REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Denunțul unui polițist de frontieră: 6 persoane condamnate pentru dare de mită și contrabandă

Denunțul unui polițist de frontieră: 6 persoane condamnate pentru dare de mită și contrabandă

Replica API 6 aprilie 2020 | 00:00 975

Ca urmare a cercetărilor efectuate de ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, la data de 1 aprilie 2020, Curtea de Apel Cluj – Secția penală, a admis apelul declarat de A.N.A.F. - D.G.R.F.P. Cluj Napoca și A.J.F.P. Maramureș împotriva sentinței penale a Tribunalului Maramureș, cu privire la inculpata Pipaș Mirela, pe care a condamnat-o la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită în formă continuată, contrabandă şi complicitate la contrabandă, precum și interzicerea unor drepturi.

Totodată, instanța a dispus în cauză condamnarea altor 5 inculpați la pedepse cu închisoarea, respectiv Covaci Anuța, la pedeapsa de 1 an și 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită în formă continuată şi contrabandă și la pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi; Haidu Rozalia, la pedeapsa de 3 ani, 9 luni și 10 zile închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și instigare la contrabandă și la pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi; Voicu Adrian, la pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere și la pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi; Naghi Andrei Daniel, la pedeapsa de 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării acesteia pe o durată de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă și Mihai Alin, la pedeapsa de 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării acesteia pe o durată de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

De asemenea, instanța de judecată a dispus obligarea inculpaților, în solidar, la plata sumei de 129.496 lei, reprezentând contravaloarea accizelor cantităților de țigări de contrabandă, cu dobânzile și penalitățile de întârziere aferente încă de la data naşterii datoriei vamale (26.11.2014) şi până la data plăţii efective.

Hotărârea este definitivă

În fapt dosarul a fost inițiat în urma unui denunț la D.G.A. - S.J.A. Maramureș din partea unui ofițer de poliție judiciară din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației - S.P.F. Sighetu Marmației.

Astfel în urma administrării probelor, a rezultat faptul că în perioada octombrie-noiembrie 2014, inculpații au promis și, ulterior, au remis martorului denunțător diverse sume de bani, în schimbul cărora acesta să le furnizeze informații privind sistemul de supraveghere a frontierei de stat, care să le faciliteze introducerea în țară prin contrabandă a unor cantități de țigarete provenite din Ucraina. De asemenea, banii au fost oferiți pentru ca martorul denunțător să facă demersuri în vederea formulării unei soluții de netrimitere în judecată, într-un alt dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, în care unul din inculpați era cercetat pentru comiterea altor infracțiuni de contrabandă.

În cauză, ofițerii D.G.A.-Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureș au fost delegați să desfășoare mai multe activități procedurale și procesual penale.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369