REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Demonstraţie a Poliţiei: un explozibil a fost detonat în centrul Constanţei

Demonstraţie a Poliţiei: un explozibil a fost detonat în centrul Constanţei

Replica API 26 martie 2015 | 00:26 141

Activităţi de Ziua Poliţiei Române

Activităţi de Ziua Poliţiei Române

Poliţiştii constănţeni au intervenit în centrul Constanţei pentru a bloca în trafic un autoturism în care se aflau nişte suspecţi! Şi, cum în portbagaj exista un ostatic, existând suspiciunea că are explozibil asupra sa, a fost nevoie de intervenţia mascaţilor, pirotehniştilor dar şi a câinelui de urmă! Din fericire, este vorba despre o demonstraţie, pusă „în scenă” cu ocazia Zilei Poliţiei Române. Parcul din zona Teatrului Oleg Danovski a fost împânzit, în data de 25 martie anul curent, de copii însoţiţi de părinţi şi cadre didactice pentru a asista la activităţile oamenilor legii cu ocazia Zilei Poliţiei Române. Micuţii au intrat în maşinile de Poliţie, au urcat pe motociclete şi au văzut armele din dotarea IPJ. „Este un eveniment deosebit pentru instituţia noastră, suntem la o paradă, la o expunere de tehnică, colegii mei au prezentat câteva activităţi, marcând Ziua Poliţiei Române prin mai multe manifestări. Avem şi o şedinţă festivă cu avansări în grad a poliţiştilor care s-au remarcat în activităţi şi care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege. Mulţumesc tuturor colegilor mei pentru eforturile depuse, le urez sănătate, fericire, împliniri profesionale şi în plan personal. Le mulţumesc şi familiilor lor pentru tot ce au făcut pentru ei, că-i acceptă foarte mult la serviciu şi, în acelaşi timp, mulţumesc cetăţenilor pentru sprijinul acordat, să-i asigurăm că suntem aici pentru dumnealor, să asigurăm condiţii de siguranţă”, a declarat şeful IPJ Constanţa.

Ulterior, oamenii legii au executat un exerciţiu, coordonat de şeful SAS Constanţa, Tudorel Dogaru. “În vehiculul suspect erau doi ocupanţi, conducătorul auto şi pasagerul din dreapta, care au fost imobilizaţi. În spate aveau un ostatic, având pe el substanţă explozivă. Au intervenit mai întâi două grupe, suspecţii au fost imobilizaţi, după care a avut loc intervenţia echipei pirotehnice. Ulterior, vesta respectivă a ostaticului, pe care se afla explozibilul, a fost detonată într-o zonă de securitate şi aici mă refer la cei care asistau la exerciţiu”, a declarat Tudorel Dogaru. Menţionăm că la depistarea explozbilului a intervenit şi un câine de urmă.

Echipa de pirotehnişti a Constanţei colaborează şi cu alte judeţe

“Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa are în structura sa o grupă pirotehnică, o echipă de poliţişti pregătită pe acest domeniu de activitate şi colaborarea, în anumite situaţii, şi cu alte structuri, investite cu atribuţii pe acest segment de activitate. Nu în toate judeţele există o asemenea structură şi, dacă va fi nevoie, vom acţiona şi în alte localităţi”, a adăugat Bogdan Despescu, şeful IPJ Constanţa. Activităţile au continuat cu demonstraţiile câinilor de urmă, spre deliciul celor mici care nici nu au clipit. Însă, în mulţime se afla un băieţel de 7 ani, David, care avea costumaţie de luptător SAS. Cu cagulă, uniformă şi pistol, micuţul a stat la fotografiat, menţionând că i-a plăcut foarte tare când mascaţii au imobilizat suspecţii şi că s-a speriat puţin când explozibilul a fost detonat. “Când mă fac mare o să fiu poliţist militar pentru că îmi place”, ne-a spus David. A urmat o paradă a autospecialelor şi motocicletelor de Poliţie, care au avut ca traseu bulevardele Tomis, Ferdinand, Lăpuşneanu, Aurel Vlaicu şi I.C. Brătianu

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614