rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 3 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

DELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost în studioul Replica, luni, 22 noiembrie. În cadrul interviului au fost abordate mai multe subiecte. După ce primarul a vorbit despre proiecte și despre referendumul ce ar putea fi organizat în vara anului 2022 (fiind vorba de transformarea comunei în oraș), a explicat care este poziția sa vizavi de alianța PNL cu PSD, precizând că și-ar dori să nu se ajungă aici. Un subiect atins a fost și cel legat de pandemie, de vaccinare și de tot ce înseamnă această campanie bazată pe terorii ale conspirației.

Retrospectiva mandatului 2021

”Anul 2021 a fost un an bun pentru comuna Poarta Albă. Este anul în care am finalizat trei lucrări importante, două de apă și canalizare și reabilitarea Colegiului Agricol. Mai avem 500-600 de metri de trotuare de realizat și finalizăm și acest proiect, plus parcările din dreptul stațiilor de transport în comun. Chiar astăzi (n.r. luni, 22 noiembrie) am avut ședința cu constructorul care are de un an și jumătate proiectul de asfaltare a tuturor străzilor din localitate. Din cauza pandemiei, a blocajelor, a lipsei de forță de muncă, lucrările au fost întârziate, dar începând de astăzi deja se face organizarea de șantier și demarăm lucrările de asfaltare în localitate. Asfaltul se va pune din primăvară, când se va putea asfalta. Până atunci vom lucra, fără probleme, la terasament pentru a avea cât mai mult front pregătit pentru primăvară”, a spus Delicoti.

Alte noi proiecte

”Avem și alte proiecte, noi. În cartierul Via avem un proiect foarte important, reabilitarea și extinderea Căminului Cultural din Cartier care este deja finanțat. A fost emis ordinul de ministru, de finanțare și acum este la compartimentul de achiziții al CNI, pentru a se ridica pe SICAP și să se treacă la licitație pentru execuție. Sperăm ca în primăvară să avem deja contractul semnat cu un constructor serios. Vrem ca lucrările să se desfășoare într-un termen cât mai scurt iar lucrările să fie de calitate. Licitația se face de către CNI dar beneficiarul suntem noi, cetățenii din Poarta Albă”, a adăugat primarul.

Iluminat festiv și pachete pentru copiii și vârstnicii din localitate

”Ca în fiecare an, vom avea iluminatul festiv, dar nu vom exagera pentru că sunt alte priorități, avem de închis aceste lucrări care trebuiesc achitate. Sunt trei proiecte care au ajuns la final, iar acum mai avem ultima factură de plată. Procedurile sunt stricte și clare, întâi plătești și apoi rambursezi. Nu vom face risipă de bani, dar vom încerca să ne îndeplinim obligațiile față de autoritatea contractoare, AFIR. Copiii și bătrânii, și în acest an, ca în fiecare an, vor primi pachete. Este un gest față de cetăţenii din localitate pe care îl consider necesar. Este un mic favor pe care îl întorci, pentru că și ei contribuie la bugetul local. Acesta este singurul lucru care poate fi făcut în baza legii. Consiliul Local a fost tot timpul de acord, iar lucrurile funcționează. Ne dorim să dezvoltăm localitatea și, într-un viitor apropiat, dacă se menține aceeași linie de finanțare pe viitor pentru societățile din mediul urban, cu prioritate și sume mai mari, cetățenii să înțeleagă că nu vor avea taxe mai mari și să trecem la etapa următoare și să facem un referendum pentru a trece la statutul de oraș. Astfel, Primăria ar putea accesa fonduri mult mai mari și cetățenii care își doresc să înființeze firme, sau cei care deja au firme să poată accesa fonduri europene mult mai consistente”, a spus Vasile Delicoti, primarul din Poarta Albă.

Referendum, cel mai probabil, în 2022

”După vara anului 2022 ar putea avea loc. Va trebui să treacă această pandemie, astfel încât să interacționăm cu oamenii. Este nevoie de o dezbatere, de o discuție de la om, la om. Nimeni nu este pregătit pentru aceste schimbări rapide a felului în care se manifestă virusul. Sistemul de sănătate a fost depășit și avem o mare problemă cu tot ce înseamnă sistem de sănătate. Avem spitale de 50 de ani care nu mai sunt proprii pentru astfel de activitate. Chiar de curând am auzit de un caz, o persoană a fost internată cu covid, s-a vindecat și mai apoi a murit acasă din cauza unei bacterii spitalicești. Situația e generală. Spitalele sunt foarte vechi și oricât ai încerca să igienizezi, bacteriile nu dispar. Orice pacient e predispus să ajungă cu astfel de bacterii acasă și să se ajungă la tragedii”, potrivit lui Delicoti.

”Teoria conspirației a funcționat tot timpul”

”În România, teoria conspirației a funcționat tot timpul. Este foarte ușor, din păcate, să faci acest lucru. Este și o greșeală din partea autorităților pentru că s-a pus o presiune pe vaccinare, iar românul reacționează invers. Are psihologia inversă. Cu cât îi spui mai mult să se vaccineze, cu atât se va vaccina mai puțin. Ar fi trebuit să fie explicat mult mai simplu. Ai două variante, vaccinul sau Terapie intensivă și, posibil, deces. Fiecare să aleagă ce e mai bine pentru dumnealui. Noi suntem destul de reticenți. Nu mai merge pe impunere sau pe ordin, în România. Trebuie o abordare mult mai relaxată. Trebuie să iasă specialiștii să explice că unii oameni au și alte boli cronice și să nu se mai vorbească cum că „omul acela nu a murit de covid dar este trecut la covid”. Covidul amplifică bolile cronice și atacă organismul în punctul slab. Dacă nu ar fi fost covidul, omul respectiv ar mai fi trăit 2-5 ani, în funcție de stadiul fiecăruia. Medicii nu se vaccinează. E o greșeală. Cei care nu se vaccinează nu spun de ce nu se vaccinează. Sunt mulți oameni care au recomandări de la medici să se vaccineze sau nu. Sunt foarte multe persoane care blamează vaccinarea dar ei sunt vaccinați și protejați. Această nișă este exploatată strict în scop electoral. Eu cred că ar trebui să fie scuturați și luați la întrebări. Indirect, sunt complici la moartea oamenilor”, este de părere primarul din Poarta Albă.

”Nu este de dorit o alianță cu PSD. Sper să se găsească o alternativă”

”PNL nu ar fi trebuit să ajungă în această situație. Neînțelegerile interne au dus la această situație. Alegerile interne nu s-au desfășurat în condiții normale și s-au ascuțit prea mult cuțitele. Candidaturile celor doi au fost luate prea pe persoană fizică. După alegeri nu s-a mai putut lega și închega partidul. A fost o gafă. S-au început discuțiile mult prea devreme, campania electorală internă foarte lungă a erodat PNL-ul. USR-ul a profitat și a ieșit de la guvernare pentru că așa a considerat că își poate menține electoratul aproape. Ei oricum s-au comportat ca opoziție și cât au fost la guvernare. PSD este un partid mare care ştie mereu să profite de conjunctura de pe scena politică. Nu este de dorit o alianță cu PSD. Sper să se găsească o alternativă. PSD impune foarte multe condiții și nu pentru cetățeni. PSD a favorizat primarii, a mărit salariile care erau foarte mici, dar noi ne ducem pe funcția de primar voluntar, fără obligații. Majoritatea au afaceri. Salariul este în regulă să fie cât mai decent, dar nu prioritar. Primarul este ales pentru că vrea să facă ceva pentru comunitate, în primul rând, nu pentru salariu. Programul de guvernare al PNL a adus plus valoare și asta vrea să facă în continuare și anume: investiții în infrastructură, mediu, în mediul de afaceri”, a declarat Vasile Delicoti.

Părerea primarului despre municipiul Constanța

”Este clar că lumea este nemulțumită pentru că s-au început foarte multe lucrări. Sunt investiții RAJA, cu termene, și de aceea au început peste tot. 2023 este aproape și aceste lucrări ar trebui să fie terminate. Acestea creează un disconfort foarte mare cetățenilor. Eu am trecut prin așa ceva. Singurul lucru imputabil autorităților este ritmul lucrărilor. Societatea care execută o lucrare în România, firmele care lucrează nu sunt atât de bine organizate și dotate. Treci pe acolo și vezi un utilaj care stă degeaba de 3 zile în mijlocul drumului. Eu nu aș fi făcut așa ceva (regulamentul de acces în zona Peninsulară – n.r.). Aș fi gândit cu totul și cu totul altfel. Mă gândesc că au argumente foarte bune. Și în străinătate sunt zone pietonale, dar pentru anumite persoane, pentru aprovizionare sunt acei stâlpișori care intră în pământ și ies după aceea. Trebuie să renovezi, să construiești, să dezvolți acea zona, chiar dacă este veche. Aș fi gândit altfel un astfel de regulament. În momentul în care un primar face ceva își asumă. Fiecare își face strategia proprie. Ce se întâmplă în Constanța trebuie foarte bine explicat. Sunt lucruri foarte bune care vor avea efecte în timp. Comunicarea este foarte importantă. Sfatul meu pentru Primăria Constanța este să comunice, și nu prin comunicate, pe stradă. Din discuția directă cu oamenii îți iei lucrurile cele mai bune. Un om care nu are o funcție îți poate da niște direcții foarte bune. Comunicarea cu omul contează, știți cum este în România, mesagerii trunchiază adevărul iar șeful este mințit”, a mai spus Delicoti.

Mai multe detalii despre subiectele abordate în cadrul interviului puteți urmări în materialul video de mai jos.

Liliana IONIȚĂ

marţi, 23 noiembrie 20211867
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Scumpiri URIAȘE pentru români! A fost făcut anunțul oficial: Majorări de 80%
mai mult...Interviuri
25 noi 00:10InterviuriLa REPLICA se dă REPLICA: CHIȚAC ar RENUNȚA la PROTOCOLUL de COLABORARE locală cu USR. VIDEO (I)

Între jocurile politice de culise, strategiile pentru preluarea noului Guvern și discuțiile pentru o eventuală...5310

26 noi 00:10InterviuriVergil CHIȚAC vrea PASAJ RUTIER la IEȘIRE din ORAȘ, spre CARREFOUR! VIDEO (II)6522
27 noi 00:11InterviuriVa CANDIDA Vergil CHIȚAC pentru un nou MANDAT, la Primăria CONSTANȚA? Vezi ce zice! (III)2518
10 noi 00:12InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...4951

26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video2387
27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO2428
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost prezent în studioul Replica, vineri, 12 noiembrie....3223

26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video1512
6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat1791
28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI

Cristian Cicu, directorul Gărzii de Coastă, a fost prezent în studioul Replica, miercuri, 27 octombrie. În cadrul...3565

27 oct 00:10InterviuriPrim PROCURORUL TELICEANU: Stelian Ion a avut intenții bune, dar NU și PUTERE. Video3239
26 oct 00:19InterviuriAdrian BÎLBĂ speră să TERMINE Acvariul și DELFINARIUL până în 2023! VIDEO2919
Vremea
7.9°7.1° - 7.9° vineri, 3 decembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 78%
Vânt: 7.7 m/s
Presiune: 1011 milibari

Loto
6/49121731292748
5/4018373640326
joker3111171626
Horoscop
mai mult...SPSportRT
3 dec 00:00SportCristiano Ronaldo, încă o bornă impresionantă. Portughezul a înscris în derby-ul Manchester United - Arsenal

Cristiano Ronaldo a înscris două goluri pentru Manchester United în derby-ul de pe teren propriu cu Arsenal Londra,...366

3 dec 00:00SportCM Handbal (f): Brazilia, victorie în fața Croației - Rezultatele înregistrate joi

Germania, Ungaria (Grupa F), Coreea de Sud, Danemarca (F), Brazilia, Japonia (G) și Austria (H) au obținut victorii,...305

3 dec 00:00SportFotbal: Universitatea Craiova s-a calificat în semifinalele Cupei României

Universitatea Craiova s-a calificat în semifinalele Cupei României la fotbal după ce a învins formaţia de liga a...250

3 dec 23:27SportSpania a învins Argentina la scor în primul meci al Campionatului Mondial de handbal feminin

Spania s-a impus, miercuri, cu scorul de 29-13, în fața Argentinei, în primul meci al Campionatului Mondial de...334

Local
3 dec 23:44LocalÎncă 5 DECESE la Constanţa din cauza COVID-19

Până joi, 2 decembrie a.c., 56.684 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la nivel...611

3 dec 23:44LocalACCIDENT RUTIER în localitatea Lumina

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați, joi, 2 decembrie a.c., să intervină în localitatea Lumina, la...555

3 dec 12:04LocalPreotul TĂNĂSESCU zice că e INUTIL certificatul VERDE în BISERICĂ!

669

3 dec 23:44LocalCoronavirus: 1.282 de persoane, verificate de polițiștii constănțeni, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...288

3 dec 23:43LocalCoronavirus la Constanța: 1.336 de persoane, în carantină, și 991, izolate la domiciliu

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 68.578 de persoane...237

3 dec 23:43LocalCOVID-19: 43 de NOI CAZURI de INFECTARE, la Constanța. INCIDENȚA pe MUNICIPIU a ajuns 1,96

Până joi, 2 decembrie a.c., pe teritoriul României au fost înregistrate 1.781.957 de cazuri de infectare cu noul...676

3 dec 00:02LocalMUZEUL de ARTĂ POPULARĂ, în cărți pentru RESTAURARE

Muzeul de Artă a intrat în atenția Primăriei Constanța! Municipalitatea intenționează să pună la bătaie un...236

3 dec 14:56LocalPATROANA de la SMARALD LAKE RESIDENCE își face și ea un BLOC cu 3 etaje la Universitate

Geta Gropoșilă de la Smarald Lake Residence SRL continuă să investească în municipiul Constanța. Mai nou,...1137

3 dec 16:47LocalO persoană a fost ARESTATĂ pentru TRAFIC de ECSTASY!

1242

Politică
3 dec 00:04PoliticăKelemen Hunor: În Biserică nu se va intra cu certificat verde

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat joi că nu se pune problema în Guvern să se condiționeze intrarea în...318

3 dec 00:00PoliticăAurescu susţine creşterea capacităţii OSCE de a gestiona situaţia de securitate din regiunea Mării Negre

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a susţinut, joi, în prima zi a reuniunilor Consiliului Ministerial al...154

3 dec 21:00PoliticăDeputat USR: Un condamnat penal va controla întreg fluxul de documente al Guvernului

321

3 dec 00:03PoliticăIon Iliescu poate fi ANCHETAT pentru MINERIADA din iunie 1990

Fostul președintele Ion Iliescu poate fi anchetat penal de procurori în ceea ce privește mineriada din 13-15 iunie, a...332

3 dec 00:04PoliticăClaudiu Nasui îl atacă pe Ciolacu pe tema impozitării salariilor: 'Îți ia cu o mână și îți dă cu alta'

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui (USR), îl contrazice pe liderul social-democrat Marcel Ciolacu după ce...418

3 dec 00:05PoliticăBeatrice Mahler, despre vaccinarea obligatorie: O măsură care trebuie decisă la nivel politic

398

Interviuri
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost prezent în studioul Replica, vineri, 12 noiembrie....3223

23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost în studioul Replica, luni, 22 noiembrie. În cadrul interviului au...1869

26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video

1512

10 noi 00:12InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...4951

26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video

Cristian Maricel Cârjaliu a fost prezent în studioul Replica de Constanța, joi 25 noiembrie, pentru a răspunde, în...2387

27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO

Medicul Ionuț Cealera, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, a fost prezent, vineri, 26 noiembrie,...2428

6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat

Economia românească este pe perfuzii, sistemul sanitar este în comă, în educație este haos, însă niciunul dintre...1791

28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI

Cristian Cicu, directorul Gărzii de Coastă, a fost prezent în studioul Replica, miercuri, 27 octombrie. În cadrul...3565

27 oct 00:10InterviuriPrim PROCURORUL TELICEANU: Stelian Ion a avut intenții bune, dar NU și PUTERE. Video

3239

Monden
3 dec 00:00MondenGestul impresionant pe care l-a făcut Nicole Kidman la 17 ani. Voia să-şi ajute mama diagnosticată cu cancer

Este una dintre cele mai sufletiste actriţe de la Hollywood şi ceea ce a făcut ea în adolescenţă nu este decât o...242

3 dec 00:00MondenExperienţa de stripper a lui Channing Tatum transpusă de Steven Soderbergh în filmul 'Magic Mike'

Actorul Channing Tatum colaborează din nou cu regizorul Steven Soderbergh pentru un film „Magic Mike”, inspirat de...207

3 dec 00:00MondenMuzica lui Bad Bunny a fost cea mai accesată anul acesta pe Spotify

155

3 dec 00:00MondenAdele va susţine concerte la Caesar's Palace din Las Vegas în 2022

Cântăreaţa britanică Adele a anunţat marţi că va fi protagonista unor show-uri care vor avea loc la Caesar's...169

3 dec 00:00MondenCalendarul Pirelli 2022, realizat de Bryan Adams. Iată cele mai senzuale imagini

Calendarul Pirelli 2022, prezentat sub forma unei cutii de viniluri, poartă numele „On the Road”. Fotografiile sunt...357

3 dec 00:00MondenKylie Minogue s-a îmbogăţit în pandemie. Câți bani a strâns artista în conturi

Kylie Minogue în vârstă de 53 de ani se pricepe de minune la afaceri. După ce a petrecut nu mai puţin de nouă luni...236

3 dec 00:00MondenBritish Fashion Awards l-a omagiat pe designerul Virgil Abloh

Ceremonia anuală de decernare a premiilor British Fashion Council (BFC), desfăşurată luni la Londra, a recompensat...162

3 dec 00:00Monden'Berlin', un serial derivat din 'La casa de papel', va fi lansat în 2023

"Berlin" este numele serialului derivat (spin-off) din "La casa de papel", au anunţat creatorii celebrului serial...177

3 dec 21:15MondenCum ar fi ajuns gloanțe reale în pistolul cu care Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins

1021

Mapamond
3 dec 00:00MapamondCoronavirus: Insuficienţa vaccinării şi a depistării reprezintă un "cocktail toxic", susţine şeful OMS

Lumea se confruntă cu un "cocktail toxic" din cauza insuficienţei acoperirii vaccinale împotriva COVID-19 şi a...158

3 dec 21:14MapamondVladimir Putin vrea să negocieze oprirea extinderii militare NATO spre granițele Rusiei

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a propus miercuri NATO să înceapă negocieri pentru a împiedica Alianţa...475

3 dec 21:14MapamondGrecia impune AMENZI LUNARE persoanelor peste 60 de ani care REFUZĂ vaccinarea

426

3 dec 21:14MapamondȘefa Comisiei Europene cere VACCINAREA OBLIGATORIE în România și țările UE

Preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a declarat miercuri că trebuie să avem o dezbatere despre...737

3 dec 01:25MapamondExplozie puternică produsă lângă cea mai aglomerată gară din München

O veche bombă de aviaţie a explodat miercuri în apropierea celei mai aglomerate gări din orașul german München, a...420

3 dec 21:14MapamondPapa Francisc cere tratamente medicale juste şi eficiente pentru bolnavii de SIDA

275

Sănătate
3 dec 01:03SănătateVaccinul produs de Pfizer în doze pentru copii va fi disponibil din 13 decembrie

Uniunea Europeană va dispune de vaccinuri anti-Covid adaptate pentru copii, produse de Pfizer - BioNTech, începând...244

3 dec 01:02SănătatePrimele semne arată că vaccinurile ne protejează și de varianta Omicron

Există semne că persoanele vaccinate complet împotriva Covid-19 sunt protejate inclusiv în fața variantei Omicron,...389

3 dec 01:01SănătatePfizer solicită autorizarea pentru rapelul vaccinului la adolescenții de 16-17 ani

286

3 dec 01:01SănătatePersoanele vaccinate complet şi cu rapel ar putea fi protejate în faţa variantei Omicron

Ministrul israelian al Sănătăţii, Nitzan Horowitz, a sugerat că persoanele vaccinate complet împotriva Covid, şi...422

3 dec 01:00SănătateCoronavirus: OMS recomandă persoanelor de peste 60 de ani şi celor vulnerabile să nu călătorească

Persoanele expuse riscului de infectare cu coronavirus, între care cele peste 60 de ani, ar trebui să evite...402

3 dec 01:00SănătateOMS: Interdicţiile generale de călătorie nu vor împiedica răspândirea Omicron

293

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT