REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Delapidare în Portul Constanţa: oamenii legii au descoperit nereguli cu combustibilul navelor

Delapidare în Portul Constanţa: oamenii legii au descoperit nereguli cu combustibilul navelor

Replica API 7 iulie 2015 | 22:07 216

Controale

Controale

Poliţiştii de la Transporturi au efectuat controale în Portul Constanţa Sud - Agigea, pentru prevenirea neregulilor în domeniul depozitării combustibililor pentru nave. În urma activităţilor, au fost constatate atât surplusuri, cât şi lipsuri în gestiunea combustibililor şi au fost ridicate jucării cu însemne ale unor mărci protejate, în valoare de 180.000 de lei.

Poliţiştii de la transporturi, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, la data de 2 iulie a.c., au acţionat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor comise în domeniul depozitării combustibililor navali, precum şi a activităţilor de buncheraj. La activităţi au participat poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi, din cadrul Biroului Transporturi Navale şi poliţişti din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime.

Poliţiştii au efectuat un control în Portul Constanţa Sud - Agigea, verificând gestiunea combustibililor şi lubrifianţilor la navele aparţinând unei societăţi comerciale din Galaţi. Astfel, în urma controlului, la o navă împingător, poliţiştii au depistat un plus de 220 de litri de motorină, care nu era menţionată în documentele navei. Motorina a fost indisponibilizată până la definitivarea cercetărilor. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că motorina era în gestiunea unui şef mecanic, motiv pentru care au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de creare de plusuri în gestiune, prin mijloace frauduloase.

De asemenea, la o altă navă împingător, poliţiştii au constatat o lipsă în gestiunea şefului mecanic de 404 litri de motorină, în valoare de 2.400 de lei. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare. Totodată, a fost efectuat un control la un container ce aparţine unei societăţi comerciale din Bucureşti, în care poliţiştii au depistat 1.080 de roboţi din plastic şi 720 de păpuşi muzicale, jucării care purtau însemne ale unei mărci protejate. Jucăriile, cu o valoare de piaţă estimată la 180.000 de lei, au fost reţinute de către organele vamale. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unor mărfuri contrafăcute.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367