REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Depozitul Histria, distrus complet de un incendiu violent, este reconstruit din temelii

Depozitul Histria, distrus complet de un incendiu violent, este reconstruit din temelii

Replica API 17 martie 2014 | 00:00 214

13 standuri vor fi funcţionale de sâmbătă

13 standuri vor fi funcţionale de sâmbătă

La sfârşitul lunii decembrie, un incendiu puternic a cuprinsul depozitul Histria de pe bulevardul Aurel Vlaicu, zeci de comercianţi văzându-şi afacerea făcută scrum. Iniţial, flăcările au cuprins o clădire din incinta en-gross-ului, în interiorul căreia se aflau cauciucuri şi uleiuri, ulterior, focul s-a întins afectând, nu numai autoturismele din jur, venite cu marfă, ci şi celelalte standuri. La trei luni de la dezastru, depozitul are altă faţă, iar noi standuri au început să "răsară". Se lucrează de zor la viitoarele tarabe, dar şi la o hală imensă. Investiţia: câteva miliarde lei vechi.

Duminică dimineaţă, câţiva angajaţi a unei firme de construcţii lucrau de zor la noile standuri ce îi vor găzdui pe comercianţii care au rămas, în câteva clipe, fără marfă, la sfârşitul lunii decembrie. 13 tarabe îşi vor deschide sâmbătă porţile, iar în două luni de zile o hală imensă urmează a fi finalizată. "Se va face o hală metalică mare, ce va fi gata în două luni, iar acum se lucrează la noile standuri, în număr de 13, ce vor fi gata sâmbătă. Atunci, comercianţii vor putea să vină cu marfa. Abia aşteaptă, sunt foarte interesaţi oamenii", ne-a declarat supraveghetorul lucrărilor. "Va fi ceva frumos, va fi şi un coridor mare pentru accesul maşinilor, al pompierilor, în caz de incendiu, vor fi şi reclame", a mai continuat el. Pe partea stângă de la intrarea în incinta depozitului, au rămas standurile care nu au fost afectate de incendiu. În această zonă, câteva sunt au fost redeschise, în timp ce altele au lacătul pe uşă...şi un afiş în care clienţii sunt atenţionaţi că afacerea s-a mutat pe strada Interioară 3. Comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în continuare la depozitul Histria nu o duc prea bine, şi asta pentru că le lipseşte cei mai important: clienţii. "De când a fost incendiu, nu prea a mai venit lume. Poate nici nu se ştie că au mai rămas standuri", a spus un comerciant. Revenind la lucrări, trebuie precizat că pentru cele 13 standuri la care se lucrează, cei doi proprietari ai complexului vor investi în jur de 50.000 lei, iar pentru hala metalică, câteva miliarde bune, ne-a mai precizat supraveghetorul lucrărilor.

Ce a provocat dezastrul

Reamintim că, pe 19 decembrie 2013, dis-de-dimineaţă, un incendiu de proporţii a izbucnit la depozitul Histria. Aproximativ 80 de pompieri din cadrul ISU Dobrogea s-au luptat cu incendiul timp de peste 6 ore, deznodământul fiind unul teribil pentru comercianţii care îşi desfăşurau activitatea acolo. Toată marfa s-a făcut scrum, iar cei mai mulţi dintre comercianţi nu o aveau asigurată. Şi la orele serii, pe data de 19 decembrie, cei 1.200 de metri pătraţi afectaţi de văpaie încă fumegau sub ochii plini de disperare ai proprietarilor. Atât pompierii cât şi oamenii legii au declanşat o anchetă pentru a stabili sursa incendiului. Ancheta a fost una greoaie, mai cu seamă că, între timp, pompierii se confruntau cu seria disponibilizărilor cauzate de un proces. Între cei care s-au trezit disponibilizaţi se aflau şi membri ai comisiei care investiga cauza incendiului. Prin urmare, comisia a fost refăcută, iar concluzia preliminară este: incendiul a pornit de la o instalaţie improvizată.

Mirela PASCAL, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367