REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Delegație a Comisiei Europene, VERIFICĂRI privind modul de cheltuire a banilor alocați pentru pesta porcină africană

Delegație a Comisiei Europene, VERIFICĂRI privind modul de cheltuire a banilor alocați pentru pesta porcină africană

Replica API 18 octombrie 2018 | 00:00 137

O delegație a Comisiei Europene se află, joi, la Brăila, unde verifică dacă autoritățile au acționat corect de la declanșarea epidemiei de pestă porcină, fiind verificate documente. De asemenea, reprezentanții CE au în program vizite în gospodăriile și fermele afectate de virus, scrie Mediafax.

Specialiștii din cadrul Comisiei Europene merg, joi, în gospodăriile și fermele afectate de pesta porcină și verifică documentele, încercând să stabilească dacă banii alocați de Uniunea Europeană pentru combaterea pestei porcine au fost cheltuiți conform regulamentelor comunitare.

„Din programul prezentat, ei merg pe teren dar și pe partea de documente. Merg acolo unde focarele au fost mai active, inclusiv în Insula Mare a Brăilei, unde deja sunt porci santinelă. Discuțiile tehnice, de specialitate, vor urma. În mod normal, vizita se termină astăzi (joi – n.r.), dar în funcție de cum decurge programul s-ar putea să-și prelungească și mâine vizita. În mod sigur vor merge la o fermă afectată de pesta porcină, vor verifica partea de prevenție făcută de DSVSA cu instituțiile abilitate din județ, anumite documente, măsurile luate în gospădăriile populației și în abatoare”, a declarat presei, prefectul județului Brăila, George Adrian Paladi.

Pe parcursul zilei, specialiștii trimiși de Comisia Europeană vor vizita câteva gospodării și o mare fermă afectate de pesta porcină și vor merge în Insula Mare a Brăilei acolo unde au fost distribuiți deja primii 50 de porci santinelă.

„Purceii sunt distribuiți cu titlu gratuit în gospodăriile în care au fost descoperite focare. Animalele vor fi supravegheate timp de 40 de zile și dacă nu pățesc nimic, se va permite repopularea. Acolo a fost descoperit primul focar de pestă porcină africană din județul Brăila, de aceea am început cu comuna Frecăței. Săptămâna viitoare vom continua acțiunea, vom merge în alte comune, o luăm în ordinea în care au apărut focarele. Purceii santinelă sunt amplasați doar în gospodăriile în care am avut focar, sunt alocați câte doi purcei pe gospodărie”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brăila, Gicu Drăgan.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614