REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Demonstraţii în Piaţa Ovidiu, de Ziua Poliţiei Române

Demonstraţii în Piaţa Ovidiu, de Ziua Poliţiei Române

Replica API 26 martie 2016 | 13:50 276

Mascaţi, arme, câini de urmă

Mascaţi, arme, câini de urmă

Oamenii legii din Constanţa au luat cu asalt Piaţa Ovidiu, vineri, 25 martie. Nu, nu a fost vorba despre vreun eveniment nefericit, din contră - am putea spune. Mai exact, cu ocazia Zilei Poliţiei Române au fost derulate mai multe activităţi în zonă. Constănţenii, cu mic, cu mare, s-au strâns la faţa locului pentru a vedea armele din dotarea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Judeţului Constanţa, câinii de urmă, autospecialele de la Rutieră, dar şi mai multe demonstraţii la care au participat şi mascaţii.

Precizăm că vedetă a fost Bingo, un câine poliţist, copiii fiind foarte încântaţi. „Prin aceste exerciţii am vrut să arătăm populaţiei că suntem pregătiţi, că suntem alături de ei în orice împrejurare. Acţiunile s-au desfăşurat foarte bine”, a afirmat Adrian Rapotan, şeful împuternicit al IPJ Constanţa. De asemenea, s-au efectuat demonstraţii specifice ale Grupei Pirotehnice din cadrul Serviciul Acţiuni Speciale - distrugerea unui colet suspect, şi s-a executat o interceptare în trafic a unor persoane bănuite de comiterea unor fapte antisociale.

Totodată, au avut loc demonstraţii de luptă ale poliţiştilor din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale, şi a fost expusă tehnica Serviciului Criminalistic. Pe străzile din municipiul Constanţa a fost programată şi o paradă cu autospecialele şi motocicletele din dotarea Serviciului Rutier. „Exerciţiul demonstarativ pe care noi l-am prezentat a fost detonarea unui colet exploziv improvizat. Unul din colegii mei a fost un terorist care a avut o încărcătură explozivă pe el. Am folosit toată tehnica din dotare pentru a neutraliza această încărcătură.

Trebuie să fim foarte atenţi, nu trebuie să ne grăbim pentru că atunci se fac cele mai multe greşeli”, a declarat un pirotehnist. Elevii de la Liceul Mihai Eminescu au fost foarte încântaţi de demonstraţii, ba chiar unii dintre ei au spus că vor să dea mai departe la Academia de Poliţie. „Mi-a plăcut foarte mult, a fost foarte interesant. Nu am mai văzut niciodată o astfel de acţiune. Mă găndesc serios la o carieră în poliţie” a declarat un elev.

Mihaela UNGUREANU, Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102