REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DECULESCU, târât în INSTANȚĂ de ANAF pentru prejudicii aduse statului!

DECULESCU, târât în INSTANȚĂ de ANAF pentru prejudicii aduse statului!

Replica API 18 noiembrie 2021 | 15:22 1494

Averea omul de afaceri Iulius Constantin Deculescu, fost asociat cu social democratul Radu Babuș, este pe butuci, după ce ANAF a cerut angajarea răspunderii lui Deculescu, după ce a prejudiciat statul. Firma afaceristului, SC Iulius Activ Construct SRL, este în insolvență, iar ANAF a formulat o cerere de atragere a răspunderii membrilor organelor de conducere, în speță Iulius Deculescu.

Recent, magistrații au dispus deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei împotriva debitoarei SC Iulius Activ Construct SRL și a desemnat provizoriu în calitate de lichidator judiciar pe Dobrogea Insolvency IPURL. ANAF vrea ca datoriile către stat să fie suportate de membrii organelor de supraveghere din cadrul societăţii sau de conducere, respectiv de persoana care a cauzat starea de insolvenţă a firmei, în speță asociatul Iulius Constantin Deculescu. Acțiunea a fost depusă de ANAF la Tribunalul Constanța luni, 15 noiembrie.

Deculescu, asociat cu Babuș și Saghiu în SC Heracris Investment SRL

Precizăm că Deculescu a fost asociat cu fostul deputat PSD, Radu Babuș în SC Heracris Investment SRL , firma are ca obiect de activitate „Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“. Și această firmă este în faliment. De menționat că, în trecut, în SC Heracris Investment SRL au mai fost implicați și Radu Babuș, fostul deputat PSD, și fost director general al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat, Constanţa, și Valentin Saghiu, fost primar Murfatlar.

Atragerea răspunderii se cere atunci când au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice în folosul propriu sau în cel al unei alte persoane, au făcut acte de comerţ în interes personal, sub acoperirea persoanei juridice, au dispus, în interes personal, continuarea unei activităţi care ducea, în mod vădit, persoana juridică la încetarea de plăţi sau au ţinut o contabilitate fictivă și au făcut să dispară unele documente contabile sau nu au ţinut contabilitatea în conformitate cu legea; ori au deturnat sau au ascuns o parte din activul persoanei juridice ori au mărit în mod fictiv pasivul acesteia.

A provocat un accident rutier și a fugit

Deculescu a provocat, în 2018, un accident rutier în zona Trocadero, o persoană ajungând la spital, și a fugit de la fața locului. El a condus un autoturism marca Mercedes, pe banda nr. 4, dinspre complexul comercial Dacia către Casa de Cultură. Când a ajuns la o intersecție semaforizată, din cauza neatenției în conducere, a acroșat partea din spate a autoturismului marca Skoda, care era oprit la culoarea roșu a semaforului electric.

În urma impactului, autoturismul tamponat a fost proiectat spre înainte și astfel s-a izbit la rândul lui de un Opel, pe care în continuare l-a proiectat în partea din spate a autoturismului marca Volkswagen Passat. S-a prezentat la Poliție a doua zi, iar în fața magistraților și-a recunoscut vina. A fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare întrucât nu s-a prezentat în fața instanței pentru a preciza dacă este de acord să muncească în folosul comunității în cazul unei condamnări cu suspendare.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218