cei care au abuzat de adolescenta în cauză, unii dintre aceştia sunt cunoscuţi în zonă ca având ceva antecedente infracţionale, însă nu au fost niciodată traşi la răspundere.

Despre Ion Cete, vecinul victimei, se ştie că este căsătorit, are 3 copii, iar mama sa lucrează ca femeie de serviciu la cabinetul medical din localitate, ba mai face şi injecţii sau consultaţii. În schimb, tatăl său este văcar. Despre el se mai ştie că foloseşte maşina unor rude ale sale, pe care o conduce prin localitate, chiar dacă nu posedă permis de conducere. Mai mult, el este implicat şi în furtul gardului primăriei, când a tocmit nişte adolescenţi de 16-17 ani să îl fure şi să îl ducă la el acasă. Apoi, ca să scape, s-ar fi lăudat că i-a dat şefului de post 2 milioane ca să nu îi facă dosar.

Al doila participant la violul în grup, pe care fata l-a recunoscut, este Ciprian Stoian, cunoscut ca fiind apropiat al primarului Dumitru Nedea, angajat al Primăriei Ion Corvin, ca şi mama sa, care este contabilă în aceeaşi primărie.

Un al treilea complice este Ionuţ Eniu, fiul femeii de la Poştă care împarte pensiile, tatăl său fiind cioban.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218