REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Deflagraţie puternică într-un bloc din Constanţa: proprietarul a vrut să se sinucidă. Mai multe persoane au ajuns la spital

Deflagraţie puternică într-un bloc din Constanţa: proprietarul a vrut să se sinucidă. Mai multe persoane au ajuns la spital

Replica API 20 septembrie 2014 | 01:07 679

16 apartamente afectate

16 apartamente afectate

O bubuitură puternică a scos oamenii din case, în cursul zilei de vineri, 19 septembrie. „Am văzut un om în flăcări cum alerga pe scări”, au declarat, îngroziţi, locatarii blocului LV 41, situat pe strada Partizanilor. O deflagraţie puternică avusese loc în apartamentul numărul 6, de la etajul 1, ce a zguduit tot blocul, urmată fiind de un incendiu. Din câte se pare, proprietarul apartamentului, Valentin Şincu, ar fi vrut să facă acest lucru în mod intenţionat, cu gândul să se omoare. Însă, a fugit imediat, fiind căutat de poliţişti. A fost găsit şi transportat la spital. Oamenii legii au deschis o anchetă.

Deflagraţia a avut loc la orele prânzului, oamenii ieşind îngroziţi din case. Atunci au văzut cum un om era cuprins de flăcări şi alerga pe scări, spre a ieşi din bloc. În apartamentul lui se produsese nenorocirea, 16 apartamente fiind afectate, 30 de persoane evacuate şi mai multe transportate la spital, între care şi o femeie însărcinată în 5 luni. „Pompierii militari constănţeni au fost solicitaţi să intervină la stingerea unui incendiu, izbucnit în urma unei exlozii de la o acumulare de gaze. În momentul de faţă se fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate sursa care a provocat aprinderea şi respectiv incendierea acestui apartament. Din informaţiile pe care le avem, este o victimă cu arsuri minore, transportată la spital şi trei victime intoxicate cu fum din apartamentele adiacente. În urma incendiului au fost afectate 16 apartamente, fiind inundate cu fum. Au fost evacuate aproximativ 30 de persoane şi s-a intervenit pentru stingere şi lichidare cu 2 autospeciale cu apă şi spumă, cu scară, dar şi un echipaj SMURD cu medic”, a declarat Anca Chiriţă din cadrul ISU Dobrogea. Un fum gros a pus stăpânire pe zonă, oamenii închinându-se, nevenindu-le să creadă cum moartea le-a trecut prin faţa ochilor. Geamuri sparte, pereţi negri şi mult moloz, asta a mai rămas din apartamentul lui Valentin Şincu. Însă, cu ferestrele sparte şi uşile dislocate s-au mai „căpătat” şi alte locuinţe.

A vrut să se omoare! Vecinii: „Ne dădea un bilet cu Satana 666"

Potrivit administratorului Asociaţiei de Locatari, Valentin Şincu nu mai locuia la această adresă şi doar mai venea din când în când. Avea circa 3.000 de lei datorii la întreţinere şi, cum i se spunea că trebuie să plătească, el răspundea că nu mai e nevoie, pentru că se va omorî. „A venit o dată şi a plătit 1.300 de lei şi de două ori să ne ameninţe, să ne avertizeze că se va împuşca. Aseară (joi, 18 septembrie - n.r.) a spus că se împuşca şi va termina. Avea datorii la asociaţie, am zis să eşalonăm datoria, am vrut să-l ajut să se debranşeze de la căldură, să numai plătească iarna că nu mai locuia aici, locuia cu tatăl dânsului, la casă. Nu a vrut să colaboreze şi a plecat, era recalcitrant. Ne scrisese într-o hârtie: “Satana 666!”. Dumnealui a zis că vrea să se omoare. Dar vă spun că aseară era foarte agitat. Le avea cu băuturile alcoolice, da”, a declarat administratorul blocului LV41. Şi se pare că aşa a fost, însă a produs pagube şi altora. La scurt timp, individul a fost văzut pe o străduţă din zonă. „Eram cu maşina la mecanic şi am văzut un om cum alerga. Nu avea decât pantaloni pe el şi, de la brâu în sus, curgea carnea pe el. Era ars, vai mama lui. A luat-o spre Eden”, a mărturisit un bărbat. Oamenii legii au plecat imediat în căutarea lui. Potrivit vecinilor, se pare că Valentin Şincu donase apartamentul, dar mai venea din când în când. „În 30 de ani de când stăm aici, dacă l-am văzut de 10 ori. Donase apartamentul, aşa am auzit. Nici nu saluta, era mereu băut. Ce a putut să ne facă...”, a adăugat o altă vecină de palier cu Şincu. Menţionăm că specialiştii au spus că structura blocului nu a fost afectată.

Ce spun reprezentanţii ISU Dobrogea după finalizarea cercetărilor

La data de 19 septembrie a.c., ora 11.50, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au fost solicitaţi să intervină la stingerea unui incendiu produs de o explozie, într-un apartament din municipiul Constanţa. La faţa locului au ajuns cu operativitate două autospeciale de stins incendii, o autoscară de la Detaşamentul Constanţa Oraş şi o ambulanţă SMURD cu medic. 16 apartamente au fost inundate cu fum, apoximativ 30 de locatari ai blocului au fost evacuaţi în condiţii de siguranţă, incendiul fiind lichidat în mai puţin de o oră. Eforturile pompierilor militari nu au fost în zadar întrucât au reuşit să menţină incendiul în limitele în care a fost găsit la sosirea echipajelor de intervenţie, împiedicând propagarea acestuia. Astfel, pompierii au reuşit să salveze apartamentele învecinate. Misiunea acestora s-a dovedit a fi îngreunată de vizibilitatea redusă cauzată de fumul dens. Din nefericire, în urma incendiului s-au înregistrat trei victime, dintre care una cu arsuri pe 30% din suprafaţa corpului şi alte două intoxicate cu fum de incendiu. Toate cele trei persoane au primit îngrijiri medicale de specialitate şi au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean Constanţa. Specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au stabilit, ca şi cauză probabilă a deflagraţiei, o acumulare de gaze provenite de la o butelie. La faţa locului s-a deplasat şi o echipă din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii, pentru a verifica dacă structura de rezistenţă a blocului a fost afectată de explozie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102