REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Depresii, datorii şi motive ce au rămas învăluite în negură: constănţenii au decis să-şi pună capăt zilelor în moduri CUMPLITE

Depresii, datorii şi motive ce au rămas învăluite în negură: constănţenii au decis să-şi pună capăt zilelor în moduri CUMPLITE

Replica API 3 ianuarie 2015 | 17:46 277

Se spune că trebuie să trăim fiecare clipă ca şi cum ar fi ultima, că viaţa este numai una şi, dacă avem parte numai de… lămâi, trebuie să facem limonadă. Însă, există şi persoane care cedează din punct de vedere psihic şi aleg să-şi încheie socotelile cu viaţa. Depresii, datorii sau alte motive, cert este că toate au rămas învăluite în negură. Printre cele mai cumplite astfel de tragedii petrecute în judeţul Constanţa se află şi cazul afaceristului Viorel Vălimăreanu, care a ales să moară în autoturismul său, dându-şi foc.

Era abia începutul anului 2014 când o cumplită tragedie era semnalată în judeţul de la malul mării. Afaceristul Viorel Vălimăreanu, şeful Clubului 23 Cherhana, dar şi administratorul unei părţi din lacul Tatlageac, a fost găsit carbonizat într-un autoturism, parcat chiar pe malul apei. Potrivit cunoscuţilor lui, acesta era îngropat în datorii şi o luase pe calea băuturilor alcoolice. Anchetatorii au găsit în portbagajul autoturismului 4 butelii, de unde s-a şi născut ideea unui suicid. Totul s-a petrecut în dimineaţa de 13 ianuarie, în jurul orelor 10.00, atunci când pompierii au fost sesizaţi cu privire la un autoturism cuprins de flăcări. La scurt timp s-a constatat că în autovehiculul Mitsubishi Pajero se afla şi o persoană carbonizată, respectiv Viorel Vălimăreanu. Din câte se spare, acesta avea multe datorii. Un om de afaceri din Călăraşi, Alexandru Stelian, a spus că era venit prin Constanţa cu treabă, iar atunci când a auzit de cele întâmplate s-a deplasat în 23 August: “Am auzit ce s-a întâmplat şi am venit repede aici, pe malul lacului. Avea să-mi dea 400 de milioane lei vechi... Da, am auzit de cele întâmplate şi am venit repede aici să văd dacă o fi el. Şi am zis că nu e, pentru că avea altă maşină, un Mercedes. Avea să-mi dea banii de prin luna august - septembrie. Acum să vedem ce o să facem. Cred că o fi avut multe datorii de a făcut aşa ceva. Nu l-am constrâns niciodată să-mi dea banii. Asta este acum, ce să fac?", a declarat, pentru "Replica", Alexandru Stelian, un om de afaceri din Călăraşi. De asemenea, cunoscuţii afaceristului Vălimăreanu au spus că bărbatul trecea printr-o perioadă critică. Nu mai mergea acasă, dormind într-o cămăruţă din spatele restaurantului pe care-l deţinea. “Stătea acolo într-o cameră şi dormea, de fapt chiar locuia acolo. Era mai mereu beat, bea vodcă la greu. Era în datorii mari, îi era frică să mai meargă şi pe stradă. Era cu ochii în patru. Avea datorii peste tot, chiar şi la cămătari şi era constrâns de situaţie. Vă spun sincer, la cum era, asta a fost singura soluţie să scape din tot calvarul”, a mai spus un bărbat. Vălimăreanu divorţase în urmă cu ceva timp şi trăia în concubinaj cu o ospătăriţă de la cherhana, cea care-i ţinea şi contabilitatea, respectiv Velişa Emel, spun oamenii din localitate. “Nici cu ea nu era în relaţii tocmai bune. A convins-o să facă un credit pe numele ei, el mai avea o grămadă. Nu l-a plătit, era constrâns şi cu băncile. De sărbători ştiu că turcoaica s-a supărat şi a plecat, nu mai erau împreună. Apoi s-au împăcat”, a mai spus un individ prezent la faţa locului. Din nefericire, acesta a fost modul afaceristului de a-şi încheia socotelile cu viaţa.

A încercat să se sinucidă pentru că a fost condamnat

Un bărbat condamnat la 3 ani şi şase luni pentru tentativă de omor a vrut să-şi pună capăt zilelor. Poliţiştii din cadrul Biroului de Poliţie din staţiunea Mamaia au fost alertaţi prin 112. La faţa locului au fost direcţionate forţe din cadrul Poliţiei Judiciare şi ale Grupării Mobile de Jandarmi, care l-au depistat pe bărbatul în vârstă de 46 de ani, din Constanţa, care prezenta leziuni pe antebraţe, ce au impus transportarea sa la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, întrucat pe numele bărbatului, Tribunalul Constanţa a emis miercuri, 30 aprilie a.c., un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 3 ani şi şase luni pentru tentativă de omor. Este vorba despre un fost angajat al Penitenciarului Poarta Albă, care a înjunghiat un deţinut. Totul s-a petrecut pe 13 aprilie 2013, când agentul Mihai Cristian Constantinescu a agresat un puşcăriaş, respectiv pe Dumitru Artene. Potrivit informaţiilor vehiculate în acest dosar, deţinutul l-a înjurat pe gardian, moment în care agentul s-a enervat şi l-a înjunghiat cu un briceag.

Cercetat pentru viol, a ales să se spânzure!

Un tânăr din Rasova a hotărât să-şi pună capăt zilelor de frică să nu ajungă după gratii! Este vorba despre Constantin Vizitiu, din Rasova, care era cercetat pentru viol. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi avut o relaţie cu verişoara sa, în vârstă de 13 ani, pe care ar fi constrâns-o să întreţină relaţii sexuale cu el în luna aprilie a acestui an. Din câte se pare, în seara de luni, 19 mai, Vizitiu s-a întâlnit cu mai mulţi prieteni, printre care se afla şi un cumnat, şi au consumat băuturi alcoolice. Din vorbă în vorbă, tânărul de 24 de ani a spus că îi este foarte frică de puşcărie şi că mai bine se omoară şi scapă. Partenerii de pahar nu l-au băgat în seamă şi au continuat să bea până au căzut laţi. Beat şi el, Constantin Vizitiu s-a hotărât să se ţină de cuvânt, motiv pentru care s-a dus într-o anexă a locuinţei, a luat un cablu şi s-a spânzurat de o grindă. De dimineaţă, cumnatul lui s-a trezit şi a început să-l caute, iar când i-a găsit trupul neînsufleţit, a sunat de urgenţă la 112.

Un tânăr student s-a aruncat de la etajul 5 al blocului în care locuia

Şirul evenimentelor şocante continuă cu un tânăr de 22 de ani, Răzvan Dumitru, care a ales să-şi încheie socotelile cu viaţa într-un mod cât se poate de violent, aruncându-se de la etajul 5, de la balconul apartamentului în care locuia. Cadrele medicale sosite la faţa locului au menţionat că avea traumatisme pe tot corpul, acestea fiind incompatibile cu viaţa, el fiind declarat decedat. Potrivit vecinilor, Răzvan avea probleme cu alcoolul şi ei cred că se şi droga. Nefericitul eveniment s-a petrecut în cursul zilei de miercuri, 25 iunie, care a fost şi ultima pentru tânărul Răzvan, în vârstă de numai 22 de ani. Acesta a căzut la o distanţă destul de mare de bloc, ceea ce-i face pe anchetatori să creadă că sinucigaşul şi-a luat avânt înainte de a recurge la teribilul gest. Un tânăr din bloc susţine că nu a auzit certuri înainte de tragicul eveniment, doar bubuitura în sine. Un alt locatar al blocului a menţionat şi faptul că Răzvan Dumitru avea probleme cu alcoolul. "Era mai mult beat decât treaz. Ştiu că bea mult, nu o stică sau două, ci în cantităţi mult mai mari. A avut şi un accident rutier la sfârşitul anului trecut, când şi-a făcut maşina praf. Şi atunci era beat la volan, dar şi fumat. Nici tatăl lui nu e altfel. Şi el a condus băut şi a lovit două maşini aici, în parcare, după care a fugit, dar a fost prins de Poliţie", a spus acesta. Din câte se pare, Răzvan era student în cadrul Universităţii Ovidius, la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, iar de puţin timp îşi găsise un loc de muncă în staţiunea Mamaia. Conducea un Mercedes şi nu avea probleme financiare. Acesta locuia cu tatăl lui, care este despărţit de soţie. Îndurerat şi nervos, bărbatul nu a vrut să dea declaraţii. Revenind la tânărul care a ales să-şi ia adio de la viaţă, pe 9 iunie a postat următoarele rânduri pe Facebook: "Să zbori este să încerci să te izbeşti de pământ şi să ratezi", a scris el, citându-l pe Douglas Adams.

O minoră din Mangalia s-a spânzurat din pricina iubitului

Tragediile de acest gen au avut loc şi la Mangalia. În cursul zilei de marţi, 1 iulie, o fată în vârstă de 15 ani a fost găsită fără suflare de către familie, spânzurată în camera ei, de mânerul şifonierului. Alarma a fost dată prin 112, însă cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru ea, decât să-i constate decesul. Familia fetei a observat că uşa camerei ei era încuiată pe interior şi a strigat-o pe fată preţ de câteva minute. Cum a văzut că minora nu răspunde, a intrat cu forţa, dând peste nişte imagini tragice: fata era spânzurată de mânerul unui şifonier. Aceasta nu a lăsat un bilet de adio prin care să-şi explice gestul necugetat, dar martorii au spus că se certase cu prietenul. Anchetatorii consideră că nu există suspiciuni cu privire la deces, fiind vorba de un suicid.

Ajunge la spital ori de câte ori se ceartă cu soţia

Telenovelă comico-tragică la Poarta Albă. Un bărbat de 26 de ani, Cătălin Anghel, ori de câte ori se ceartă cu soţia ajunge la spital. Până acum s-a întâmplat de vreo 4 - 5 ori susţin oamenii legii, el încercând să se sinucidă de fiecare dată. Numai luna aceasta a încercat să-şi pună capăt zilelor luând pastile, ajungând de urgenţă la spital. Nici bine nu a ajuns acasă că iar a izbucnit un scandal, alergând, din nou, la dulapul cu medicamente. Şi tot aşa, susţin oamenii din Poarta Albă. Spre exemplu, în trecut chiar a încercat să se spânzure. Însă, pe 21 iulie, a apelat la o metodă nouă, şi anume cuţitul, cu care s-a înţepat în abdomen. Potrivit oamenilor legii, acesta se ceartă frecvent cu nevasta, Viorica Anghel, întrucât el consumă băuturi alcoolice peste măsură şi devine violent. Femeia, sătulă probabil de aceste scene, vrea să-l părăsească, dar atunci intervine tentativa de suicid. Aşa s-a întâmplat şi în seara de luni, 21 iulie. Cătălin a consumat băuturi alcoolice până nu a mai ştiut de el, imediat aprinzându-se spiritele. Soţia lui i-a spus că-l părăseşte, că pleacă de acasă, atunci fiind momentul când bărbatul şi-a înfipt cuţitul în abdomen. "La data de 21 iulie a.c., ora 18.47, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Poarta Albă au fost sesizaţi de către o localnică, cu privire la faptul că, în jurul orei 18.40, pe fondul consumului de alcool şi a unor neînţelegeri în familie, soţul său, în vârstă de 26 ani, a încercat să se sinucidă, înţepându-se cu un cuţit în abdomen. Acesta a fost transportat la SCJU Constanţa pentru îngrijiri medicale", au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Cătălin Anghel are o familie numeroasă, cu vreo 4 copii şi munceşte cu ziua, pe unde apucă.

Un vârstnic s-a aruncat de la etajul 4: avea cancer!

Tot în 2014, un vârstnic a ales să-şi pună capăt zilelor aruncându-se de la etajul patru al blocului în care locuia. Tragedia s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni, în jurul orelor 3.53, vecinii auzid bubuitura şi ieşind la ferestre. Atunci l-au văzut pe vecinul lor, Ştefan Enache, de 78 de ani, care zăcea pe platforma de deasupra casei scării. Fiica acestuia a sunat imediat la 112, însă cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru el. Potrivit martorilor, bărbatul era grav bolnav, având cancer la gât, acesta fiind probabil motivul pentru care a hotărât să-şi ia zilele, aruncându-se în gol de la fereastra apartametului în care locuia. Poliţiştii au confirmat cele întâmplate, menţionând că persoana a fost găsită în stare de inconştienţă, decedând la scurt timp.

S-a spânzurat în spatele casei, la Ciocârlia

Un bărbat de 53 de ani, din Ciocârlia a ales să-şi încheie socotelile cu viaţa punându-şi ştreangul de gât. Acesta a fost descoperit chiar de unul dintre fiii săi, în dimineaţa de duminică, 10 august, în spatele casei, atârnând de crengile unui copac. Erol Amiş, de 53 de ani, avea probleme serioase cu alcoolul, soţia sa spunând că, în ultimele două săptămâni, a umblat numai beat. Nu avea loc de muncă, iar traiul era unul dificil, dar fiind faptul că avea şi patru copii. Cel mai probabil că băutura i-a luat minţile şi, în cursul nopţii, s-a spânzurat. De dimineaţă, în jurul orei 7.00, unul dintre fiii lui au mers în spatele casei şi aşa şi-a găsit tatăl. În urma sesizării, la faţa locului au ajuns şi poliţiştii din Ciocârlia, care au declanşat o anchetă.

Un tânăr de 27 de ani, aflat în depresie, s-a sinucis cu pastile!

Un tânăr de 27 de ani a ales să-şi încheie socotelile cu viaţa, fiind găsit fără suflare de către familie în dimineaţa de marţi, 18 noiembrie. Din câte se pare, tânărul suferea de afecţiuni psihice, fiind în depresie. Potrivit informaţiilor noastre, poliţiştii au fost sesizaţi că, în dimineaţa de 18 noiembrie, ora 7.00, a fost găsit decedat, de către familie, Cristian B., de 27 de ani, în locuinţa sa, de pe strada Stejarului, din Constanţa. La faţa locului s-a prezentat un echipaj de la Ambulanţă, care a constatat decesul, stabilind drept cauză preliminară intoxicaţie medicamentoasă. Echipa de cercetare, deplasată la faţa locului, a stabilit că persoana decedată este cunoscută cu afecţiuni psihice (depresie), fiind identificate mai multe cutii de medicamente goale. Din nefericire, însă, acestea sunt doar câteva exemple de suiciduri, pe anul 2014.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369