REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Delicoti: Eu am fost eliberat din funcţie, s-a creat precedentul, urmează şi ceilalţi primari

Delicoti: Eu am fost eliberat din funcţie, s-a creat precedentul, urmează şi ceilalţi primari

Replica API 27 iunie 2013 | 00:00 99

Primăria Poarta Albă are şef interimar

Primăria Poarta Albă are şef interimar

Vasile Delicoti, eliberat din funcţia de primar al comunei Poarta Albă de către prefectul Eugen Bola, în baza raportului Agenţiei Naţionale de Integritate, încearcă să-şi facă dreptate în instanţă. Deşi ar fi existat discuţii cu lideri de la PNL şi PSD pentru a-şi schimba culoarea politică, Delicoti spune că încă nu se grăbeşte să facă acest pas. Între timp, Primăria Poarta Albă are primar interimar, în persoana viceprimarului Ionuţ Farcaş.

"Momentan nu este cazul să trec la alt partid, au fost doar vorbe aruncate, dar nu ceva bătut în cuie. Dacă aş trece la alt partid, nu s-ar rezolva nimic. Eu am o problemă de rezolvat, dar tovarăşul prefect trage de timp. I-am solicitat revocarea actului de eliberare din funcţie, lucru pe care îl poate face în 30 de zile, dar până acum nu a făcut acest lucru. Mai are termen până pe 3 iulie", a spus Delicoti. Dacă nu va primi un răspuns, Delicoti spune că se va adresa instanţei. "Prima acţiune a fost de suspendare a efectului ordinului prefectului. Dacă vroia să soluţioneze acest caz, îmi dădea răspuns în trei zile, dar ştie că a gafat. Am încercat să discut cu dânsul şi la întânirea cu primarii şi senatorii de la Neptun şi nu are curaj să-mi vorbească. De ce nu a dat răspunsul în trei zile şi de ce mai trebuia să se gândească în 30 zile? Doar el a semnat ordinul. Acum nu ştie legea? Cred că nu îmi va răspunde, pentru că orice răspuns va fi în defavoarea lui", a explicat Delicoti. Cât despre întâlnirea de la Neptun, în care s-a pus accent pe modificarea legii ANI, Delicoti crede a fost o pierdere de timp. Prin modificarea legii ANI ceilalţi primari aflaţi în situaţia lui, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, ar fi "salvaţi" într-un mod neconstituţional, spune Delicoti. "S-a creat un precedent. Nu putem să săvârşim o faptă împreună şi doar unul să fie demis. Nu există aşa ceva. Ei nu au citit nici "Capra cu trei iezi", darămite o lege. Eu am fost eliberat din funcţie, dar ceilalţi sunt aşteptaţi la cotitură. Se aşteaptă terminarea procesului, iar la anul, în vară, îi execută. Vor ajunge mai rău decât în situaţia mea, vor primii decizii definitive şi irevocabile date de instanţă, inclusiv în cazul domnului Constantinescu. N-au nici o şansă dacă se modifică legea ANI. Pot să pun pariu că nu se va schimba legea ANI, iar dacă se schimbă în favoarea lor nu va fi constistuţională, pentru că deja a produs efecte. Fapta a fost săvârşită în acelaşi timp. În civil judecarea se face după perioada în care ai produs fapta, nu este ca în penal unde se aplică legea cea mai favorabilă", a explicat Delicoti, după ce s-ar fi consultat în prealabil cu un avocat. Iată ce a răspuns prefectul Bola referitor la nelămuririle lui Delicoti: "Este ultimul lucru la care se mai gândeşte acum cineva din Prefectură. Trebuie să vedem dacă a venit citaţia. Nu ştiu care este situaţia. În contencios administrativ este necesară această plângere prealabilă. Cu certitudine ceea ce ştiu este că s-a primit ceva. Acum mă aflu în maşină (miercuri, 26 iunie a.c., ora 16.30 -n.r.), dar domnul şef de la Juridic îmi spune prin telefon că există din partea domnului primar o acţiune în instanţă, având ca obiect încetarea efectelor juridice ale ordinului pe care l-am dat eu. La una din ele a fost termen şi s-a respins solicitarea domnului Delicoti, iar pentru cealaltă urmează să primim citaţia şi sigur că ne vom prezenta şi vom vedea ce va fi".

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218