REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

DECLARAŢIILE unei CONSTĂNŢENCE: O LUMINIŢĂ a trezit-o în MIEZUL NOPŢII: 'Am crezut că e fiica mea, dar..'

DECLARAŢIILE unei CONSTĂNŢENCE: O LUMINIŢĂ a trezit-o în MIEZUL NOPŢII: 'Am crezut că e fiica mea, dar..'

Replica API 24 mai 2019 | 00:00 272

Suspectul PRINS după prelevarea amprentelor

Suspectul PRINS după prelevarea amprentelor

sursa foto simplisafe.com

O femeie din Constanța susține că a trecut prin clipe de groază! Aceasta s-a trezit în miez de noapte din cauza unei luminițe, după care a văzut o siluetă și apoi încă una. A crezut că este fiica ei, însă această idee s-a spulberat imediat. În secunda următoare și-a dat seama că este vorba de hoți..

Taifun R., de 22 de ani, din Castelu, a fost trimis în judecată pentru furt calificat. Magistrații au constatat că infracțiunea dedusă judecății a fost săvârșită în stare de concurs real cu cea prin care i s-a aplicat inculpatului măsura educativă a internării într-un centru educative pe o durată de 2 ani, prin Sentința penală nr. 376/30.03.2016 a Judecătoriei Constanța, definitivă prin neapelare la 19.04.2016. Astfel, judecătorii au decis să-I înlocuiască măsura educativă a internării într-un centru educativ cu măsura internării într-un centru de detenție pe o durată de 3 ani.

Potrivit informațiilor noastre, organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Constanța, Biroul Investigații Criminale, au fost sesizate de către o femeie, persoană vătămată în cauză, cu privire la faptul că în cursul nopții de 24.09.2014, în jurul orei 02.20, două persoane necunoscute, prin escaladare și forțarea ferestrei de la dormitorul locuinței situată în municipiul Constanța, au pătruns în interiorul imobilului, ocazie cu care au sustras din sufragerie poșeta persoanei vătămate ce conținea documente și suma de 700 lei.

Cu ocazia audierii persoanei vătămate a reieșit că, în jurul orei 02.20, în timp ce dormea, s-a trezit și a văzut silueta unei persoane. Inițial, persoana vătămată, a crezut că persoana este fiica sa, dar imediat a observat o altă persoană care se deplasa în locuință folosindu-se de o lanternă (luminița de la brichetă), ocazie cu care a constatat că este vorba despre două persoane necunoscute de sex bărbătesc, putând stabili că acestea au vârsta de aproximativ 13-14 ani și înălțimea de aproximativ 1.50- 1.60 m , dar fără a putea observa aspecte legate de fizionomie.

În acel moment, persoana vătămată declară că a strigat la cele două persoane determinându-le să părăsească în fugă locuința, prin al doilea dormitor al imobilului, respectiv pe fereastra acestuia, coborând pe terasa unei unități CEC Bank aflată la parterul blocului, după care cele două persoane au continuat să fugă stradă.

În continuare, persoana vătămată a constatat faptul că în dormitorul prin care cele două persoane au fugit erau mai multe haine răvășite și aruncate pe pat și pe podea, iar din sufrageria imobilului fusese sustrasă o geantă din imitație de piele de culoare crem în care se afla certificatul de înmatriculare al autoturismului Dacia Logan, permisul de conducere al persoanei vătămate, precum și suma de 700 de lei aflată în căptușeala acesteia.

Suspectul PRINS după prelevarea amprentelor

Polițiștii ajunși la fața locului au declanșat cercetările și au ridicat mai multe urme papilare, inclusiv de pe rama plasei de la fereastră. Prin raportul de constatare criminalistică, întocmit de expert criminalist din cadrul Serviciului Criminalistic al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, s-a stabilit că urma papilară a fost creată de degetul mare de la mâna stângă a inculpatului Taifun R., fiind constatate un număr de 13 caracteristici individuale coincidente între urma papilară ridicată cu ocazia efectuării activității de cercetare la fața locului și modelul de comparație preluat din fișa inculpatului.

Audiat în cauză, individul și-a recunoscut faptele. Cât despre celălalt inculpat, având în vedere că și-a recunoscut fapta și că era minor la data faptei, s-a mers pe perioada procedurii simplificate.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
prefer pesti,dealeri si interlopi liberi, decat hoti
0
0
Mai baieti, situatia este foarte grava ! Cimpanzeii astia de hoti trebuie bagati la beci pe viata !
8
0
@ 06:01 mie imi plac barbatii prosti ca tine si care fac comentari de cacat deci unde stai ca sa te babardesc ?
12
2
Daca le babardeai si pe mama si pe fiica nu te mai reclamau, ci isi doreau sa mai vii.
0
22
niste munci fortate nu se poate?
22
0
Moarte tiganilor!
25
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920