REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Dependenţa de jocuri de noroc, situaţie alarmantă! Iată ce spun specialiştii

Dependenţa de jocuri de noroc, situaţie alarmantă! Iată ce spun specialiştii

Replica API 22 august 2018 | 10:24 291

Fondatorii Asociației Gameslot, singura organizație din România care apară interesele consumatorilor de jocuri de noroc, au luat decizia marţi, 21 august a.c., de a demara o amplă campanie de strângere de semnături în vederea interzicerii jocurilor de noroc la nivelul municipului București. Reprezentanţii asociaţiei au precizat că decizia este una destul de grea şi vine în urmă unor evenimente sociale dramatice, care de câțiva ani au pus stăpânire și pe România. Dependență de jocurile de noroc și efectele devastatoare alea acesteia. Astfel, Bucureștiul, prin ONG-uri, devine a două capitală europeană, după Bratislava care ia această decizie extrem de grea, dar foarte necesară pentru binele populației. În lipsa unor soluții REALE de protecție a persoanelor vulnerabile, care sunt de ordinul sutelor de mii la nivelul întregii țări, considerăm că această soluție este una extrem de necesară, am spune chiar obligatorie.

"Precizăm faptul, că scopul Asociației Gameslot, nu este de a lovii în operatorii de jocuri de noroc, ci de a, apară consumatorii și victimele colaterale ale acestora (familie, prieteni, angajatori, terțe persoane).

În ultimul an, membrii Gameslot, s-au implicat în mod activ, în programul operatorilor ,,Joc Responsabi” . Dincolo de faptul că acest program și-a dovedit ineficientă, nu a avut, aproape nici un efect asupa consumatorului cu probleme. Pe lângă asta, ne-am mai lovit și de serie de piedici venite din partea operatorilor, pe motiv că le gonim clienții.

Faptul că din acest domeniu ajung la bugetul de stat aproximativ 500 de milioane de euro anual, sub formă de taxe și impozite, faptul că s-au creat niște locuri de muncă, considerăm că este un lucru bun, numai că presiune pe populație este uriașă. Banii care ajung la bugetul de stat sunt niște banii extrem de scumpii cu niște efecte devastatoare asupra populației. Nimic nu poate fi mai ticălos, decât să te bucuri că vin niște bani la bugetul de stat pe seama unor oameni bolnavi.

În ceea ce privește decizia noastră de a începe campania de strângere de semnături, ea a avut la baza o serie de elemente, care împreună au condus la ideea că fiind cea mai bună soluție atât pentru cetățenii Bucureștiului cât și pentru bugetul de stat.", au declarat reprezentanţii asociaţiei.

Ce recomandă psihologii şi psihiatrii

Recomandările venite din partea specialiștilor în psihologie și psihiatrie au contat extrem de mult în luarea acestei decizii extrem de dificile dar foarte necesară pentru binele cetăţenilor.

Denumită şi ludomania, acest tip de dependenţă reprezintă dorinţa urgentă de a juca în ciuda consecinţelor negative sau a deciziei de a se opri. Această problemă este diagnosticată, potrivit romedic.ro., drept jucatul patologic dacă pacientul întruneşte anumite criterii. Deşi termenul de dependenţă este comun momentului recuperării, jucatul patologic este considerat a fi o tulburare de control a impulsului şi nu este considerată a fi o dependenţă.

Problema jucatului, precizează specialiştii constănţeni, este caracterizată de dificultăţi în limitarea banilor sau a timpului petrecut de jucător. Astăzi, jucatul patologic este definit drept o formă separată a unui episod maniac.

"Orice om, chiar și orice animal, în momentul în care sesizează că ceva îi face rău, are instinctul de a se feri de acel ceva. Ori în cazul consumatorilor de jocuri de noroc, aceștia, deși jucatul le face un rău, ei au tendința de a revenii către operatori. În momentul în care, cineva sau ceva face rău și revi la acel ceva înseamnă că ai o problemă de natură psihică.

Din păcate, majoritari la contribuția acestor taxe și impozite sunt acest tip de consumatori, iar numărul mare de semnături pe care urmează să îl stangem va confirmă acest lucru.

În republica Moldova, unde statul își respectă cetățenii, aceste jocuri de noroc au foast scoase în afară legii. Este inuman, să te bucuri de niște banii proveniți de la niște oameni care se nenorocesc.", au adăugat reprezentanţii asociaţiei.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vreau sa ii multumesc din suflet domnului Pietro Scepchin pentru implicarea pe care o are in parlament. Se bate ca un leu cu operatorii de jocuri de noroc in interesul nostru, al oamenilor simpli. Datorita acestuia, in sfarsit opetatorii de jocuri de noroc vor fi inchisi. Jos palaria !!! Mult respect.
2
0
Pietro Scepchin are perfectă dreptate. Felicitări pentru inițiativa. Mai rar oameni că acesta!
4
0
Documentati-va cie este cu adevarat teparul pietro scepchin, mare patron si director general la te miri ce. Nu e absolvent de ASE Buc. este un simplu absolventde scoala profesionala.
1
6
F multi sunt dependenti, mai ales din medgidia!
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218