REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

DELICOTI, PRIMARUL din POARTA ALBĂ: Contracandidații mă fac HOŢ, dar NIMENI NU îmi spune ce am FURAT! VIDEO

DELICOTI, PRIMARUL din POARTA ALBĂ: Contracandidații mă fac HOŢ, dar NIMENI NU îmi spune ce am FURAT! VIDEO

Replica API 28 august 2020 | 00:54 3361

Vasile Delicoti, primarul comunei Poarta Albă, candidează pentru încă un mandat în fruntea administrației locale, din partea Partidului Național Liberal. Acesta spune că de fiecare dată s-a bucurat de un sprijin însemnat al cetățenilor și că a reușit pe parcursul celor trei mandate să realizeze numeroase proiecte de utilitate publică. Au existat și proiecte care încă nu s-au transpus în realitate, deși oamenii le așteaptă de o bună bucată de vreme, așa cum este cazul rețelei de gaze.

„Timp de trei mandate, oamenii mi-au acordat încrederea”

În cadrul unui interviu acordat cotidianului Replica, Vasile Delicoti a vorbit atât despre proiectele pe care le-a dus la capăt, dar și despre rețeaua de gaze care încă nu a fost adusă la Poarta Albă.

„Timp de trei mandate, oamenii mi-au acordat încrederea și am câștigat cu procente mari. Oamenii au fost alături de mine și eu trebuie să întorc această încredere a cetățenilor. Am făcut până acum foarte multe proiecte, cu fonduri europene. Nu am reușit să termin tot, așa cum mi-aș fi dorit. Practic, am reușit să fac proiectele, să iau finanțările, în afară de un singur proiect, cel cu gazele. În 2012 am avut neșansa să pierdem finanțarea pe care o obținusem prin Congaz, firma de stat la momentul respectiv, pe un studiu de fezabilitate comun Valu lui Traian, Murfatlar, Poarta Albă. A fost pierdut din cauză că Murfatlar nu a continuat acest proiect. Nemaiajungând gazele la Murfatlar, automat nu au ajuns nici la Poarta Albă și s-au oprit la Valu lui Traian.”, a explicat Vasile Delicoti, primarul comunei Poarta Albă.

Ce se întâmplă cu gazele?

Ulterior, administrația locală a făcut un studiu de fezabilitate împreună cu localitatea Castelu, și s-a obținut avizul Transgaz pentru racordarea la stația din Medgidia. Din păcate, din cauza deficitului excesiv al României în 2019, Banca Mondială nu a mai finanțat împrumutul pentru realizarea acestui proiect. În acest moment, Poarta Albă beneficiază de avizul Transgaz și are șanse mari pentru a fi aleasă în cadrul proiectului Green Deal, finanțare pentru rețele de gaz inteligent. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, există o altă posibilitate, ca localitatea să fie legată de rețeaua de tranzit dintre Ucraina și Bulgaria, printr-o directivă europeană nou implementată.

Continuă asfaltările în localitate

Un alt aspect important este reprezentat de asfaltarea în comună. În localitate au fost dezvoltate patru proiecte de asfaltare. Unul a fost finalizat, iar alte două proiecte sunt pe final de implementare. Cel de-al patrulea contract va începe în toamnă.

„Trei contracte au fost câștigate de aceeași firmă, una mare, dar care are și foarte multe contracte și nu face față. De câte ori am discutat, problema semnalată de firmă este aceea a lipsei de forță de muncă calificată. Firma a investit foarte mult în utilaje, dar nu are cine să exploateze aceste utilaje. Este o problemă din ce în ce mai acută în a găsi forță de muncă calificată. Noi am stricat tot ce înseamnă străzi prin introducerea rețelei de canalizare și racordul gospodăriilor. Am reușit să reabilităm o parte dintre ele, nu în totalitate, și sper ca în luna octombrie, după ce se va finaliza asfaltarea în cartierul Via, firma să mute echipa de acolo și să finalizăm restul de 15 kilometri pe care îi mai avem de asfaltat.”, a mai explicat Delicoti.

Detalii despre alte proiecte importante care se vor desfășura în localitate, veți putea afla urmărind prima parte a interviului.

Video 1:

„Din partea mea, va fi o campanie normală”

Cea de-a doua parte a interviului s-a axat mai mult spre partea politică, luând în considerare că alegerile locale se apropie cu pași mari. Vasile Delicoti a fost întrebat despre ce schimbări ar putea aduce contextul pandemic în privința alegerilor.

„În mediul rural nu sunt mari schimbări, se desfășoară în mare parte în aceleași condiții. Oricum nu se mai puteau face adunări publice nici înainte de pandemie, lansări cu sute sau mii de oameni, ori spectacole. În 2016 a fost schimbată legislația și s-au interzis campaniile pompoase pe care le știm cu toții. A rămas campania din poartă în poartă, discuțiile directe cu oamenii. Nu poți să interzici interacționarea oamenilor într-o comunitate restrânsă, indiferent că este pandemie sau nu. Din partea mea va fi o campanie normală, axată pe proiecte. Am în plan inclusiv reabilitarea Colegiului Agricol, o clădire imensă de 6.000 mp, cu arhitectură deosebită. Am reușit să păstrăm arhitectura și se investește un milion de euro în această lucrare. A fost și este o clădire emblematică pentru localitate.”, a declarat primarul din Poarta Albă.

„Contracandidații mă fac hoț, dar nimeni nu îmi spune ce am furat”

Cu realizarea acestei investiții, primarul speră că va ridica și nivelul de educație din localitate, pentru a ajunge la promovabilitate de peste 60%. În discuția a fost adusă și modul în care se desfășoară campania în localitate.

„Din păcate, campania este mai urâtă din partea contracandidaților. Sunt cinci contracandidați care merg exclusiv pe denigrare, pe faptul că am furat. Este ușor să spui de o femeie frumoasă că este într-un anumit fel și despre un om care are 5 lei în plus în buzunar față de altul, să-l faci hoț. Nimeni nu spune ce am furat, că și eu sunt curios. Mai spun de mine că sunt dictator, dar sunt alți cinci candidați în cursă și știm o localitate din județ unde există un singur candidat de două mandate. Am purtat discuții cu contracandidații și față în față, dar în acel moment au o atitudine umilă, sunt de acord cu mine și îmi spun că se văd schimbările din localitate. Doar că, atunci când sunt în spatele calculatorului, contracandidații devin foarte violenți și războinici. Las la aprecierea cetățenilor din localitate să voteze persoana care merită să fie primar.”, a mai adăugat Delicoti.

În cadrul celei de-a doua părți a interviului veți putea afla și care este motivul pentru care majoritatea proiectelor sunt îndeplinite la finalul mandatului de primar, indiferent de ce localitate vorbim, dar și de ce proiectele au o perioadă mai lungă de implementare în prezent, față de anii trecuți.

Video 2:

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102