REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Depozitul Ecoterm, ocupat cu japca de un afacerist din Draganesti

Depozitul Ecoterm, ocupat cu japca de un afacerist din Draganesti

Replica API 1 decembrie 2010 | 00:00 86

Cauciuri, vane si sarma ghimpata, tinute "moca" la Navodari, in baza unei intelegeri verbale

Cauciuri, vane si sarma ghimpata, tinute "moca" la Navodari, in baza unei intelegeri verbale

În mandatul lui Ion Hânceanu un afacerist oltean a ajuns să pună stăpânire pe Depozitul Central al SC TSP Ecoterm SA. Fără să scoată nici un ban din buzunar, Constantin Coman, administratorul firmei Bricomat din Drăgăneşti, în baza unui proces verbal contestabil a ajuns să-şi depoziteze diverse bunuri pe "moşia" furnizorului de agent termic din Năvodari. Aşa se face că din luna aprilie 2007, urmare a unei "înţelegeri" cu fostul director al Ecoterm Ion Hânceanu, afaceristul şi-a depozitat la malul mării 57 kilograme "plăci cauciuc"; 18 "vane fluture DN 125 şi 200"; 319 metri liniari de ţeavă neagră; 1500 kilograme de tablă şi 14 suluri de sârmă ghimpată.

De atunci Coman pare să nu se fi mai interesat de soarta bunurilor aflate la sute de kilometri distanţă de localitatea în care îşi desfăşura activitatea. Numai că brusc afaceristul şi-a amintit de materialele pe care le deţine la Năvodari, aşa că s-a gândit să-şi trimită subalternii să le recupereze. Nemulţumit fiind de faptul că acum reprezentanţii Ecoterm i-au impus să plătească 180 de milioane lei vechi, reprezentând contravaloarea chiriei pentru spaţiul pe care l-a ocupat timp de trei ani, Constantin Coman a trecut la ameninţări. "Procesul verbal în baza căruia dumnealui şi-a depozitat mai multe materiale în Depozitul Central al Ecoterm fără plata vreunei chirii este nul. Merceologul firmei Bricomat a ridicat în luna august a.c. o parte din bunuri, însă pentru că administratorul societăţii nu vroia să achite în mod legal chiria pentru cei trei ani în care s-a folosit de Depozitul Ecoterm, colegii de la Contabilitate au decis să reţină cele aproximativ 45 de ţevi până la clarificarea situaţiei. Revoltat, administratorul a început să ameninţe angajaţii Ecoterm că-i nenoroceşte şi a acţionat instituţia în judecată", susţin reprezentanţii Ecoterm. Surprinzător este faptul că olteanul a avut câştig de cauză, numai că angajaţii Ecoterm au formulat recurs. "Dosarul a fost soluţionat la Caracal din data de 16 până pe 23 noiembrie a.c. de două complete separate, ceea ce mi se pare o mare nelegalitate. Instanţa a admis acţiunea administratorului firmei Bricomat şi a obligat societatea Ecoterm să-i restituie cele 45 de bucăţi de ţevi însă noi am formulat recurs şi aşteptăm să vedem când vom avea termen", susţin angajaţii Ecoterm. Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218