REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Delfinariul, Microrezervaţia şi Cazinoul din Constanţa, luate cu asalt de constănţeni de Ziua Dobrogei

Delfinariul, Microrezervaţia şi Cazinoul din Constanţa, luate cu asalt de constănţeni de Ziua Dobrogei

Replica API 16 noiembrie 2015 | 00:00 313

Forfotă mare

Forfotă mare

Vremea bună de sâmbătă i-a scos din case pe constănţeni, care, cu ocazia Zilei Dobrogei, au avut acces gratuit la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, la Acvariu, dar şi la Cazinoul din Constanţa. Redeschis vizitatorilor cu ocazia Zilei Dobrogei, Cazinoul a fost gazda unei expoziţii de fotografie intitulată „Cazinoul- istorie în imagini”, organizat de Ordinul Arhitecţilor din România, Filiala Dobrogea. Constănţenii s-au arătat extrem de interesaţi de fotografiile şi schiţele vechi, au făcut poze şi le-au povestit celor mici, istoria Cazinoului.

Construită între anii 1903 şi 1910, în stilul Art-Nouveau, după planurile unui arhitect român de origine elveţiană, Daniel Renard, clădirea-emblemă de pe faleza constănţeană a fost inaugurată pe 15 august 1910. Cazinoul a reprezentat multă vreme elita intelectuală a ţării noastre, deoarece aici veneau oameni care doreau şă-şi joace averea la jocurile de noroc, dar a reprezentat şi un loc, în care oamenii veneau să petreacă şi să pună la cale căsătorii.

După ce au părăsit expoziţia, dobrogenii şi-au îndreptat atenţia către Acvariu. Cea mai aglomerată zonă a fost secţia de peşti exotici, care este o adevărată încântare pentru vizitatori. Aici se găsesc varietăţi de peşti care aparţin diferitelor ecosisteme dulcicole din zone tropicale şi subtropicale: varietăţi de peşte Piranha, peştele cuţit, peştele înger, peştele lopată, peştele pisică şi multe alte tipuri de peşti cu un colorit bogat. Şi la Microrezervaţie a fost forfotă mare. Modernizată acum câţiva ani, aceasta se întinde pe o suprafaţă de circa 6 ha. Aici se găsesc 46 de specii de animale, dar şi o expoziţie de păsări exotice.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102