REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

DEFINITIV OUG privind Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie a ADOPTATĂ

DEFINITIV OUG privind Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie a ADOPTATĂ

Replica API 11 decembrie 2018 | 00:28 356

Plenul Senatului a adoptat luni, în calitate de cameră decizională, OUG 90/2018 privind unele măsuri pentru operaţionalizarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie. S-au înregistrat 77 de voturi "pentru" şi 31 "împotrivă", scrie agerpres.ro, conform stiripesurse.ro.

Ordonanţa a primit raport de adoptare în Comisia pentru elaborarea legilor Justiţiei, raportul fiind însuşit de plenul Senatului. Comisia condusă de social-democratul Florin Iordache a respins toate amendamentele depuse la această ordonanţă, majoritatea aparţinând Opoziţiei, şi a adoptat actul normativ în forma venită de la Guvern.

Potrivit ordonanţei, Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie funcţionează cu 15 posturi de procuror.

Prin derogare de la dispoziţiile legale, până la finalizarea concursurilor organizate pentru numirea în funcţii şi validarea rezultatelor acestora, posturile de procuror-şef şi cel puţin o treime din cele de execuţie vor fi exercitate provizoriu de procurori care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru numirea în aceste funcţii, selectaţi de comisia de concurs constituită în condiţiile art. 883 alin. (2) din Legea nr. 304/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, mai prevede ordonanţa.

Selecţia candidaţilor se realizează de comisia de concurs, printr-o procedură derulată în cel mult cinci zile calendaristice de la data declanşării acesteia de către preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii. Comisia de concurs îşi desfăşoară activitatea în prezenţa a cel puţin trei membri.

"În cazul candidaţilor pentru funcţia de procuror în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, procedura de selecţie are în vedere următoarele criterii: integritatea candidatului, evaluarea activităţii ca procuror. Evaluarea integrităţii candidaţilor se face pe baza datelor existente la dosarul profesional, a documentelor depuse de candidat, a modului în care candidatul se raportează la valori precum independenţa Justiţiei, imparţialitatea magistraţilor, integritatea şi a aspectelor ridicate în cadrul interviului", mai stipulează ordonanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine sa apere tara asta daca nu institutiile cele mai specializate in coruptie si spalare de bani, SRI si DICOT! Jandarmeria?? In america cine-i aduce pe criminali si hoti in fata LEGII, nu CIA, ASI si FBI? Borfasii astia de-acum, dracnea si tariceanu, ca ei sunt actorii principali, sa-si aduca aminte ca nici macar Dinu Patriciu sau S.O.Vantu cu toate televiziunile si trusturile lor de presa n-au reusit sa scape! Nici ei si nici alti HOTI ca ei, carea-au jecmanit tara asta, nu vor scapa! Asta e LEGE. In concluzie: Institutiile STATULUI trebuie sa lupte TOATE sa starpim HOTIA care sugruma RO.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614