REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Deltacons se pregateste de inca un tun la Apele Romane

Deltacons se pregateste de inca un tun la Apele Romane

Replica API 3 decembrie 2010 | 00:00 345

Mitrea sa traiasca!

Mitrea sa traiasca!

Grija Administraţiei Bazinale a Apelor Dobrogea-Litoral pentru zonele inundabile din judeţul Tulcea pare a fi nemărginită de vreme ce, în ultimii ani, în zonă se tot plătesc bani grei pentru refacerea unor diguri care, de regulă, "nu fac faţă puhoaielor" atunci când este cazul. Intenţia celor de la ABADL pentru a reface un nou obiectiv de acest gen în localitatea Beştepe începe odată cu anunţul de participare nr. 112443 din 2 decembrie a.c.

Astfel, se urmăreşte contractarea unor servicii de proiectare, documentaţii tehnico-economice, elaborarea studiilor necesare (topografice, geotehnice, hidrologice, expertiză, etc), întocmirea documentaţiilor şi obţinerea avizelor şi acordurilor necesare obţinerii autorizaţiei de construire, reactualizarea devizului general şi reactualizarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii "Apărare împotriva inundaţiilor a localităţii Beştepe" din judeţul Tulcea. O astfel de lucrare, dusă aproape de final (încă nu sunt date cum că cele similare ar fi fost finalizate) poate costa, per total, chiar şi 1 milion de lei. Lăudabilă grija pentru protecţia în caz de inundaţii, dar istoria recentă a demonstrat că, până acum, toate lucrările de acest gen au fost apă de ploaie. La acest aspect se adaugă şi faptul că judeţul Constanţa s-a tot rugat cu cerul şi cu pământul pentru diguri, dar... n-a fost să fie când a trebuit.

Contract de "doar" 645 de milioane lei vechi

Revenind la licitaţia pentru judeţul Tulcea, firma "de casă" preferată de către şeful de la Apele Române - Dobrogea, Marian Mitrea, pentru lucrări în judeţul Tulcea este Deltacons SA, o societate deosebit de controversată. Aceasta are toate premisele necesare câştigării acestei licitaţii cu toate că, fiind vorba doar de nişte hârtii (şi o sumă de doar 64.500 de lei) este posibil să apară şi surprize. Administrată de aşa-numiţii baroni de Tulcea, Alexandru Stroie şi Filip Gurei, Deltacons este societatea care a garantat în fals pentru scoaterea la suprafaţă a epavei navei Rostok, iar ca situaţie financiară se poate vorbi că se încadrează în grupul firmelor salvate de la eşecuri pe banii statului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367