rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

DELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost în studioul Replica, luni, 22 noiembrie. În cadrul interviului au fost abordate mai multe subiecte. După ce primarul a vorbit despre proiecte și despre referendumul ce ar putea fi organizat în vara anului 2022 (fiind vorba de transformarea comunei în oraș), a explicat care este poziția sa vizavi de alianța PNL cu PSD, precizând că și-ar dori să nu se ajungă aici. Un subiect atins a fost și cel legat de pandemie, de vaccinare și de tot ce înseamnă această campanie bazată pe terorii ale conspirației.

Retrospectiva mandatului 2021

”Anul 2021 a fost un an bun pentru comuna Poarta Albă. Este anul în care am finalizat trei lucrări importante, două de apă și canalizare și reabilitarea Colegiului Agricol. Mai avem 500-600 de metri de trotuare de realizat și finalizăm și acest proiect, plus parcările din dreptul stațiilor de transport în comun. Chiar astăzi (n.r. luni, 22 noiembrie) am avut ședința cu constructorul care are de un an și jumătate proiectul de asfaltare a tuturor străzilor din localitate. Din cauza pandemiei, a blocajelor, a lipsei de forță de muncă, lucrările au fost întârziate, dar începând de astăzi deja se face organizarea de șantier și demarăm lucrările de asfaltare în localitate. Asfaltul se va pune din primăvară, când se va putea asfalta. Până atunci vom lucra, fără probleme, la terasament pentru a avea cât mai mult front pregătit pentru primăvară”, a spus Delicoti.

Alte noi proiecte

”Avem și alte proiecte, noi. În cartierul Via avem un proiect foarte important, reabilitarea și extinderea Căminului Cultural din Cartier care este deja finanțat. A fost emis ordinul de ministru, de finanțare și acum este la compartimentul de achiziții al CNI, pentru a se ridica pe SICAP și să se treacă la licitație pentru execuție. Sperăm ca în primăvară să avem deja contractul semnat cu un constructor serios. Vrem ca lucrările să se desfășoare într-un termen cât mai scurt iar lucrările să fie de calitate. Licitația se face de către CNI dar beneficiarul suntem noi, cetățenii din Poarta Albă”, a adăugat primarul.

Iluminat festiv și pachete pentru copiii și vârstnicii din localitate

”Ca în fiecare an, vom avea iluminatul festiv, dar nu vom exagera pentru că sunt alte priorități, avem de închis aceste lucrări care trebuiesc achitate. Sunt trei proiecte care au ajuns la final, iar acum mai avem ultima factură de plată. Procedurile sunt stricte și clare, întâi plătești și apoi rambursezi. Nu vom face risipă de bani, dar vom încerca să ne îndeplinim obligațiile față de autoritatea contractoare, AFIR. Copiii și bătrânii, și în acest an, ca în fiecare an, vor primi pachete. Este un gest față de cetăţenii din localitate pe care îl consider necesar. Este un mic favor pe care îl întorci, pentru că și ei contribuie la bugetul local. Acesta este singurul lucru care poate fi făcut în baza legii. Consiliul Local a fost tot timpul de acord, iar lucrurile funcționează. Ne dorim să dezvoltăm localitatea și, într-un viitor apropiat, dacă se menține aceeași linie de finanțare pe viitor pentru societățile din mediul urban, cu prioritate și sume mai mari, cetățenii să înțeleagă că nu vor avea taxe mai mari și să trecem la etapa următoare și să facem un referendum pentru a trece la statutul de oraș. Astfel, Primăria ar putea accesa fonduri mult mai mari și cetățenii care își doresc să înființeze firme, sau cei care deja au firme să poată accesa fonduri europene mult mai consistente”, a spus Vasile Delicoti, primarul din Poarta Albă.

Referendum, cel mai probabil, în 2022

”După vara anului 2022 ar putea avea loc. Va trebui să treacă această pandemie, astfel încât să interacționăm cu oamenii. Este nevoie de o dezbatere, de o discuție de la om, la om. Nimeni nu este pregătit pentru aceste schimbări rapide a felului în care se manifestă virusul. Sistemul de sănătate a fost depășit și avem o mare problemă cu tot ce înseamnă sistem de sănătate. Avem spitale de 50 de ani care nu mai sunt proprii pentru astfel de activitate. Chiar de curând am auzit de un caz, o persoană a fost internată cu covid, s-a vindecat și mai apoi a murit acasă din cauza unei bacterii spitalicești. Situația e generală. Spitalele sunt foarte vechi și oricât ai încerca să igienizezi, bacteriile nu dispar. Orice pacient e predispus să ajungă cu astfel de bacterii acasă și să se ajungă la tragedii”, potrivit lui Delicoti.

”Teoria conspirației a funcționat tot timpul”

”În România, teoria conspirației a funcționat tot timpul. Este foarte ușor, din păcate, să faci acest lucru. Este și o greșeală din partea autorităților pentru că s-a pus o presiune pe vaccinare, iar românul reacționează invers. Are psihologia inversă. Cu cât îi spui mai mult să se vaccineze, cu atât se va vaccina mai puțin. Ar fi trebuit să fie explicat mult mai simplu. Ai două variante, vaccinul sau Terapie intensivă și, posibil, deces. Fiecare să aleagă ce e mai bine pentru dumnealui. Noi suntem destul de reticenți. Nu mai merge pe impunere sau pe ordin, în România. Trebuie o abordare mult mai relaxată. Trebuie să iasă specialiștii să explice că unii oameni au și alte boli cronice și să nu se mai vorbească cum că „omul acela nu a murit de covid dar este trecut la covid”. Covidul amplifică bolile cronice și atacă organismul în punctul slab. Dacă nu ar fi fost covidul, omul respectiv ar mai fi trăit 2-5 ani, în funcție de stadiul fiecăruia. Medicii nu se vaccinează. E o greșeală. Cei care nu se vaccinează nu spun de ce nu se vaccinează. Sunt mulți oameni care au recomandări de la medici să se vaccineze sau nu. Sunt foarte multe persoane care blamează vaccinarea dar ei sunt vaccinați și protejați. Această nișă este exploatată strict în scop electoral. Eu cred că ar trebui să fie scuturați și luați la întrebări. Indirect, sunt complici la moartea oamenilor”, este de părere primarul din Poarta Albă.

”Nu este de dorit o alianță cu PSD. Sper să se găsească o alternativă”

”PNL nu ar fi trebuit să ajungă în această situație. Neînțelegerile interne au dus la această situație. Alegerile interne nu s-au desfășurat în condiții normale și s-au ascuțit prea mult cuțitele. Candidaturile celor doi au fost luate prea pe persoană fizică. După alegeri nu s-a mai putut lega și închega partidul. A fost o gafă. S-au început discuțiile mult prea devreme, campania electorală internă foarte lungă a erodat PNL-ul. USR-ul a profitat și a ieșit de la guvernare pentru că așa a considerat că își poate menține electoratul aproape. Ei oricum s-au comportat ca opoziție și cât au fost la guvernare. PSD este un partid mare care ştie mereu să profite de conjunctura de pe scena politică. Nu este de dorit o alianță cu PSD. Sper să se găsească o alternativă. PSD impune foarte multe condiții și nu pentru cetățeni. PSD a favorizat primarii, a mărit salariile care erau foarte mici, dar noi ne ducem pe funcția de primar voluntar, fără obligații. Majoritatea au afaceri. Salariul este în regulă să fie cât mai decent, dar nu prioritar. Primarul este ales pentru că vrea să facă ceva pentru comunitate, în primul rând, nu pentru salariu. Programul de guvernare al PNL a adus plus valoare și asta vrea să facă în continuare și anume: investiții în infrastructură, mediu, în mediul de afaceri”, a declarat Vasile Delicoti.

Părerea primarului despre municipiul Constanța

”Este clar că lumea este nemulțumită pentru că s-au început foarte multe lucrări. Sunt investiții RAJA, cu termene, și de aceea au început peste tot. 2023 este aproape și aceste lucrări ar trebui să fie terminate. Acestea creează un disconfort foarte mare cetățenilor. Eu am trecut prin așa ceva. Singurul lucru imputabil autorităților este ritmul lucrărilor. Societatea care execută o lucrare în România, firmele care lucrează nu sunt atât de bine organizate și dotate. Treci pe acolo și vezi un utilaj care stă degeaba de 3 zile în mijlocul drumului. Eu nu aș fi făcut așa ceva (regulamentul de acces în zona Peninsulară – n.r.). Aș fi gândit cu totul și cu totul altfel. Mă gândesc că au argumente foarte bune. Și în străinătate sunt zone pietonale, dar pentru anumite persoane, pentru aprovizionare sunt acei stâlpișori care intră în pământ și ies după aceea. Trebuie să renovezi, să construiești, să dezvolți acea zona, chiar dacă este veche. Aș fi gândit altfel un astfel de regulament. În momentul în care un primar face ceva își asumă. Fiecare își face strategia proprie. Ce se întâmplă în Constanța trebuie foarte bine explicat. Sunt lucruri foarte bune care vor avea efecte în timp. Comunicarea este foarte importantă. Sfatul meu pentru Primăria Constanța este să comunice, și nu prin comunicate, pe stradă. Din discuția directă cu oamenii îți iei lucrurile cele mai bune. Un om care nu are o funcție îți poate da niște direcții foarte bune. Comunicarea cu omul contează, știți cum este în România, mesagerii trunchiază adevărul iar șeful este mințit”, a mai spus Delicoti.

Mai multe detalii despre subiectele abordate în cadrul interviului puteți urmări în materialul video de mai jos.

Liliana IONIȚĂ

marţi, 23 noiembrie 20213204
GANDUL.RO
Gest rușinos într-o cabină de probă din Costinești! Imagini surprinse de camerele de supraveghere!
mai mult...Interviuri
10 aug 00:03InterviuriViceprimarul Ionuț Rusu: Vor fi agenți sub acoperire în taxiuri și licențele vor fi retrase! Video

Viceprimarul Constanţei, Ionuţ Rusu, a fost în studioul Replica, marţi, 9 august, pentru a discuta despre despre...3569

3 aug 00:23InterviuriCristina Dumitrache, deputat PSD: Terapia cu canabis este folosită în depresie, anxietăți, Parkinson! Video1762
28 iul 13:51InterviuriMircea Dobre, mesaj către Stroe: Dacă ești prea în vârstă și nu mai ai nervi de oțel, ieși la pensie și lasă-i pe alții. Video2829
23 iul 00:05InterviuriViceprimarul Constanței: Turiștii nu mai vin în Mamaia că, în afară de plajă, nu mai au ce să facă!

Viceprimarul Florin Cocargeanu (USR) a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri, 22 iulie, unde a vorbit...2957

20 iul 00:07InterviuriPrefectul Silviu Coșa: Pandemic vorbind, suntem în valul 6 de Covid! Video1401
1 iul 00:10InterviuriZoom Beach a dat startul distracției: sporturi nautice, filme în aer liber și mega petreceri. Video4450
23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...3607

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video2870
20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video5026
24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...5393

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video4197
19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO8491
Vremea
27.6°26.9° - 27.6° marţi, 16 august 2022
ConstanțaUmiditate: 52%
Vânt: 7.03 m/s
Presiune: 1008 milibari

Loto
6/4920425232634
5/4030354174032
joker91411332
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 aug 00:00SportTenis de masă: Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs, medaliaţi cu argint în proba de dublu mixt la Europene

Perechea română Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs a obţinut medaliile de argint în proba de dublu mixt a Campionatelor...189

16 aug 00:00SportTenis: Simona Halep a urcat pe locul 6 în clasamentul WTA

Românca Simona Halep a urcat nouă locuri faţă de săptămâna trecută şi se află pe poziţia a şasea a...237

16 aug 00:00SportFotbal: Real Madrid a smuls victoria cu nou promovata Almeria, în prima etapă din campionatul Spaniei

Real Madrid, campioana en titre a Spaniei, a smuls victoria cu 2-1 pe terenul nou promovatei Almeria, duminică în...192

16 aug 00:00SportÎnot: Ungurul Kristof Milak, aur la 100 m fluture la Europenele de la Roma

Ungurul Kristof Milak a câştigat duminică medalia de aur în proba de 100 m fluture la Campionatele Europene de...190

Local
16 aug 23:41LocalRazii în Mangalia! A plouat cu amenzi

La data de 14 august a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia, Biroului de Poliție Vama Veche - 2...403

16 aug 23:41LocalAccident între Negru Vodă și Darabani, a fost implicată și o căruță

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină luni, 15 august, între localitățile Negru Vodă...516

16 aug 23:41LocalVasile Dîncu, Ministrul Apărării, mesaj de Ziua Marinei

324

16 aug 23:40LocalFocurile de artificii de Ziua Marinei, reprogramate, din cauza condiţiilor meteo

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, focurile de artificii din cadrul evenimentelor de Ziua Marinei de la...764

16 aug 23:43LocalPompierii, intervenție pentru degajarea unui copac căzut pe strada Decebal

În cursul zilei de luni, 15 august a.c., din cauza ploilor torenţiale de la Constanţa, creanga unui copac a căzut pe...413

16 aug 23:40LocalAcțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea furturilor din autoturisme

În perioada 12-14 august a.c., polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia, împreună cu jandarmi din cadrul...304

16 aug 23:41LocalAutoritatea Navală Română, mesaj cu ocazia Zilei Marinei Române

Autoritatea Navală Română (ANR) a transmis în cursul zilei de luni, 15 august a.c., un comunicat de presă cu ocazia...364

16 aug 23:42LocalJale pe litoral! Șoferi beți și drogați la volan circulau dezlegați

În perioada 12-15 august a.c., polițiștii din Constanța, sprijiniți de polițiști rutieri ai Direcției Rutiere...642

16 aug 23:43LocalIohannis, la braț cu Ciucă și Gorghiu, pe bricul Mircea! Video

513

Politică
16 aug 00:00PoliticăDeputat PSD: 'Astăzi, reușim să umilim Biserica Ortodoxă!'

Deputatul PSD Laurenţiu-Viorel Gîdei, fost primar al orașului Târgu Bujor din județul Galați, a declarat, într-o...328

16 aug 00:00PoliticăCiolacu: Felicit toţi marinarii care au onorat până la capăt demnitatea uniformei şi a steagului tricolor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, îi felicită, de Ziua Marinei, pentru "profesionalism şi...166

16 aug 23:58PoliticăClotilde Armand, acuzații grave la adresa unui ministru: depun plângere penală împotriva lui

464

16 aug 00:00PoliticăOrban acuză partidele de la putere că 'au generat noi cheltuieli'

Dacă ne uităm pe execuția bugetară pe primele șase luni, cheltuielile cu bunuri și servicii au crescut cu 37%,...172

16 aug 00:00PoliticăGuvernul a majorat prognoza de creștere a inflației, salariul minim scade

Guvernul a îmbunătăţit prognoza de creştere economică din acest an de la 2,9% la 3,5%, dar a majorat rata...215

16 aug 00:00PoliticăLider central PNL îl critică pe un ministru UDMR: 'Probabil va intra într-o discuție despre remaniere'

Vicepreședintele PNL Virgil Guran a declarat luni, la Antena 3, că nu este normală absența ministrului Sportului,...175

16 aug 23:59PoliticăKlaus Iohannis, în Portul Militar Constanța: ,,La mulți ani, dragi marinari!” Video

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent și în acest an la manifestările de la Constanța, cu ocazia...434

16 aug 23:59PoliticăPrima întâlnire dintre Klaus Iohannis și Kelemen Hunor, după declarațiile scandaloase ale lui Viktor Orban

Ziua Marinei va fi sărbătorită în acest an atât în portul militar, unde va avea loc ceremonia oficială, dar şi...399

16 aug 00:07PoliticăCîmpeanu: "Pentru orice cadru didactic, salariul trebuie să fie cel puţin egal cu salariul mediu"

643

Interviuri
23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...3607

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video

Eugen Teodorovici a vorbit, în partea a doua a interviului acordat ziarului Replica, despre liberalizarea pieței...2870

20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video

5026

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...5393

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...4197

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

8491

Monden
16 aug 00:00MondenActriţa Maia Morgenstern, la 20 de ani după 'The Passion of the Christ': 'Rămâne bucuria de a fi fost aleasă'

Actriţa Maia Morgenstern, cunoscută la nivel mondial ca fiind interpreta Fecioarei Maria în filmul "Patimile lui...181

16 aug 00:00MondenO actriţă din Beverly Hills 90210 s-a stins la numai 64 de ani

Actriţa americană Denise Dowse, cunoscută pentru rolurile sale din serialele „Beverly Hills 90210” şi mai recent...205

16 aug 00:00MondenPrinţul Harry şi soţia sa, Meghan, vor merge într-un turneu de caritate în Marea Britanie şi Germania

164

16 aug 00:00MondenVictor Slav, urmărit de ghinion. A fost dat în judecată de Robert Negoiță, primarul Sectorului 3

Victor Slav este urmărit de ghinion! Fostul soț al Biancăi Drăgușanu nu are deloc noroc în afaceri! Se pare că a...203

16 aug 00:00MondenActorul Paul Ipate, hărțuit și jignit online. Jojo, reacție de milioane!

Actorii nu se simt prea confortabil atunci când sunt luați în colimator de hărțuitori care nu fac altceva decât...431

16 aug 00:00MondenFostul soţ al lui Britney Spears, condamnat după ce a apărut neinvitat la nunta starului pop

Jason Alexander, 40 de ani, care a fost căsătorit pentru scurt timp cu Britney Spears, a fost condamnat pentru...179

16 aug 00:00MondenBernard-Henri Lévy: Salman Rushdie ar trebui să primească Premiul Nobel pentru Literatură

Scriitorul Salman Rushdie, spitalizat în stare gravă după ce a fost înjunghiat în Statele Unite, ar trebui să...155

16 aug 00:00MondenNouăzeci şi şapte de filme bulgare, accesibile prin European Film Gateway

Arhiva Naţională Bulgară de Film (BNFA) şi-a extins prezenţa pe portalul online European Film Gateway cu încă 54...156

16 aug 00:08MondenVestea că Florin Salam trăieşte sărbătorită cu artificii în cluburile de fiţe

1587

Mapamond
16 aug 00:00MapamondPeste 20.000 migranţi au traversat ilegal Canalul Mânecii către Regatul Unit în acest an

Numărul migranţilor care au traversat ilegal Canalul Mânecii spre Anglia de la începutul anului a depăşit 20.000,...149

16 aug 00:09MapamondRusia anunţă că va facilita accesul experţilor AIEA la centrala nucleară ucraineană Zaporojie

Rusia va face ''tot ce este necesar'' pentru a le permite experţilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică...224

16 aug 18:09MapamondElveția resimte puternic criza energetică: măsură prin care se aliniază Uniunii Europene

253

16 aug 18:19MapamondBulgaria: 12 pasageri internaţi după un accident în care a fost implicat un autocar

Un autocar din Serbia a fost implicat duminică seara într-un accident în Bulgaria în care au fost răniţi copii şi...169

16 aug 00:00MapamondArmenia: Bilanţul exploziei de la Erevan a urcat la cinci morţi

Bilanţul exploziei de origine nedeterminată produsă duminică într-o zonă comercială din capitala Armeniei,...158

16 aug 00:00MapamondAtacul soldat cu 11 morţi în Muntenegru ar fi fost comis din cauza unei dispute legate de chirie

O dispută legată de chirie ar fi fost motivul pentru care un bărbat în vârstă de 34 de ani a ucis vineri după...196

16 aug 18:10MapamondVal de alerte cu bombă la Chișinău - Aeroportul și alte 9 locații au fost evacuate

Oamenii legii din republica Moldovaau fost puși pe jar după ce o persoană necunoscută a anunțat că în sediul...223

16 aug 18:10Mapamond42 de state, inclusiv România, cer Rusiei să îşi retragă imediat trupele de la centrala nucleară Zaporojie

Patruzeci şi două de ţări, inclusiv România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca Rusia să îşi retragă...352

16 aug 18:10MapamondIncendiu într-o biserică creștină din Egipt

337

Sănătate
16 aug 00:00SănătateBeneficiul antidepresivelor ar putea fi pus sub semnul întrebării

Beneficiul antidepresivelor ar putea fi pus sub semnul întrebării întrucât depresia nu este legată de un...166

16 aug 16:59SănătateAlarmant: Poliomielita se răspândește discret pe întreaga planetă

Virusul poliomielitei a fost găsit în apele reziduale din New York, un alt semn că boala, care nu a mai fost...173

16 aug 00:00SănătateProcedura necesară pentru hemodializă

141

16 aug 17:57SănătateCum poți dezvolta cancer pulmonar fără să fumezi. „Ucigașul tăcut” din casa ta

Printre cele mai comune cauze de cancer pulmonar se află, după fumat, încă un element prezent în casele multora...295

16 aug 00:00SănătateCum afli dacă ai polipi pe colon și în ce situații se pot transforma în cancer

Polipii pe colon duc la cancer? Polipii colonici reprezintă formaţiuni tumorale benigne sub forma unor excrescenţe de...251

16 aug 00:00SănătateEMA anunță că Pfizer BioNTech va produce un vaccin împotriva tulpinilor Omicron

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) ar putea să aprobe în această toamnă un vaccin împotriva covid-19 al...159

16 aug 00:00SănătateIodul lui Rafila, mai apreciat în Moldova decât în România

Șeful Directiei generale asistență medicală și socială din Primăria Chișinău, Boris Gîlca, a declarat pentru...153

16 aug 16:54SănătateMinisterul Sănătăţii: 281 de persoane cu COVID - internate la terapie intensivă

Un număr de 3.740 de persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil, cu 122 mai multe faţă de...160

16 aug 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: Peste 2.200 de cazuri noi de COVID-19

153

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT