REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Demn de laudă! Proiecte cu finanțare europeană la o școală din Valu lui Traian

Demn de laudă! Proiecte cu finanțare europeană la o școală din Valu lui Traian

Replica API 20 septembrie 2017 | 20:57 425

Școala Gimnazială ,,Viceamiral Ioan Murgescu” Valu lui Traian a primit certificarea cu titlul de „Școală Europeană” în 2017, ca recunoaștere a rolului pe care l-a avut în promovarea unei imagini pozitive a României şi a valorilor şcolii româneşti în spatiul european. Profesorii și elevii școlii continuă tradiția dovedind un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, implementând cu 1 septembrie 2017, trei proiecte finanţate prin Programul Erasmus + .

Proiectul ”How to become better?” are o perioadă de implementare de 13 luni şi este finanţat cu 19000 Euro din fonduri UE, prin Programul Erasmus+.

Prin participarea la cursurile de formare „Mijloace interactive pentru predarea și învățarea interactivă” (Cipru) și „Dezvoltarea capacităților de gândire critică și rezolvarea problemelor prin jocuri”(Ungaria), opt cadre didactice vor acumula cunoștinte, competențe, abilități și metode inovatoare de predare/învățare care vor fi aplicate în activitățile didactice curente, devenind parte din strategia de intervenție pentru asigurarea accesului egal la educație și prevenirea abandonului școlar.

Școala Viceamiral „Ioan Murgescu” va beneficia, în anul școlar 2017 – 2018, de finanțare de la Uniunea Europeană și pentru alte două proiecte: „For open future school” ( 27.320 euro ) și „History and Society in the virtual dimension” (26.790 euro).

Proiectul ”For open future school”, coordonat de Scoala Viceamiral ”Ioan Murgescu” se desfășoară în parteneriat cu SOU Sv. Paisii Hilendarski, Kresna, Bulgaria, Agrupamento de Escolas de Castro Marim, Castro Marim, Portugalia, Galip Cetin Orta Okulu, Uşak,Turcia. Acest parteneriat urmărește dezvoltarea şi consolidarea relaţiile dintre școlile partenere, împărtașirea practicilor şi metodelor pentru combaterea abandonul școlar, precum și îmbunătăţirea performanțelor școlare ale elevilor din mediile sociale defavorizate.

Proiectul de parteneriat strategic ”History and Society in the virtual dimension” este coordonat de 149th School din Sofia, Bulgaria și se desfășoară în parteneriat cu Colegio Sagrado Corazón – Corazonistas, Vitoria-Gasteiz,Spania, Istituto di Istruzione Secondaria Superiore Federico II – Apricena, Italia, Legta de Croix-Rivail, Ducos, Franța și Zespol Szkol nr 3 im. Marii Dabrowskiej w Pulawach, Pulawy,Polonia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
inainte se adunau sticle borcane acuma nici la gunoi nu poti sa le duci ni se pune nici o baza pe asta ca ar insemna bani
0
0
un LINGAU A INCEPUT REPEDE MITROI
0
1
bravo primarului MITROI,cel mai bun primar,succes in continuare si realizarea tuturor proiectelor.
1
0
Vedeti ca se pot da si stiri pozitive? Ce ar fi sa scrieti doar stiri pozitive, exemple de urmat, sfaturi si indrumari catre pozitiv, catre constructiv, credeti ce ati muri? Nu. Dar aceste stiri presupun un nivel de educatie pe care f multi ziaristi nu-l au. Daca esti prost dai cu accidente, violuri, furturi, etc, adica nimic.
1
0
Felicitari!!!! Insa daca tot au loc vizite din partea altor tari nu ar fi fost normal sa se investeasca in acea scoala???
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218