REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Delegaţie din Tunisia, în vizită la CJC şi la Direcţia pentru Protecţia Copilului

Delegaţie din Tunisia, în vizită la CJC şi la Direcţia pentru Protecţia Copilului

Replica API 13 noiembrie 2014 | 11:54 366

Cooperare orizontală şi schimb de experienţă cu alte ţări

Cooperare orizontală şi schimb de experienţă cu alte ţări

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa a primit vizita unei delegaţii formată din reprezentanţi ai Guvernului Tunisiei. „Deplasarea în judeţul Constanţa se înscrie în programul vizitei de lucru pe care Reprezentanţa UNICEF România o organizează pentru această delegaţie în cadrul iniţiativei de a susţinere cooperarea orizontală şi schimbul de experienţă cu alte ţări”, au declarat reprezentanţii DGASPC.

Delegaţia este formată din reprezentanţi ai Ministerului de Protecţie Socială şi ai Institutului Naţional pentru Protecţia Copilului, precum şi ai societăţii civile din Tunisia. „Vizita este iniţiată urmare interesului manifestat de către UNICEF Tunisia şi are la bază recomandările Biroului Regional UNICEF pentru experienţa acumulată în România. Obiectivul principal al vizitei de lucru se referă la cunoaşterea rezultatelor şi înţelegerea bunelor practici referitoare la procesul de dezinstituţionalizare a copilului în cadrul sistemului de protecţie specială, a dezvoltării serviciilor alternative, precum şi a demersurilor ce au ca scop prevenirea separării copilului de familia sa. În acest context, reprezentanţa UNICEF România consideră că o vizită în teren la o Direcţie Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, respectiv din judeţul Constanţa, este deosebit de utilă în contextul specific instituţional şi administrativ al României”, au declarat reprezentanţii DGASPC.

Astfel, în cursul zilei de 12 noiembrie 2014, programul delegaţiei tunisiene a cuprins întâlniri la nivelul conducerii Consiliului Judeţean. „Totodată, în dorinţa de a avea o imagine de ansamblu a sistemului de asistenţă socialăşi protecţie a copilului din România, vor avea loc şi întâlniri la nivelul autorităţilor publice locale, respectiv la Serviciul Public de Asistenţă Socială al Comunei Cumpăna, dar şi vizitarea serviciilor sociale dezvoltate în această comunitate. DGASPC şi-a manifestat disponibilitatea şi deschiderea în primirea vizitei delegaţiei tunisiene în serviciile rezidenţiale din subordine, apreciind interesul manifestat de colegii din Tunisia, dar şi de Reprezentanţa UNICEF România de a include în programul activităţilor judeţul Constanţa”, au conchis reprezentanţii DGASPC.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614