REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Delicoti se gândeşte dacă mai vrea un mandat. „Ce să le spun oamenilor? Poveşti? Am şi eu obraz!”

Delicoti se gândeşte dacă mai vrea un mandat. „Ce să le spun oamenilor? Poveşti? Am şi eu obraz!”

Replica API 6 august 2015 | 23:35 134

Fără finanţări

Fără finanţări

Vasile Delicoti

Partidele se întreţin în prezent în calcule şi nominalizări de persoane pentru administraţiile locale. Şi în localităţile mai mici sunt bătăi de cap, poate mult mai mari decât în oraşe. La Poarta Albă, primarul Vasile Delicoti, în momentul de faţă aflat în exercitarea celui de-al treilea mandat, stă pe gânduri: să mai candideze sau nu?

Banii nu vin nici măcar cu „ţârâita”. Nu vin deloc. Delicoti susţine că de un an şi jumătate are parte numai de promisiuni, iar proiectele bat pasul pe loc. Fără finanţare, primarul susţine că nu poate avea teme de campanie. „Chiar nu m-am gândit... nu ştiu... Nu ştiu dacă mai merită! Nu merită din cauza finanţării şi a lipsei programelor prin care să faci ceva, că te judecă lumea. Deocamdată nu sunt decis, nu îmi convine deloc ce se întâmplă pe plan naţional. Habar nu am dacă o să mai am chef să mai... lupt cu ce? Mă duc la primărie ca să stau acolo de paznic? (...) Nimic pe naţional, nu există finanţări. Abia cică de acum, după un an jumate. E posibil să deschidă şi atunci să am proiecte în implementare, să mă ocup de ele şi să candidez. Dar dacă ei nu deschid, ce să fac? Mă duc la oameni să le zic ce? Poveşti? Că poate, că o să... nu merită. Am obrazul meu, mă ştiu oamenii, mă fac de ruşine, nu pot să îi mint. Probabil o să vină cineva şi o să mintă frumos că o să facă câte-n lună şi în stele şi aia e. Când am candidat, în 2008, am scris o listă, ce-am spus aia am făcut. (...) Nu ai nici o perspectivă, din păcate. Facem ce? Spune-mi ce! Ne spun că începe sesiunea (de finanţare - n.r.) mâine, că începe peste trei ani... poveşti... Te duci la oameni cu poveşti după ce ai crescut cu ei? Când nu ai nimic concret ce să le spui? Spune-le... ce? Poate s-o schimba ceva, nu ştiu, poate s-o gândi şi Bucureşti să facă ceva şi atunci discutăm concret: da, dom-le, fac un plan pe următorul mandat, ştiu că am posibilitatea să finanţez 2-3 proiecte, alea sunt, mă ţin de ele, e altceva. (...) Din bugetul local să tund iarba şi să dau cu var? Nu sunt supărat, dar nu am ce să le spun oamenilor. Mi-e ruşine. Ce să le spun? Să le povestesc ce? Că o să fac marea cu sarea, cum au venit de fiecare dată contracandidaţii...”, a spus Delicoti, pentru „Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218