REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Denunţătorul lui Epure, cu cătuşele la mâini: Ţarălungă a fost arestat preventiv pentru luare de mită

Denunţătorul lui Epure, cu cătuşele la mâini: Ţarălungă a fost arestat preventiv pentru luare de mită

Replica API 30 ianuarie 2015 | 20:47 339

Universitatea Ovidius, loc de pelerinaj pentru DNA

Universitatea Ovidius, loc de pelerinaj pentru DNA

Gheorghe Ţarălungă

Clipe grele pentru fostul decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius, Gheorghe Ţarălungă. După percheziţii, audieri şi reţineri, acesta a fost adus la Tribunalul Constanţa, într-o dubă a Poliţiei, cu cătuşele la mâini, fiind prezentat cu propunere de arestare preventivă. Aici, însă, cadrul didactic a negat că ar fi luat mită de la un student. Instanţa a admis cererea procurorilor, aşa că Ţarălungă va petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv.

Evangelos Faloutsos

Mai multe percheziţii au avut loc în cursul zilei de miercuri, 28 noiembrie, atât la Universitatea Ovidius, cât şi la căminul studenţesc FN2, din zona Pescărie, acolo unde se află birourile administrative. Acţiunea a fost coordonată de DNA Constanţa, vizat fiind fostul decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius, Gheorghe Ţarălungă. Abia la orele serii, în jur de 18.00, suspectul a fost condus la audieri, după care a fost reţinut pentru 24 de ore. Joi, în jurul orelor 16.00, Ţarălungă a fost prezentat Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare. Coborând din dubă, cu cătuşele la mâini, a fost întrebat dacă a luat mită, el răspunzând liniştit: “Nu!”. În ordonanţa de reţinere se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează faptul că profesorul universitar a primit mită de la un student grec. Astfel, procurorii susţin că, la data de 28 ianuarie 2015, inculpatul Evangelos Faloutsos i-a oferit inculpatului Gheorghe Ţarălungă suma de 200 euro, în biroul său de la sediul Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, în scopul de a-l promova, în condiţii nelegale, la disciplina Farmacie clinică din anul V de studii. În aceeaşi zi s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. În aceeaşi cauză, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 30 de zile, în intervalul 28.01.2015 – 26.02.2015, faţă de inculpatul Faloutsos Evangelos cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire, ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare, să nu comunice cu inculpatul Ţarălungă Gheorghe, direct sau indirect, pe nicio cale. Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614