REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Delegații Colegiului Național 'Mihai Eminescu' în schimb de experiențe în Tucia

Delegații Colegiului Național 'Mihai Eminescu' în schimb de experiențe în Tucia

Replica API 9 decembrie 2019 | 00:00 169

Colegiul Național „Mihai Eminescu” a participat în perioada 26-29 noiembrie 2019 prin intermediul unei delegații alcătuită din prof. Claudia Portase, Teodora Ceti, Nicoleta Benchea și Irina Elena Grigore, la prima întâlnire din cadrul proiectului Erasmus+ Acțiunea-Cheie 2 (KA229) - parteneriate strategice de schimb interșcolar, pentru susținerea schimbului de bune practici, „BE MY VOICE”, la școala BILSEM (Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Science and Art Center) din Balikesir, Turcia. Delegațiile prezente au fost cele ale țărilor participante în cadrul proiectului: Turcia - două școli, Grecia, Letonia și România.

Scopul acestei prime întâlniri a fost ca organizatorii să se familiarizeze cu metodele de lucru promovate de proiect (dubbing), de a stabili cu claritate sarcinile pe care fiecare echipă le are de îndeplinit, stabilirea perioadelor pentru schimburile de elevi, cât și elaborarea documentelor comune ale proiectului: planurile de implementare a activităților, monitorizare, evaluare, diseminare.

Programul întâlnirii a fost diversificat și extrem de cuprinzător. Astfel, în prima zi de lucru, gazdele i-au întâmpinat cu un program artistic susținut de elevi, o prezentare a școlilor implicate în proiect, a localității în care se află școala respectivă și a instituției de învățământ. În cea de-a doua zi a întâlnirii s-au derulat câteva activități de „spargere a gheții”, urmate de prezentarea metodei de „dubbing” de către reprezentanții liceul Pursaklar Fen din Ankara, Turcia. Au urmat patru sesiuni de lucru legate de această metodă, fiecare din cele 4 echipe a dublat un fragment de film folosind tehnicile de lucru care vor fi incluse în "Dubbing Handbook". Ziua a treia întâlnirii a debutat cu activități cu activități culturale, de cunoaștere a moștenirii culturale a zonei, vizitarea Pergam-ului. Instituția coordonatoare a prezentat formatul produsul final "Quality Handbook". Sarcinile și responsabilitățile fiecărei școli partenere au fost discutate pentru a stabili versiunea finală a broșurii care va fi gata până în decembrie 2019. În ultima zi au fost definitivate chestionarele care vor fi aplicate elevilor din școlile participante în ceea ce privește cunoștințele referitoare la uneltele web 2.0, interesul lor pentru limba, cultura și istoria țărilor partenere, au fost prezentate filmulețele dublate de fiecare echipă. Întâlnirea s-a încheiat cu discutarea unor chestiuni administrative și financiare, o festivitate de încheiere și acordarea de diplome celor participanți la întâlnire, precum și cu o evaluare.

Proiectul este cofinanțat de Comisia Europeană prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale cu suma de 22.119 euro.

Obiectivul principal al acestui proiect este promovarea multilingvismului și promovarea culturilor și limbilor europene. Proiectul încurajează școlile participante să folosească tehnica dublajului în predarea limbilor străine, metodă ce permite îmbunătățirea abilităților de scris, citit, vorbit, ascultat în engleză, franceză, germană, dar și a limbilor mai puțin uttilizate în Europa. Proiectul îmbină studiul limbilor străine cu tehnicile informaționale, tehnici cinematografice, dublare și subtitrare. Rezultatele proiectului vor consta într-o colecție de filme create și dublate de elevi, un manual despre utilizarea practică a acestei metode în practica pedagogică, site web al proiectului, o revistă online.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614