REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Demisia lui Horea Uioreanu din funcția de președinte al CJ Cluj a fost transmisă Prefecturii

Demisia lui Horea Uioreanu din funcția de președinte al CJ Cluj a fost transmisă Prefecturii

Replica API 4 octombrie 2014 | 00:09 243

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Cluj cu atribuții de președinte, Vakar Istvan, a declarat vineri că documentul prin care Horea Uioreanu, fostul președinte al forului deliberativ clujean, și-a anunțat demisia, a fost transmis Prefecturii Cluj, notează mediafax.ro.

Potrivit prevederilor legale, în zilele următoare trebuie numit un președinte interimar, timp în care trebuie demarate și procedurile de organizare a alegerilor anticipate, în decurs de maxim 90 de zile.

"Noi am transmis Prefecturii astăzi documentul, va fi undeva săptămâna viitoare convocată ședința de Consiliu Județean extraordinară prin care se va numi, ca și interimar unul dintre vicepreședinții în funcție", a declarat Vakar Istvan.

Acesta nu a dorit să comenteze gestul fostului președinte de a-și da demisia, la patru luni de la arestarea sa într-un dosar de corupție, explicând că demisia este un gest unilateral. Vicepreședintele CJ Cluj a subliniat însă importanța organizării de noi alegeri pentru desemnarea unui președinte.

"Am citit acel document, prin el își exprimă atât încrederea în justiția română. (...) Oricum, prefectul face demersurile către Guvern și Guvernul decide când vor fi alegerile. Am spus-o de multe ori, doresc cât de repede să fie alegeri pentru că situația de interimat dă unele greutăți. Nu zic, că nu se poate, se poate, și astăzi am semnat și salarii și facturi, dar pentru decizii coerente, pentru a se putea merge mai în forță cu deschiderea pe care am început-o cu reparații, este nevoie de stabilitate", a spus Vakar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367