REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DENUNŢ la Universitatea Ovidius! Un student a încercat să înduioşeze cu un plic băgat pe sub uşă: ce MESAJ a putut scrie!

DENUNŢ la Universitatea Ovidius! Un student a încercat să înduioşeze cu un plic băgat pe sub uşă: ce MESAJ a putut scrie!

Replica API 14 martie 2018 | 09:02 559

Dare de mită!

Dare de mită!

Un plic băgat pe sub ușă i-a adus o condamnare cu suspendare. Decizia încă nu este definitivă. ”Eu sunt cu bursă, dacă nu trec anul acesta nu mai pot să învăț la medicină. Ajutați-mă”, a fost mesajul lui Yavuz Ihsan, student în anul III la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Ovidius. Pe lângă explicații și rugăminți, tânărul a introdus și o sumă de bani (2.250 lei). Numai că profesorul l-a denunțat și astfel a ajuns în atenția oamenilor legii.

La Tribunalul Constanța, la data de 30.10.2017, a fost înregistrat un dosar cu obiectul: dare de mită (art.290 NCP), în care Yavuz Ihsan, cetățean turc, are calitatea de inculpat. Pe 26.01.2018, magistrații l-au condamnat la 1 an și 4 luni cu suspendare. De menționat este și faptul că, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Direcţiei de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa sau în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice din municipiul Constanţa. Decizia nu este definitivă și urmează a se judeca apelul.

Totul a început în septembrie 2017, pe 13, când a fost înregistrat denunțul unui profesor universitar din cadrul Facultății de Medicină a Universității Ovidius. Astfel, potrivit rolii.ro, s-a reținut că, pe 12 septembrie, în jurul orelor 16.30, în timp ce se afla în biroul său din cadrul instituției menționate, cadrul universitar a observat pe podea, în apropierea ușii, un plic. În momentul în care l-a deschis (plicul nu era lipit), a constatat că în interior se găsea o sumă de bani, motiv pentru care, a anunțat imediat mai multe persoane din cadrul facultății.

Astfel, la fața locului s-au deplasat decanul, prodecanul și agentul de securitate de la acel moment, iar în urma verificării conținutului plicului, pe lângă suma de bani, au mai identificat și un bilet, pe care era scris de mână următorul mesaj: „Bună ziua, domnul doctor, eu sunt Y. I., student anul 3. Azi am fost la examen cu dvs. Eu sunt cu bursă, dacă nu trec anul acesta nu mai pot să învăț la medicină pentru că nu am de unde să plătesc taxa de facultate îmi susțin educația numai cu bursa vă rog să îmi ajutați.

Eu am doi la anatomie vă implor să îmi ajutați (anul 1 semestru 1 și anul 2 semestru 1)”, potrivit sursei menționate mai sus. Interesant este și faptul că studentul a profitat de faptul că știa că nu funcționează camerele de supraveghere din zona biroului profesorului respectiv, defecțiunea fiind de vreo 10 – 11 luni.

Fiind audiat, studentul a precizat că era supărat că picase și acest examen, s-a certat cu fratele său la telefon, după care a consumat băuturi alcoolice și nu-și mai amintește ce a făcut. Când i s-a prezentat biletul, a spus că este scrisul său și că nu este exclus să fi procedat așa, dar nu-și mai amintește. Cert este că magistrații primei instanțe nu l-au crezut. Urmează apelul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta cinstit este Bordei?
1
0
Profesore.... de ce ai aruncat cu piatra? Tu?
1
1
AI UN NUME ATAT DE SPURCAT , DE TREBUIE TRIPLAT CACATUL PA PATRAT SI BAGAT INAPOI IN PI_DA MATII CARE TE-a CACAT
1
2
Daca are pete de gainatz pe el, in mod cert este plicul lui Bobitza.
4
1
Vin sa faca medicina la C-ta pt ca aici se pot lua examenele pe una suta euro, e la oferta fata de alte centre univ de traditie!
3
3
sa ne gandim si la alta varianta: profesorul a refuzat plicul si l-a denuntat pe student gandindu-se ca i se intinde o cursa. Plicul putea fi strecurat acolo cu intentia de a-l prinde pe profesor de catre cineva cu...stele. Nu poate fi si asa?
15
1
girtu, pirtu si i a cazut din poponeata plicul.
6
2
vin in romania pentru ca este mai ieftin si au si alte avantaje fata de studentii romani care provin din familii modeste. Trebuie impusa taxa anti-dumping daca vrei sa te scolarizezi intr-o tara fara a sustine un concurs care sa ateste adevarata valoare a candidatului.
11
1
A grsit usa pe semne deai a a fost denuntat.Daca nimerea unde tre altfel stateau lucrurile.Recomandat era Sorin Rugina DECANUL cu a lui usa.ZIC.
8
3
A incercat o prost
8
3
Sa inteleg ca Bobita are, mai nou, ore si la medicina? eu cred ca i-a cazut plicul lui bobita in fata usii profului si de aici confuzia
14
2
ce profesort corect. Cred ca e singurul din Romania si saracul student a dat chia peste el Vai Vai Vai
13
2
Si asa ajung medici se umplu de bani ca zaher de la isis si se fac de cacat ca nu stiu sa interpteteze un eco!!! Vin sa faca medicina aici pt ca n turcia e mult mai dificil de intrat!
26
2
Ce cauta turcii la Ovidius????
23
12

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218