rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Delicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în cadrul emisiunii Replica Zilei. Se lucrează la foc automat, noi proiecte, inclusiv despre reţeaua de gaze, prind contur. Discuţia a atins şi alte puncte, precum jocurile politice, dedesubturi din administraţie cât şi alte subiecte de interes pentru cetăţeni.

Reţeaua de gaze naturale intră în linie dreaptă

“Noul an a început tot bine, pentru că și în 2022 continuăm proiectele demarate în 2021 și lucrările avansează destul de bine, iar acum vrem să deschidem noi șantiere, șantiere privind rețeaua de distribuție gaze naturale în localitate, un proiect de 10 milioane de euro. Un proiect foarte mult așteptat. Din 2012 și până în prezent am modificat studiul de fezabilitate de aproximativ 4 ori pentru că l-am depus pe diferite axe, axe care cum se deschideau așa se și închideau, și în vara anului 2020 am avut șansa ca prin POIM să se deschidă o axă de finanțare cu fonduri europene și să meargă până la capăt și am reușit să obținem finanțarea. Suntem în faza de licitație, urmând ca aceasta să fie finalizată în curând, avem doar un singur ofertant deși s-au interesat aproximativ 7 sau 8 firme, dar este unul mare care are potențial și avem speranțe ca această lucrare să ajungă cât mai repede la final. Procesul va fi mult mai simplu, acum li s-au cerut niște clarificări la oferta tehnică, la eligibilitate au trecut și dacă totul este în regulă demarăm și proiectarea și emiterea autorizației până în luna august. Apoi emitem ordinul de începere al lucrărilor și ne apucăm de treabă”, a spus Vasile Delicoti.

Centru medical, sală de tratament şi farmacie

În continuare, orice finanțare apare pe partea de învățământ, fără probleme vom accesa fondurile respective pentru că de asta are nevoie cu adevărat România. Urmează să se încheie procedura, s-au depus ofertele, analiza acestora și din informațiile pe care le am, în cel mult 2 săptămâni se va finaliza procedura. Un proiect care este deja demarat în 2022 este vorba despre un centru medical în Cartierul Via. Avem un centru unde vom avea centrul medical, o sală de tratament, dar și o farmacie. Temelia este deja făcută, am turnat și placa peste temelie și urmează să se ridice construcția. Sperăm ca până în toamnă să fie deja gata. Avem un constructor serios care se mișcă destul de repede”, a explicat Delicoti.

Referendum pentru transformarea comunei în oraş

„În vara acestui an intenționez să demarez, pentru că noi avansăm cu proiectele, inclusiv cel cu infrastructura, și atunci când se vor vedea rezultatele lucrărilor, vor demara strângerea de semnături pentru referendum. Este un mare avantaj să devenim oraș, pentru că cei din UE au tendința să finanțeze zonele urbane. Prin PNRR comunele au o sumă de aproximativ 300.000 de euro, iar orașele au de 10 ori mai mare. Diferențele sunt foarte mari. Plus că toate finanțările pentru toate orașele sunt în cuantum și mai mare. Pe strada Grădinilor tronsonul 1 este deja pregătit pentru a fi așternut covorul asfaltic, dar am stabilit cu constructorul, dar din cauza faptului că au mai fost locuințe care nu s-au racordat la canalizare, nu am dorit să asfaltăm și apoi să distrugem iar. Unde tai și îmbini nu iese ca acolo unde torni covor asfaltic. Așa am preferat să asfaltăm în zona veche și abia apoi constructorul se mută pe strada Grădinilor și în zona nouă”, a mai spus primarul din Poarta Albă.

Haosul de pe străzile din municipiul Constanţa

„Lucrările în Constanța nu sunt făcute de aceeași firmă. Sunt mai multe firme, fiecare e pe bucățica lui și nu așteaptă unul după celălalt. Potențialul firmelor care lucrează este mic, nu-și permit să ducă aceste lucrări foarte mari, au participat la licitații, dar nu au capacitatea să finalizeze. Nu este o problemă directă a Primăriei Constanța pentru că în afară de o presiune pe care o pune pe constructor nu poate face altceva nimic. E o situație de compromis și toată lumea trebuie să înțeleagă că o să fie bine la final. Oamenii trebuie să înțeleagă că pentru infrastructura subterană nu s-a descoperit o altă variantă în afară de cea a săpatului. Nu este o chestie prea plăcută, și eu trec prin Constanța destul de des și știu ce înseamnă, dar nu există altă soluție. Dacă firma și-ar fi făcut foarte bine treaba și ar fi avut o situație a materialelor nu s-ar fi creat acest disconfort atât de mare. Nu ai cum să faci fără să se simtă, dar nu ar fi fost la modul acesta, exemplu fiind bulevardul Aurel Vlaicu. Este o chestie de logistică, firmele nu au ținut cont de perioada pandemică, noi nu mai avem materiale în țară și ne-am trezit că totul trebuie important”, potrivit lui Delicoti.

Împunsături în CL

„Avem un grup de consilieri care votează mereu împotrivă. Din păcate, încă există persoane care și-au pierdut privilegiile, oameni care au fost în echipa mea, și atunci au plecat pe drumul lor, au ajuns în consiliu și acum votează împotrivă. Este vorba despre fostul viceprimar și alți 2 consilieri, câteodată îi corupe și pe cei de la PSD. Ei votează din interese personale, dar eu le mulțumesc cetățenilor pentru că au votat ca noi să avem majoritate în consiliu și putem să trecem proiectele și fără ajutorul lor. De multe ori se încearcă împiedicarea pentru a pierde finanțările și să arate că nu suntem în stare să facem”, a spus Delicoti.

Primărie nouă cu adăpost subteran

„Și acum trebuie să facem o ședință de urgență pentru sediul Primăriei din Poarta Albă care a rămas destul de neînsemnată, o clădire foarte veche, mai ales în contextul războiului. Primăria nouă este prevăzută cu adăpost subteran, cu arhivă, inclusiv spații de cazare. Dacă în urmă cu 2 ani mulți spuneau pentru ce să facem cele 6 garsoniere prevăzute în mansardă, iată că, acum puteau să fie cazate 6 familii de ucraineni. Dar nu doar pentru aceștia, ci și pentru mame cu copiii abuzați, este o chestie pe care am gândit-o pe termen lung, nu am gândit-o să fie spațiu de petreceri pentru cineva anume. Eu am gândit spre o utilitate pe termen lung pentru că lucrurile mișcă și trebuie și noi să evoluăm”, a spus primarul din Poarta Albă.

Refugiaţi din Ucraina, la Poarta Albă

„Da, există și refugiați, sunt la câteva familii din localitate. Am pe cineva care pune la dispoziție un teren, pentru că sunt discuții că Guvernul va da acele containere pentru familii, ne gândim să punem acolo acele containere. Dacă nu existau aceste proiect foarte mare, cu siguranță am fi achiziționat containere și le-am fi poziționat pe acel teren pentru a caza cât mai multe persoane. Așteptăm să vedem cum se mișcă Guvernul și dacă ia aceste măsuri pentru că în Constanța sunt foarte mulți ucraineni care sunt cazați în camere de hotel, iar operatorii nu cred că-i mai primesc și în lunile de vară”, a mai spus Delicoti.

Reabilitarea şi dotarea unui parc

„Avem în plan să reabilităm și să dotăm un parc. Mai avem în comuna Galeșu în plan amenajarea unui teren sintetic, dar și un loc de joacă pentru copii. Noi avem parcuri, mai necesită și dotări noi, dar, din păcate, nu le putem face pe toate odată. Fiind comună avem un buget destul de mic și trebuie să facem partea de infrastructură pentru că acolo sunt foarte mulți bani. Avem în zona D, unde este lotizarea 9, un parc de 12.000 de metri pătrați. Din punctul acesta de vedere stăm foarte bine. Nu stăm rău la spații verzi, plus că grădinile sunt destul de mari, oamenii au copaci și stăm destul de bine”, a explicat Vasile Delicoti.

Alianţa PNL - PSD şi centrele de influenţă din PNL

„Din păcate, speranța mea după ce s-a făcut această alianță era de dorit o alianță de dreapta în continuare, se pare că nu s-a putut, la vârf a fost o fisură, se pare că USR a forțat nota. Nemulțumirea mea este că deși s-a făcut această alianță, stânga cu dreapta, nu s-au mișcat lucrurile atât de bine. Dacă este ceva în neregulă cu această alianță este viteza cu care se mișcă lucrurile în ceea ce privește demararea finanțărilor pentru proiectele locale. Cetățenii își varsă toată furia pe primar, pe consiliul local, inclusiv pe funcționari, pe care cei de sus nu o resimt, iar atunci când le spui că trebuie demarat îți spun că da, dar acel da rămâne în aer. Toate ar trebui să se miște mai repede, iar finanțările pe Anghel Saligny să înceapă cât mai repede. În echipa PNL nu există această percepție", a spus primarul.

Fiecare primar ar trebui să vină cu echipa sa, dar nu cu femeia de serviciu!

În interiorul partidului și în ședințe sau la mese când se dezbat problemele nu există acest lucru că cineva are influență într-o parte sau alta. Primarul Chițac colaborează foarte bine cu Bogdan Huțucă, la fel cum eu colaborez cu Președintele CJC, Mihai Lupu. La partid lucrurile nu sunt separate. S-au schimbat câțiva oameni, legislația este problema reală a României în ceea ce privește legislația administrației publice. Eu le-am spus de nenumărate ori că eu am deja 14 ani, am echipa mea, dar știu ce am pățit la început și știu ce înseamnă administrație. Nu-i poți să-i dai unui primar o Primărie precum Constanța, cu sute de angajați, iar el să vină doar cu câteva persoane, ce să facă, vă dați seama ce aparat are de gestionat. Normal era ca fiecare primar să vină cu propria echipă, dar nu mă refer și la femeia de serviciu și funcționarii. Primarul vine, are 4 ani la dispoziție și lucrează cu marfa clientului. Problema dacă nu vii cu echipa ta este că nu poți să faci treabă”, a spus Delicoti.

Mai multe detalii în materialul video de mai jos:

Video:

Liliana IONIŢĂ

joi, 5 mai 20221636
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Florin Piersic Jr., dezvăluire sfâșietoare: 'Între mine și tata e o ruptură!'
mai mult...Interviuri
18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...2695

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video1318
7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video3715
20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...1877

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video3126
16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video4128
14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit

Este unul dintre acei primari care, dacă nu ar fi existat, ar fi fost inventat. În ciuda contestațiilor venite din...3346

12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video3500
9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video2361
7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO

Felicia Ovanesian, city managerul municipiului Constanța, este al doilea om în Primăria Constanța, după primarul...6130

8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO11436
24 mar 00:20InterviuriGheorghe Haleț ar vrea să reînvie festivalul de muzică ușoară Mamaia! Video5084
Vremea
11.2°11.2° - 12.9° vineri, 20 mai 2022
ConstanțaUmiditate: 63%
Vânt: 4.83 m/s
Presiune: 1025 milibari

Loto
6/496113217157
5/40282520212419
joker344224173915
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 mai 00:00SportFotbal: Liverpool s-a apropiat la un punct de Manchester City, înaintea ultimei etape din Premier League

Câştigătoarea titlului de campioană a Angliei la fotbal în acest sezon va fi decisă în ultima etapă, după ce FC...89

20 mai 00:00SportFotbal: FC Barcelona nu este dispusă să plătească mai mult de 35 de milioane de euro pentru Lewandowski

Clubul FC Barcelona nu este dispus să plătească mai mult de 35 de milioane de euro pentru Robert Lewandowski,...78

20 mai 00:00SportCiclism: Eritreeanul Biniam Girmay a câştigat etapa a 10-a a Turului Italiei

Ciclistul eritreean Biniam Girmay (Intermarche - Wanty) a câştigat surprinzător, marţi, la sprint, etapa a 10-a a...79

20 mai 00:00SportTenis: Feliciano Lopez a pus capăt unei serii de 79 de turnee de Mare Şlem consecutive

Spaniolul Feliciano Lopez, unul dintre "veteranii" circuitului profesionist de tenis, a pus capăt unei serii de 79 de...86

Local
20 mai 23:15LocalUrmărire ca-n filme pe Aurel Vlaicu: Un șofer a făcut pe zmeul!

La data de 19 mai a.c., în jurul orei 00.10, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au procedat la...476

20 mai 23:15LocalBărbat din Medgidia, reținut pentru furt calificat

Urmare a cercetărilor în 3 dosare penale care vizează săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat, respectiv...343

20 mai 23:15LocalAccident rutier în zona Vivo, victima este un motociclist

483

20 mai 00:00LocalAlertă! O persoană a fost găsită moartă, la o ghenă de gunoi din Poarta 6. Video

Alertă în Poarta 6, după ce o persoană a fost găsită fără suflare la o ghenă de gunoi din apropierea pieței!...2867

20 mai 22:09LocalAccident rutier în Constanța: O motocicletă a derapat

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, joi, 19 mai, în Constanța, la intersecția...482

20 mai 23:15LocalAccident rutier în Constanța: victima, un biciclist

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină joi, 19 mai, la intersectia str. Renașterii cu...325

20 mai 23:16LocalPeste 70.000 de persoane au intrat miercuri în România

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a informat că, în cursul zilei de miercuri, la nivel naţional, prin...281

20 mai 23:16LocalRAJA a finalizat lucrările de remediere a avariei de pe conducta magistrală

Lucrările de remediere a avariei pe conducta magistrală de apă, cu diametrul de 800 mm, din incinta Sursei Cișmea 1C...332

20 mai 23:17LocalConcursul de rachetomodele şi aeromodele „Hermann Oberth”, în perioada 20 – 21 mai, la Tuzla

379

Politică
20 mai 00:00PoliticăPremierul portughez: Rusia să nu aibă nicio îndoială privind determinarea aliaţilor de a apăra teritoriul NATO

Premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa, a declarat, joi, că războiul din Ucraina, provocat de Rusia, a generat...88

20 mai 00:00PoliticăIohannis: Realitatea actuală ne determină să consolidăm apărarea NATO în regiunea Mării Negre

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că realitatea actuală, determinată de războiul Rusiei împotriva...86

20 mai 00:00PoliticăCiucă: Prezenţa soldaţilor portughezi în România - demonstraţia vie că NATO este alături de toate statele membre

86

20 mai 22:45PoliticăGuvernul vrea TVA diferenţiat pentru diverse produse

Guvernul pregăteşte noi măsuri fiscale. Potrivit unor surse, Executivul ia în calcul recalcularea taxelor şi...301

20 mai 22:45PoliticăAcordul între România şi Portugalia privind cooperarea în domeniul apărării, semnat

Miniştrii Apărării român şi portughez, Vasile Dîncu şi Helena Carreiras, au semnat, joi, la Bucureşti, Acordul...282

20 mai 22:45PoliticăVirgil Popescu, gaură de 50 milioane de euro în bugetul Ministerului Energiei

444

Interviuri
16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

De când a ajuns la Guvernare, PSD a reușit să inițieze mai multe proiecte de legi, unele dintre ele fiind și...4128

14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit

Este unul dintre acei primari care, dacă nu ar fi existat, ar fi fost inventat. În ciuda contestațiilor venite din...3346

12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video

3500

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...1637

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...1877

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3126

9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video

Centrele pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt...2361

7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO

Felicia Ovanesian, city managerul municipiului Constanța, este al doilea om în Primăria Constanța, după primarul...6130

8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO

11436

Monden
20 mai 00:00MondenŞuie Paparude, Paraziţii, Vama, Damian Drăghici, Taraf de Caliu vor cânta la prima ediție a festivalului MIEZ

Prima ediţie a Festivalului Miez se desfăşoară în perioada 20 - 22 mai, în Bucureşti, pe malul lacului...96

20 mai 00:00MondenAmber Heard se apără în faţa avocaţilor: 'Nu l-am agresat niciodată pe Johnny Depp!'

Amber Heard a respins ferm, marţi, acuzaţiile avocaţilor lui Johnny Depp care o acuză că a fost violentă,...84

20 mai 00:00MondenDiana Ross, cap de afiş la concertul dedicat reginei Elisabeta a II-a

87

20 mai 00:00MondenCum și-a propus Sânziana Buruiană să intre în Cartea Recordurilor? Multe femei consideră gestul bizar

Sânziana Buruiană își dorește cu ardoare să intre în Cartea Recordurilor, cu ajutorul unui obicei neașteptat!...91

20 mai 00:00MondenJohnny Depp este într-o relație cu avocata sa, Camille Vasquez?

Procesul dintre Johnny Depp și Amber Heard se desfășoară deja de mai bine de o lună, iar declarațiile actorilor...89

20 mai 00:00MondenCe bine arată fiul lui Cristiano Ronaldo! Cei doi au abdomenul identic

Ronaldo și-a încântat fanii, dar mai ales fanele, cu o fotografie într-un slip de modă veche. De această dată,...90

20 mai 00:00MondenCharlie Watts, bateristul The Rolling Stones, ar fi lăsat familiei 30 milioane de lire sterline

Charlie Watts, bateristul The Rolling Stones, ar fi lăsat soției și fiicei sale o avere de 30 milioane de lire...90

20 mai 00:00MondenKenneth Branagh îl va interpreta pe Boris Johnson în serialul 'This England'

Actorul şi regizorul nord-irlandez Kenneth Branagh îl va interpreta pe prim-ministrul britanic, Boris Johnson, în...84

20 mai 00:00MondenFestivalul de la Cannes a debutat cu vedete elegante, un film cu zombi şi puţine măşti sanitare

86

Mapamond
20 mai 00:00MapamondCoronavirus: 'Zero Covid' în Shanghai, dar măsurile de carantinare continuă

''Zero Covid'': Autorităţile din Shanghai au anunţat marţi că s-a încheiat epidemia de coronavirus (cu excepţia...97

20 mai 00:00MapamondCâteva sute de persoane au manifestat la Londra împotriva extrădării lui Julian Assange în SUA

Între 200 şi 300 de persoane au manifestat marţi la Londra pentru a cere guvernului britanic să refuze să-l...82

20 mai 00:00MapamondCoronavirus: Numărul cazurilor de COVID-19, în creştere în Americi

90

20 mai 00:03MapamondAmbasada Rusiei la București îi ia peste picior pe cei care vorbesc de boala lui Putin

Ambasada Rusiei la Bucureşti cataloghează drept „speculaţii” informaţiile privind starea de sănătate precară...318

20 mai 00:00MapamondRusia anunţă introducerea unei arme noi cu laser în dotarea forţelor sale armate

Rusia susţine că este aproape de a introduce în dotarea armatei sale un laser de mare putere pentru a doborî drone...87

20 mai 00:00MapamondTunel de jumătate de kilometru al traficanţilor de droguri descoperit sub frontiera americano-mexicană

Un tunel lung de 530 de metri care lega oraşul american San Diego, din California, de oraşul mexican Tijuana a fost...83

20 mai 00:00MapamondCoronavirus - Grecia: Măştile de protecţie nu vor mai fi obligatorii în avioane şi spaţii publice închise

Grecia a anunţat miercuri că de la 1 iunie măştile de protecţie în avioane şi în spaţii publice închise nu vor...91

20 mai 00:04MapamondProcuratura italiană: Berlusconi avea 'sclave sexuale' și era supranumit 'sultanul'

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi, 85 de ani, avea "sclave sexuale" la petrecerile pe care le organiza în...631

20 mai 00:04MapamondTurcia a blocat negocierile de aderare la NATO ale Finlandei şi Suediei

444

Sănătate
20 mai 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: 117 persoane cu COVID-19, la terapie intensivă

Ministerul Sănătăţii a informat că în unităţile sanitare de profil sunt internate 760 de persoane cu COVID-19,...90

20 mai 00:00SănătateIntervenţie dificilă de excizie a unei tumori de 12 kilograme, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mureș

O echipă de medici chirurgi din cadrul Secţiei Clinice Chirurgie I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU)...84

20 mai 00:00SănătateGuvernul a aprobat un proiect privind metodologia de raportare în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări

89

20 mai 00:00SănătateCum îți poate salva viața monitorizarea tensiunii arteriale

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial, dar și în România, iar...94

20 mai 00:00SănătateBoala înfiorătoare care începe să îngrozească Europa: Zeci de cazuri de variola maimuței

După Marea Britanie, Spania şi Portugalia au anunţat la rândul lor, miercuri, că au identificat aproximativ...88

20 mai 00:00SănătateOamenii de știință dezvoltă un instrument pentru a identifica pacienții cu cel mai mare risc de deces COVID

Oamenii de știință dezvoltă un instrument pentru a identifica pacienții cu cel mai mare risc de deces COVID. Pe...81

20 mai 22:46SănătateAmenzi pentru medicii care nu declară cazurile de boli transmisibile

Guvernul României a aprobat miercuri o hotărâre care vizează conținutul și metodologia de colectare și raportare...400

20 mai 22:46SănătateAnularea certificatului digital COVID-19 la nivelul UE, dezbătută

18 europarlamentari, printre care și medicul român Tudor Ciuhodaru, au înaintat Parlamentului European o propunere de...450

20 mai 22:47SănătateRevoltă în sănătate împotriva DSU, condus de Raed Arafat

570

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT